Καταδικάζουμε την κυβερνητική βία των ΜΑΤ ενάντια στους μεταλλεργάτες του Πειραιά

16.10.09
Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει τη βάρβαρη και αναίτια επίθεση των ΜΑΤ και την άγρια καταστολή ενάντια στους μεταλλεργάτες του Πειραιά.
Μ΄ αυτή την επίθεση η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει τη νέα αντεργατική της πρεμιέρα και βγάζει τη φιλολαϊκή μάσκα της, αποκαλύπτοντας μπροστά στο λαό τη νέα αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της, που συμβαδίζει με τον αυταρχισμό και την καταστολή.
Η επίθεση των ΜΑΤ προς τους μεταλλεργάτες σηματοδοτεί μια γενικευμένη αντεργατική κυβερνητική επίθεση, που σχεδιάζει να βάλει σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καλεί την εργατική τάξη άμεσα και έμπρακτα να καταδικάσει και την επίθεση των ΜΑΤ και τους γενικότερους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τους μεταλλεργάτες και σε ενιαίο μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους, να αποτρέψουν τα αντιλαϊκά – αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα, να συγκρουστούν με τη γενικότερη πολιτική του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ανοίξουν δρόμους και για την κατάκτηση του δικαιώματος στην εργασία για όλους, αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Καλεί την εργατική τάξη να δυναμώσει τα ταξικά σωματεία, τις επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ, να αποδυναμώσει τις πλειοψηφίες τις ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας που με τη στάση τους αβαντάρουν την πολιτική της κυβέρνησης και τη κερδοφορία του κεφαλαίου και έρχονται σε συμφωνίες με το ΣΕΒ και τους τοπικούς εκπροσώπους των βιομηχάνων για το τι θα χάσουν οι εργαζόμενοι.
Το ταξικό εργατικό κίνημα καλεί τα συνδικάτα, την εργατική τάξη της χώρας μας να προετοιμαστούν καλά για νέους, σκληρούς και αποφασιστικούς αγώνες. Να οργανώσουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Αυτή η επίθεση της κυβέρνησης δε θα μείνει αναπάντητη.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου