Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ-ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

26.10.09
-ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΥΘΗΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΝΤΡΕΑ.
-ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ.
-ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ.
-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.
-ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Η άθλια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην υγεία, με οδυνηρές επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους στον κλάδο, είναι αποτέλεσμα ταξικής επιλογής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με στόχο να υπηρετηθούν οι ανάγκες της κερδοφορίας των πολυεθνικών και άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε κλινικές, στο φάρμακο, στην ασφάλιση κλπ.
Παράλληλα θέλουν να απαλλάξουν το κεφάλαιο από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, να παραγραφούν τα τρισεκατομμύρια που έχει βάλει στο χέρι η πλουτοκρατία και το κράτος της, να «χαριστούν» οι κλεμμένες εισφορές των εργαζομένων που μοιράστηκαν οι μεγαλοκαρχαρίες στο χρηματιστήριο.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ-ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με τη συναίνεση των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου ΣΥΝ-Σύριζα και Λάος, έστρωσαν σταδιακά το έδαφος για την παράδοση της υγείας στα μονοπώλια, την μετατροπή της από κοινωνικό δικαίωμα, σε εμπόρευμα. Στην περιοχή μας υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα που επιβεβαιώνουν αυτήν την αλήθεια.
-Όλοι μαζί στο νοσοκομείο του Αγ. Αντρέα, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ-ΚΟΕ, ψήφισαν τον διαμελισμό και τον επικίνδυνο και εγκληματικό κατακερματισμό των κλινικών του με τρομερές επιπτώσεις σε ασθενείς και εργαζόμενους. Όλοι μαζί απορρίπτουν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για επίταξη χώρου που να καλύπτει τις ανάγκες ενιαίας λειτουργίας του νοσοκομείου, με ευθύνη της κυβέρνησης.
-Όλοι μαζί κάνανε πλάτες το προηγούμενο διάστημα τις πλάτες στον μεγαλομέτοχο του Ιδιωτικού μεγαθήριου «Ολύμπιον» κ. Παπαβασιλόπουλο, ο οποίος ετοίμασε την «πελατεία» του μέσα στο «ΕΣΥ», αξιοποιώντας την θέση του ως διευθυντής του νοσοκομείου του Ρίου. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για πρώην στέλεχος της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιο βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος σε παλιότερες εκλογές.
-Μαζί, οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ-ΚΟΕ στα νοσοκομεία, στους δήμους και αλλού, αρνούνται να εγγράψουν στη δύναμη των συνδικάτων τους συμβασιούχους και όλους τους εργαζόμενους με stage και ελαστικές σχέσεις εργασίας. Είναι δηλαδή απόλυτα συνταγμένοι με τη ψήφο που έδωσαν τα κόμματά τους στην Συνθήκη του Μάαστριχτ που προβλέπει την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την επιβολή της μερικής απασχόλησης, της μερικής ζωής.
-Οι πλειοψηφίες τους στα συνδικαλιστικά όργανα στους χώρους της υγείας, στην ΑΔΕΔΥ, στο ΕΚ Πάτρας και στη ΓΣΕΕ, είναι υπεύθυνες για τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και τον αφοπλισμό των εργαζόμενων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο νοσοκομείο του Ρίου που παραμένουν ετσιθελικά στις καρέκλες του ΔΣ παρότι εδώ και μήνες έχει λήξει η θητεία τους.

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ.

Εργάτη, εργάτρια, νέε, νέα, θυμήσου!
Τόσα χρόνια κάνεις θυσίες για να αυγατίζει τα κέρδη της η πλουτοκρατία. Τώρα στο όνομα της κρίσης σου ζητάνε ακόμα περισσότερα.
Δεν τους έχεις καμία ανάγκη. Το κεφαλαίο με τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που το υπηρετούν έχουν βάλει στόχο να τσακίσουν κάθε τι που μπορεί να θυμίζει εργατικό λαϊκό δικαίωμα. Η υγεία γίνεται εμπόρευμα, όπως και η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση κλπ, γιατί μπορεί να αποφέρει σημαντικά κέρδη στα μονοπώλια.
-Η ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών των εργαζομένων και της νεολαίας προϋποθέτει το χτύπημα της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Προϋποθέτει ενιαίο πολιτικοποιημένο αγώνα και ταξική ενότητα των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων, του ιδιωτικού αλλά και του δημόσιου τομέα, των μόνιμων και των συμβασιούχων, ανεξαρτήτως κλάδου και τόπου δουλειάς, μαζί με τους αυτοαπασχολουμένους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα.
Παράλληλα χρειάζεται να τσακιστεί παντού ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, να κοπούν τα πόδια του κεφαλαίου μέσα στο εργατικό κίνημα. Να συγκροτηθούν Επιτροπές Αγώνα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, σε κάθε χώρο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Μόνον έτσι μπορεί να εμποδιστεί και στη πορεία να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική.
Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια σου. Στη συλλογική δράση και διεκδίκηση, στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΗ ΖΩΗ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29-10-09 ΣΤΙΣ 7 μμ ΣΤΟΝ ΠΑΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ. ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου