ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

18.10.10

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ:

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

Μαζική εξόρμηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από μέλη του ΠΑΜΕ, έξω από τον ΟΑΕΔ, τη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑΠ, όπου μοιράστηκε κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς τους ανέργους και τις οικογένειες τους, με αφορμή και τη δημοσίευση των νέων στοιχείων για την ανεργία, καθώς είναι χιλιάδες πλέον οι συνάδελφοι και οι οικογένειές τους που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τα 440 ευρώ του ΟΑΕΔ και ακόμα περισσότεροι αυτοί που δεν πληρούν τις «τυπικές» προϋποθέσεις για το ταμείο ανεργίας.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους ανέργους, αλλά ακόμα και όσους έχουν προσωρινά δουλειά και βιώνουν στο πετσί τους την αντιλαϊκή πολιτική, να συμμετέχουν στο αυριανό (Τρίτη) συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την ανεργία στις 9 το πρωί, στον ΟΑΕΔ (Αγ. Ανδρέου & Κολοκοτρώνη), να βάλουν και αυτοί πλάτη στην οργάνωση της πάλης ενάντια στο μαύρο μπλοκ κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-πλουτοκρατίας.

Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Πατρέων και στον αντιδήμαρχο Α. Σκαρμέα όπου η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Χρήστο Τσαντή, κατέθεσε το πλαίσιο αιτημάτων για τους ανέργους και απαίτησε από το Δήμο να πάρει θέση.

Ο κ. Σκαρμέας, που είναι και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, “πρόσφερε” αρκετή “συμπάθεια” στους ανέργους και προσπάθησε να ξεγλιστρήσει λέγοντας πως δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου τα συγκεκριμένα αιτήματα.

Όταν όμως του ζητήθηκε να πάρει θέση για το αν θα συνεχίσει ο δήμος να διακόπτει το νερό και να χρεώνει υπέρογκα δημοτικά τέλη στους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους που κλείνουν τα μαγαζιά τους, τους φτωχούς αγρότες, τους φοιτητές-σπουδαστές που προέρχονται από φτωχές λαϊκές οικογένειες, “θυμήθηκε” το παραμύθι του ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπάρχουν λεφτά και φυσικά δεν πήρε θέση πάνω στο αίτημα του ΠΑΜΕ για αύξηση των δημοτικών τελών και των λογαριασμών της ΔΕΥΑΠ στις βίλες και τα μονοπώλια της πόλης μας και αντίστοιχη μείωση στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.


Το ΠΑΜΕ καλεί τον κόσμο σε ξεσηκωμό, να μπει στο δρόμο της σύγκρουσης, της ανατροπής για να πάψουμε να είμαστε τα μόνιμα υποζύγια που θα τραβάμε το κάρο της κερδοφορίας και της ανάπτυξης των μεγαλοεργολάβων, των καπιταλιστών.


Να διεκδικήσουμε άμεσα για όλους τους ανέργους:

1. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκταση του σε αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και σε όσους εργάζονται περιστασιακά. Δε θα επιτρέψουμε τη μείωση ακόμα και αυτών των πενιχρών επιδομάτων. Επίδομα ανεργίας 1120€ σε όλους και για όλο το διάστημα που είναι άνεργοι.

2. Πλήρη, δωρεάν, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειες τους, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κάλυψη 100% από το κράτος.

3. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

4. Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.

5. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.

6. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος.

7. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο διάστημα κάποιος είναι άνεργος. Αντίστοιχα μέτρα για τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες. Απαγόρευση των κατασχέσεων της ιδιοκτησίας των λαϊκών οικογενειών (κατοικία, γεωργική εκμετάλλευση, κλπ).

8. Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.

9. Κρατική αγορά με συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους. Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.

10. Δωρεάν παροχή των απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων. Πλήρη κάλυψη του κόστους σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, φτωχοί αγρότες.

11. Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

12. Προσλήψεις στους τομείς Υγείας Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων έργων που υπάρχουν.



Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ,

18 Οκτωβρίου 2010.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου