ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ CRUISE-EUROPA ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

15.10.09
Ταξικά σωματεία, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συμμετείχαν μετά από κάλεσμα των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ στον ωριαίο αποκλεισμό του πλοίου-γαλέρα “Cruise Europa” των Μινωικών Γραμμών, στο οποίο κυριαρχεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, υπονομεύοντας έτσι τα συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών.
Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας την φιλοεφοπλιστική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης και ακολουθώντας πιστά τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνει αέρα στα πανιά του εφοπλιστικού κεφαλαίου το οποίο έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των ναυτεργατών παραβιάζοντας πλήρως τη Συλλογική Σύμβαση σε σημείο να αμφισβητούν και το αυτονόητο δικαίωμα της καταβολής των μισθών, ενώ έχουν κουρελιάσει και την υποχρεωτική δεκάμηνη επάνδρωση τω ακτοπλοϊκών πλοίων.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, την εργατική τάξη της πόλης μας να εκφράσουν την ταξική τους αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών. Να προετοιμαστούν καλά για νέους, σκληρούς και αποφασιστικούς αγώνες σε όλα τα μέτωπα. Να οργανώσουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου