ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

11.10.10
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ – ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Εργαζόμενες – Εργαζόμενοι – Νέοι – Νέες – Άνεργοι – Συνταξιούχοι,
Οι εκλογές για τα νέα όργανα του κράτους στο επίπεδο της περιφέρειας και του δήμου, είναι μια εκλογική μάχη με μεγάλη σημασία αντίστοιχη με αυτήν των βουλευτικών εκλογών. Το ερώτημα που μπαίνει μπροστά μας είναι πολύ καθαρό: Θα δώσουμε περήφανη και αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., ή θα δείξουμε ανοχή όπως έγινε στις εκλογές του 2009.
Το ΠΑΜΕ σας καλεί, χωρίς καμία ταλάντευση, να πάρετε θέση. Αποφασιστική καταδίκη των υποψηφίων και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Θα τους πονέσει η ψήφος σας μόνο αν δοθεί στους υποψήφιους της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ σε κάθε περιφέρεια και σε κάθε δήμο ενιαία.
Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών θα στείλει πολλαπλά μηνύματα προς πολλούς αποδέχτες. Οι εκλογές αυτές είναι και πρέπει να αντιμετωπιστούν ως ένας αγώνας, συνέχεια των αγώνων που δώσαμε με απεργίες, με συλλαλητήρια, πικετοφορίες και καταλήψεις ενάντια σε αυτήν την αντιλαϊκή, φιλομονοπωλιακή βαρβαρότητα και πρέπει να είναι νικηφόρος για το ταξικό και γενικότερα το λαϊκό κίνημα.
Η εκλογική αυτή μάχη και το αποτέλεσμά της θα είναι ένας δείχτης της αποφασιστικότητας, της ωριμότητας πριν από όλους της εργατικής τάξης, αλλά και συνολικότερα του λαού να ξεπεράσουν τους εκβιασμούς, τα ψέματα και τα τρομοκρατικά διλήμματα περί χρεοκοπίας, χάους, αναγκαίων θυσιών και να δείξουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αυτοί την κρίση των καπιταλιστών, για να συνεχίζουν να μας εκμεταλλεύονται αδίστακτα.
Δείχτης ωριμότητας απέναντι στις προσπάθειες του κεφαλαίου να αναμορφώσει με νέα πολιτικά σχήματα και πρόσωπα και με άμεση και πιο ουσιαστική ανάμιξή του, το πολιτικό σκηνικό για να εγκλωβίζουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε σχήματα που ελέγχει όπως είναι οι λεγόμενοι «αντάρτες» και «ανεξάρτητοι».
Έχουμε και εμείς ευθύνη αν οι επίσημοι και ανεπίσημοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ εξασφαλίσουν ένα αποτέλεσμα που θα ερμηνευτεί ως πράσινο φως για να συνεχίσει και να δυναμώσει την αντιλαϊκή θύελλα που έχει εξαπολύσει. Μην ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν ότι έρχονται καλύτερες μέρες. Καλύτερες μέρες έρχονται για τους εκμεταλλευτές σου. Για σένα και τα παιδιά σου, σύνταξη στα 65 και τα 70, με μισθούς και συντάξεις πείνας.
Δώσε απάντηση στη Ν.Δ. που θέλει να δείξει ότι ακόμα έχει την ικανότητα να εγκλωβίζει λαϊκές μάζες και ότι παραμένει απαραίτητος παίχτης στο δικομματικό παιχνίδι.
Ενίσχυσε τις προσπάθειες του ΠΑΜΕ να μειωθεί ο δικομματισμός, να βελτιωθεί ο συσχετισμός δύναμης υπέρ του ταξικού αγωνιστικού κινήματος. Δώσε δύναμη στη Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζει το ΠΑΜΕ.

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι – Νέοι – Νέες,
Στήριξε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που συμμετέχουν παντού στελέχη του ΠΑΜΕ.
Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών δεν πρέπει να επιβραβεύσει όλους αυτούς (στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ) που στους δήμους και στα συνδικάτα έβαλαν πλάτη να υλοποιηθούν χρόνια τώρα όλες οι αντεργατικές και αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάτι τέτοιο θα τους έλυνε τα χέρια, θα τους αποθράσυνε ακόμα περισσότερο. Θα τους έδινε τη δυνατότητα την αντεργατική θύελλα που έχουν εξαπολύσει να την αναβαθμίσουν σε αντεργατικό τυφώνα, όπως θέλουν και σχεδιάζουν μέσω των νέων κρατικών οργάνων στις περιφέρειες και τους δήμους που θεσμοθετεί ο Καλλικράτης.
Το αποτέλεσμα αυτό πρέπει και μπορεί να είναι η συνέχεια και η καταγραφή και στην κάλπη των αγώνων που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα στα εργοστάσια, στα γραφεία, στα γιαπιά, στα σχολεία, σε κάθε τόπο δουλειάς, γιατί ο εργαζόμενος και τα προβλήματά του είναι ενιαία. Είναι εργαζόμενος στον τόπο δουλειάς και εργαζόμενος με οξυμμένα προβλήματα εκεί που μένει. Δεν είναι εργαζόμενος στον τόπο δουλειάς και «πολίτης» στον τόπο κατοικίας.
Το ΠΑΜΕ καλεί σε αποφασιστική δράση και αγώνα για τη μαζική υποστήριξη των ψηφοδελτίων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, γιατί τα ψηφοδέλτιά της είναι εκφραστής της απόφασής μας και της επιδίωξής μας να δημιουργήσουμε ένα μαζικό, ρωμαλέο και αποφασιστικό κίνημα αντιμετώπισης των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης. Θα είναι κάστρα αντίστασης και στο επίπεδο της περιφέρειας και του δήμου.
Γιατί η ενίσχυσή τους θα είναι ένα σημαντικό και ελπιδοφόρο βήμα στην επιδίωξη και το στόχο του ΠΑΜΕ να δημιουργηθούν παντού και να δυναμώσουν τα φύτρα του λαϊκού μετώπου ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Της συμμαχίας και της κοινής δράσης των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, μικρών βιοτεχνών και εμπόρων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών για αντεπίθεση, με στόχο τη νίκη και στο επίπεδο της εξουσίας. Μιας εξουσίας που θα επιτρέψει την εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα να γίνουν αφέντες του πλούτου που παράγουν, χωρίς ανεργία και εκμετάλλευση.

Οκτώβρης 2010
Η Εκτελεστική Γραμματεία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου