Κινητοποίηση για την επανασύνδεση ρεύματος σε άνεργη μητέρα δύο παιδιών.

21.9.10
Μαζική παράσταση στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησαν από κοινού αντιπροσωπείες των Γραμματειών Πάτρας του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ, απαιτώντας την επανασύνδεση του ρεύματος στην 50χρονη Α. Κ. μητέρα που μεγαλώνει μόνη της δύο ανήλικα παιδιά.
Η συναδέλφισσα είναι άνεργη από το 2006, και η ΔΕΗ της έχει κόψει το ρεύμα εδώ και ένα χρόνο. Η άνεργη μητέρα ήταν «ελεύθερη επαγγελματίας», η οποία αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που ξεκληρίζει τους μικρούς ΕΒΕ, προς όφελος των μονοπωλίων.
Αποτέλεσμα όλης αυτής της πίεσης που δέχτηκε, ήταν να υποστεί έμφραγμα και να βλέπει τα παιδιά της να διαβάζουν στο φως των κεριών και με λάμπες πετρελαίου.
Εκτός από την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος, οι αντιπροσωπίες του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ, απαίτησαν την μείωση κατά 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, καθώς και την απαγόρευση διακοπής ρεύματος, ύδρευσης και σταθερού τηλεφώνου.
Το περιστατικό με τη συναδέλφισσα δεν είναι μεμονωμένο.
Δείχνει την αναγκαιότητα της πάλης για:
Επίδομα ανεργίας σε όλους τους απολυμένους ανεξάρτητα από όριο ενσήμων.
Επίδομα ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες κι αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά ή εργάζονται περιστασιακά.
Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας όλων των ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για τις οικογένειες των ανέργων των επαγγελματιών και φτωχών αγροτών.
Μείωση 30% στα τιμολόγια ΔΕΚΟ και απαγόρευση διακοπής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για το διάστημα ανεργίας, για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες και παράλληλα απαγόρευση κατασχέσεων κάθε μορφής ιδιοκτησίας τους.
Αναδεικνύει την σημασία της μάχης για την επιτυχία των συλλαλητηρίων που διοργανώνουν από κοινού, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, πανελλαδικά, και στην Πάτρα την Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας, στα Προσφυγικά.
Αναδεικνύει την αξία των πρωτοβουλιών ταξικών συνδικάτων της πόλης μας, για την οργάνωση λαϊκών συνελεύσεων και τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα και αλληλεγγύης, με πρώτο βήμα την λαϊκή συνέλευση στον πρώην δήμο Παραλίας, στις Εργατικές κατοικίες της Παραλίας την Κυριακή 26 Σεπτέμβρη στις 6.30 μμ.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου