ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

28.9.10
Συνάδελφοι, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον Ο.Σ.Ε. αποτελεί ένα αυταρχικό αντεργατικό και αντιλαϊκό έργο που ξεπουλάει τον Ο.Σ.Ε. και την ακίνητη περιουσία του στα αρπαχτικά του κεφαλαίου. Καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Τώρα πια πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους μας ότι η κυβέρνηση μας οδηγεί μαζικά στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση, προκειμένου να εξυπηρετήσει την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Η άσχημη κατάσταση που υπάρχει στο συνδικαλιστικό κίνημα στον Ο.Σ.Ε. δεν πάει άλλο. Η ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που πλειοψηφούν στην ΠΟΣ και στα δεκάδες συντεχνιακά σωματεία ακολουθώντας τα χνάρια της ΓΣΕΕ δεν μπορούν και δεν θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση με τα κόμματα που το υπηρετούν.
Έχουν εγκληματικές ευθύνες γιατί στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν ακόμα όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις για την ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ και του Ο.Σ.Ε. Έχουν ευθύνες που οι εργαζόμενοι στον Ο.Σ.Ε. βρέθηκαν απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουν την θύελλα της κυβερνητικής πολιτικής.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ελπίζουν τίποτα από αυτές τις ηγεσίες, δεν πρέπει κανένας εργαζόμενος να τους έχει εμπιστοσύνη. Είναι χαρακτηριστικοί οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στο χώρο μας.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν οριστικά την πλάτη στα κόμματα και στους συνδικαλιστές που τους οδηγούν στη φτώχεια.
Η αγανάκτηση βράζει σε όλους μας. Δυο δρόμοι υπάρχουν : ή θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις αγανακτισμένοι μεν αλλά μοιραίοι και άβουλοι, ή θα αντιδράσουμε, θα ξεσηκωθούμε και θα οργανώσουμε τον αγώνα μας για να αντεπιτεθούμε με όρους νίκης.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΑΧΑΙΑΣ
σας καλεί στη συγκέντρωση που διοργανώνουμε
την ΤΕΤΑΡΤΗ 29/9
στις 12:00(με την έναρξη της στάσης εργασίας )
στο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΤΡΑΣ
• Για δημόσιες και δωρεάν συγκοινωνίες για όλο το λαό.
• Για να μην περάσει η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.
• Η απόλυση-μετάταξη 2.500 συναδέλφων.
• Η μείωση των μισθών μας.
• Η παράδοση του Ο.Σ.Ε. στους ιδιώτες.

Συσπειρωθείτε με το ΠΑΜΕ της ανυπακοής, της απειθαρχίας σε αυτήν την αντιλαϊκή θύελλα.
Με το ΠΑΜΕ της πειθαρχημένης ενωτικής αντεπίθεσης της εργατικής τάξης στη γραμμή της ταξικής πάλης, της ανατροπής αυτής της πολιτικής.
Στη γραμμή της νικηφόρας προοπτικής για μια κοινωνία όπου νόμος θα είναι το δίκαιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου