Για το κλείσιμο της "ΗΜΕΡΑΣ"

30.10.09



Τα παιχνίδια που παίζονται γύρω από την «επαναλειτουργία» της εφημερίδας, έχουν στόχο να δοθεί άφεση αμαρτιών στον Καμπέρο, να πιεστούν οι εργαζόμενοι να παραιτηθούν οικειοθελώς από την διεκδίκηση των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων που οφείλει ο μεγαλοεπιχειρηματίας.
Ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΕΚ που επανειλημμένα έχουν στηρίξει τον όμιλο Καμπέρου, διάφοροι που τώρα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα ενώ σταθερά στηρίζουν κι αποτελούν πάντα το πιστό ακροατήριο της πλειοψηφίας του ΕΚ (ΣΥΝ-ΣΕΑΜ-ΚΟΕ), να σταματήσουν να πιέζουν τους εργαζόμενους στον τύπο και την ηγεσία τους να δεχτούν τετελεσμένα.
Ο ρόλος αυτών των φορέων είναι ο ίδιος όπως ήταν και στην περίπτωση της Ελμπίσκο και αλλού. Εκλιπαρούν για περισσότερα κίνητρα στο κεφάλαιο, καλούν σε κοινωνική συναίνεση για να ανοίξουν δήθεν οι δουλειές. Όμως η αλήθεια είναι ότι το κεφάλαιο γεννάει την ανεργία, ζει απ’ αυτήν. Το κεφάλαιο έχει ανάγκη τον εφεδρικό στρατό των ανέργων για να μπορεί να πιέζει συνολικά προς τα κάτω την τιμή της εργατικής δύναμης, να εκβιάζει, να καλλιεργεί τον φόβο, την ηττοπάθεια και την μοιρολατρία.
Το βασικό λοιπόν σήμερα είναι οι εργαζόμενοι στον τύπο και γενικά, να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι. Να πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων τις προτάσεις των φορέων που τους σκάβουν το λάκκο. Να διεκδικήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων, παράλληλα με την πάλη για επιδότηση της ανεργίας για όσο διάστημα είναι άνεργοι, να προσμετρείται συντάξιμος αυτός ο χρόνος, να αυξηθεί το επίδομα στα 1120 ευρώ, να παγώσουν τα δάνεια. Παράλληλα να παλέψουν για σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους και για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας με ευθύνη της κυβέρνησης.
Το ΠΑΜΕ θα είναι έτσι κι αλλιώς στο πλευρό τους. Μόνο όμως αυτή η γραμμή μπορεί να φέρει αποτελέσματα, γεγονός που έχει αποδειχθεί σε πάμπολλες μάχες στο εργατικό κίνημα, στην πόλη μας και πανελλαδικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου