ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΑΤΡΑΣ

3.9.10
Μετά τη δολοφονία του συναδέλφου Νίκου Ζαχουλίτη στην περιμετρική από την J&P άβαξ, ήρθε και νέο εργοδοτικό έγκλημα με το σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμα εργαζόμενου στο εργοτάξιο της Vincy.
Τον συνάδελφο τον ανάγκασε η εταιρία να εκτελέσει εργασία με ανυψωτικό μηχάνημα χωρίς να έχει το απαραίτητο δίπλωμα και την απαιτούμενη εμπειρία, γιατί η Vincy αξιοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης που τα δίνει όλα στο κεφάλαιο προσπαθεί «να βγάλει και από τη μύγα ξύγκι» εντατικοποιώντας την εργασία, αποφεύγοντας να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό.
Πλάτες στην ασυδοσία της πολυεθνικής, όπως και στη περίπτωση της δολοφονίας του συναδέλφου στην περιμετρική από την J&P άβαξ, κάνει η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που χαρακτηρίζουν «ατυχή περιστατικά» τις εγκληματικές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφαλείας και τη μετατροπή των εργοταξίων και των χώρων δουλειάς σε σύγχρονα κρεματόρια για τους εργαζόμενους. Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στη διοίκηση του εργατικού κέντρου γίνεται έτσι συνένοχη στις δολοφονίες και στο σακάτεμα εργαζομένων. Αυτοί και η κυβέρνησή τους διαλύσανε την Επιθεώρηση Εργασίας και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Αυτή η ομάδα-διά στόματος του στελέχους του ΠΑΣΟΚ της κυρίας Σταυρούλας Νικολάου-αρνήθηκε ακόμα και την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους εργαζόμενους του εργοτάξιου, κάνοντας για άλλη μια φορά πλάτες στα κατασκευαστικά μονοπώλια.
Οι ίδιοι κάνανε πλάτες στον Εμφιετζόγλου όλο το προηγούμενο διάστημα. Οι ίδιοι οργάνωναν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς σε όλα τα εργοτάξια.
Κανένα σωματείο, κανένα συνδικάτο, κανένας μεμονωμένος εργαζόμενος, δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος μπροστά στις εγκληματικές ευθύνες της ηγετικής κλίκας του ΠΑΣΟΚ στη διοίκηση του ΕΚ Πάτρας.
Άμεση πρόσληψη εργαζομένων στο εργοτάξιο της Vincy για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν.
Να σταματήσει τώρα από τη Vincy η παράνομη χρησιμοποίηση των εργαζομένων σε άσχετες εργασίες σε σχέση με την ειδικότητα για την οποία προσλήφθηκαν.

Η διοίκηση,
3 Σεπτέμβρη 2010.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου