Καταγγελία για το νέο κατόρθωμα του κ. Αθανασόπουλου, στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

7.10.10
Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, καταγγέλλει στην εργατική τάξη, την απαράδεκτη ενέργεια της Διοίκησης του ΕΙΝ και του διευθυντή της ΦΕ Πάτρας κ. Αθανασόπουλου - ο οποίος είναι νομαρχιακό σύμβουλος του Κατσικόπουλου, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ ΕΙΝ, εκπρόσωπος των εργαζομένων (!) στο ΔΣ του ΕΙΝ και μέλος στο ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ- να καταγγείλει αναγκαστικά τη σύμβαση εργασίας της εργαζόμενης στη ΦΕΠ κ. Σούρα Ελευθερίας.
Ήδη από το 1999, ο κ. Αθανασόπουλος, έχοντας θέσει σε δυσμένεια την παραπάνω υπάλληλο, τη μετακίνησε, παρά τη θέληση της, ύστερα από πρόταση του, σε άλλη κατώτερη διοικητικά θέση παρότι είχε η ίδια πληρούσε όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Η εργαζόμενη αναγκάστηκε να προσφύγει στα δικαστήρια, όπου μετά από πολύχρονη ταλαιπωρία και οικονομική αφαίμαξη, δικαιώθηκε! Η απόφαση έκρινε ότι η τοποθέτηση της στο τμήμα Κολυμβητηρίου, η οποία έγινε ύστερα από πρόταση του κ. Αθανασόπουλου κατά κατάχρηση του διευθυντικού δικαιώματος, από λόγους εκδίκησης.
Η εργαζόμενη το καλοκαίρι μετά την ανακοίνωση των νέων αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και υπό το φόβο της αύξησης των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης, υπέβαλλε αίτηση για μειωμένη συνταξιοδότηση με ανήλικα τέκνα, την οποία και πήρε πίσω καταθέτοντας τη σχετική αίτηση ανάκλησης.
Στις 27/9/2010, μια βδομάδα πριν τη συνταξιοδότηση της οι αντίστοιχες υπηρεσίες του ΕΙΝ της απαντούν ότι η αίτηση ανάκλησης δε γίνεται δεκτή καθότι η υπηρεσία στον προγραμματισμό αξιοποίησης ανθρώπινου δυναμικού, έχει ήδη λάβει υπόψη της, τα άτομα προς αποχώρηση», προχωρώντας στην παράνομη απόλυση της, γεγονός που συμβαίνει πρώτη φορά στα 32 χρόνια λειτουργίας της και Ιδρύματος.
Τέτοιες ενέργειες έχουν στόχο όχι μόνο να γονατίσουν την υπάλληλο οικονομικά και ηθικά, αλλά και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους κυρίως όσους τολμούν στους χώρους δουλειάς, να σηκώσουν κεφάλι και να αμφισβητήσουν το ΠΑΣΟΚ και την αντιλαϊκή του πολιτική, που πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης για την ανατροπή της.
Τα φερέφωνα της ΠΑΣΚΕ στο Σύλλογο εργαζομένων στο ΕΙΝ και συγκεκριμένα ο πρόεδρος κ. Κωνσταντακόπουλος, αντιδήμαρχος Μεσσάτιδας με το ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος τώρα με τον Κατσικόπουλο, τηρούν απαράδεκτη στάση καθώς αποφεύγουν συνειδητά να τοποθετηθούν για την αδικία σε βάρους της συναδέλφου, καθώς πάντοτε είναι ενάντια σε κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων, σιγοντάροντας τις ενέργειες της διοίκηση του ΕΙΝ και του Αθανασόπουλου σε όλα τα θέματα.
Καλούμε τη διοίκηση του ΕΙΝ και τον κ. Αθανασόπουλο, ν’ ανακαλέσει την απόλυση της συναδελφου. Να επιστρέψει άμεσα η συνάδελφος στη θέση της και να αναλάβει κανονικά τα καθήκοντα της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου