ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

29.3.16





ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ , Πάτρα 24-3-2016
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ,  ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ –ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ της  ΣΤΙΣ 3 ΑΠΡΙΛΗ 2016
ΝΑ διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας και στήριξης των ανέργων.
TO σωματείο εργατών   Καθαριότητας,   χαιρετίζει   την  πρωτοβουλία του Δημάρχου της Πάτρας και την αγωνιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ,  ενάντια στην ανεργία που μαστίζει την πόλη μας και βασανίζει κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια. 
Η πρωτοβουλία και η απόφαση αυτή του Δήμαρχου Κώστας Πελετίδη, έρχεται σε μια περίοδο που η ανεργία στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή καθημερινά μεγαλώνει ξεπερνώντας το 40%. Στο  Δήμο μας  οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τραγικές. Από το 2011 – 2015 έχουν αποχωρήσει με συνταξιοδοτήσεις 596 εργαζόμενοι. Λόγω των μνημονικών νόμων της Ε.Ε που εφαρμόζουν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και που απαγορεύουν τις προσλήψεις, δεν έχει γίνει  αναπλήρωση με νέους υπαλλήλους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές από τις υπηρεσίες μας να υπολειτουργούν. Στον τομέα της καθαριότητας, όπου οι εργαζόμενοι μειώθηκαν από 400 σε  300, θα πρέπει να καλύψουν όλο τον διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο. Οι εργάτες καθημερινά καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες να μην καταρρεύσουν οι υπηρεσίες και να κρατηθεί η Πάτρα καθαρή.  Στις υπηρεσίες των κοιμητηρίων έχουν απομείνει μόνο  6 ταφείς από 12, με κίνδυνο να μην μπορούν να  πραγματοποιηθούν οι  τελετές.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και τo μέλλον των παιδιών μας, πρέπει να την πάρουμε στα δικά μας χέρια. Να δυναμώσουμε την οργάνωση μας, την ενότητά μας, την αλληλεγγύη. Δεν δεχόμαστε μοιρολατρικά τη νέα άγρια επίθεση της Ε.Ε Της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ και των άλλων κομμάτων ΝΔ/ ΠΑΣΟΚ/ ΠΟΤΑΜΙ που ψήφισαν με το 3ο μνημόνιο.
Καλούμε τους Συναδέλφους μας μαζί με τις οικογένειες τους  να πάρουν μέρος  σε αυτή τη μεγάλη πορεία στις 3 ΑΠΡΙΛΗ ενάντια στην ΑΝΕΡΓΙΑ, ΠΑΤΡΑ –ΑΘΗΝΑ.
 Αγωνιζόμαστε -Διεκδικούμε:
·         Άμεσα προσλήψεις προσωπικού, με  μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
·         Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις , για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας 600 ευρω.
·         Πλήρη κάλυψη με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όλους τους ανέργους και    τις οικογένειες τους.
·         Επαναφορά των Σ.Σ.Ε του κατώτερου μισθού στα 751€. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης
«..Όταν για να βρεις δεν υπάρχει καμιά δουλειά/ Πρέπει να αντισταθείς!/
    Πρέπει ολάκερο το κράτος/ Τα πάνω κάτω ανάποδα να φέρεις/
Μέχρι να γίνεις ο ίδιος του εαυτού σου εργοδότης./
και τότε πάντα διαθέσιμη δουλειά για σένα θα ‘χει./
Όταν για την αδυναμία σας σας περιγελούν/
Δεν επιτρέπεται καιρό να χάνετε άλλο!/ Πρέπει έτσι να φροντίσετε/
Που όλοι, όσοι αδύνατοι είναι, να βαδίσουνε μαζί./ Τότε μεγάλη δύναμη πια θα ‘στε/
Να σας περιγελάει τότε δε θα τολμά κανείς»…  Μπ. Μπρέχτ.
Το Δ.Σ

ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ "ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ"

24.3.16






Πλαίσιο κειμένου:  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ !
ü Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!
ü Να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό!
ü Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους νικήσουμε!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ καλεί τα εργατικά  συνδικάτα, τα συνταξιουχικά σωματεία , τις Λαϊκές Επιτροπές, τις Επιτροπές Αγώνα, την εργατική τάξη, που έχει πληρώσει με αμέτρητες θυσίες τις συνέπειες της κρίσης τα τελευταία χρόνια, που βρίσκεται στο στόχαστρο του νέου ασφαλιστικού, να συμπαραταχθεί στον αγωνα με όλες τις δυνάμεις της και στην κινητοποίηση την ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ και ώρα 6:30 μ.μ με πικετοφορίες –πορείες στις εργατικές λαϊκές γειτονιές της Πάτρας.

Έχουμε καθήκον και ευθύνη, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όποιον πλήττεται και βασανίζεται από την πολιτική της συγκυβέρνησης, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ που μας πτωχεύει και γεμίζει τα σεντούκια των επιχειρηματικών ομίλων.


Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,

Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο. Διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο! Το τελικό σχέδιο έχει τη στήριξη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, συνολικά των εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων!
Συντάξεις φιλοδώρημα των 300 και 400 ευρώ και δουλειά ως τον τάφο για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Αυτό είναι το νομοσχέδιο. Μαζί με το ασφαλιστικό και νέοι δυσβάσταχτοι φόροι για όποιον έχει σταθερή δουλειά με δικαιώματα και καλύτερο μισθό από τον κατώτερο. Το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η νέα σφαγή στις συντάξεις είναι ένας ακόμα δρόμος για να εξασφαλίσουν και να πολλαπλασιάσουν την κερδοφορία τους!
Πλέον γνωρίζουμε όλοι καλά τι σημαίνει η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και το αποτέλεσμά της! Ξέρουμε από την ίδια μας την πείρα ότι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήρθε να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι.
Εδώ και τώρα, δράση για να μην περάσει η επίθεση στη ζωή μας!

Να αποτρέψουμε:

·                    Τον νόμο - πακέτο που φέρνουν και περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, και όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες.
·                    Το χάρισμα όλων των κλεμμένων και λεηλατημένων από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.
·                    Τη δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη επίδομα φτώχειας για την συντριπτική πλειοψηφία, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις συντάξεις με στόχο την απαλλαγή του κράτους.
·                    Το σφαγιασμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους. Την κατάργηση τους ΕΚΑΣ, του επιδόματος που παίρνουν οι φτωχοί συνταξιούχοι, το νέο πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων.

Κανένας και καμία δεν πρέπει να δεχθεί την καταστολή, νέα μέτρα περιορισμού της λαϊκής πάλης με αφορμή τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Η πείρα μας έχει δείξει ότι τέτοιες ενέργειες χρησιμοποιούνται για να μπαίνουν οι λαοί στο γύψο και για νέες αιματηρές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
Κανένας εργάτης να μην εγκλωβιστεί στην ψευτοαντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Καμία εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Ε.Κ.Πατρας, που υπονομεύουν την αγωνιστική απάντηση, στηρίζουν όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές επιθέσεις και σήμερα με θράσος χαρακτηρίζουν την επιδρομή στο ασφαλιστικό ως φορολογική επίθεση!
Όλοι στον αγώνα. Θα νικήσουμε!

Τόποι Συγκέντρωσης για τις Πικετοφορίες των Συνδικάτων
την ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6:30 Μ.Μ.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ)
1)   ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ.
2)   ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ

ΣΤΑ ΖΑΡΟΥΧΛΕΪΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ  & ΑΝΘΕΙΑΣ 
1)ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΑΤΡΑΣ.
2)ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΑΧΑΪΑΣ.
3)ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.

ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ (ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ)
1)ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ.
2)ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ–ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΞΕΝ/ΧΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ.

ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ (ΑΓΥΙΑ)
1)ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ.
2)ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΟΤΩΝ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ.
3)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΚΕΚ
                                                                           Πάτρα, 24-03-2016

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΟΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΠΟΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 20 – ΠΑΤΡΑ – ΤΚ:262 21
Αναγν. Με την υπ'αριθμ. 778/2003
Αποφ. Πολυμ. Πρωτοδ. Πατρών

             Αρ.πρ:7                                                                                                                                                        Πάτρα 22-03-2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι,σες
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου μας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δημάρχου της Πάτρας και την αγωνιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να ηγηθούν στην ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ, ενάντια στην ανεργία που μαστίζει την πόλη μας και βασανίζει κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια.
Όπως και στους υπόλοιπους κλάδους έτσι και στον κλάδο μας η ανεργία μαστίζει. Καθημερινά βιώνουμε ζητήματα απολύσεων. Η ανακύκλωση των εργαζομένων είναι συχνό φαινόμενο, ενώ με την απειλή και την τρομοκρατία, ότι υπάρχουν τόσοι χιλιάδες άνεργοι που ψάχνουν για ένα πιάτο φαγητό, οι εργοδότες προβαίνουν σε μειώσεις μισθών, σε εντατικοποίηση της εργασίας, σε περαιτέρω κατάργηση των δικαιωμάτων.
Επομένως ο δρόμος της ανάδειξης του προβλήματος και της αγωνιστικής διεκδίκησης άμεσων μέτρων στήριξης των ανέργων είναι μονόδρομος. Η ανεργία είναι «γέννημα» του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που έχει σαν κίνητρο και σκοπό την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και όχι τις λαϊκές ανάγκες.
Γι αυτό κανένας δεν μπορεί να μένει αμέτοχος και αδιάφορος μπροστά  σε αυτή την κατάσταση.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους του κλάδου να πάρουν μέρος και να στηρίξουν με κάθε τρόπο και με την συμμετοχή τους την σημαντική ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ της Δημοτικής Αρχής.
Σας καλούμε να πορευτούμε σε αυτή τη μεγάλη πορεία στις 3 ΑΠΡΙΛΗ ενάντια στην ΑΝΕΡΓΙΑ, ΠΑΤΡΑ  –  ΑΘΗΝΑ.
· Να συμβάλουμε όλοι μαζί, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, από μια μέρα, ένα χιλιόμετρο,
  ο καθένας μας ανάλογα  με τις δυνάμεις του.
· Να αναδείξουμε το μεγάλο πρόβλημα της ΑΝΕΡΓΙΑΣ που μαστίζει την πόλη μας.
· Να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας και στήριξης των ανέργων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Ø  ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
Ø  ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ.
Ø  ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 600 €.
Ø  ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
Ø  ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΣΕ, ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ 751€, ΤΗΣ 13ης ΚΑΙ 14ης ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 3 ΑΠΡΙΛΗ, ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 9:00 π.μ.

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 6975029068 - 6976793900.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑ- ΑΘΗΝΑ με σύνθημα: «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα».

23.3.16


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑ.Μ.Ε συμμετέχει  και στηρίζει, την πρωτοβουλία του δήμου της Πάτρας για τη ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑ- ΑΘΗΝΑ με σύνθημα: «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα».
Καλούμε τα συνδικάτα, τους ανέργους , τους εργαζόμενους, τις Επιτροπές Αγώνα, τις  λαϊκές επιτροπές,  να αγκαλιάσουν την  κίνηση αυτή, να συμμετέχουν μαζικά, στην πάλη ενάντια στην ανεργία, στον αγώνα για την ουσιαστική στήριξη των άνεργων εργαζόμενων και των οικογενειών τους.  Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία στήριξης στον αγώνα της εργατικής τάξης, η οποία μαστίζεται από υψηλή ανεργία που φτάνει 40% στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας. Σήμερα χιλιάδες είναι αυτοί που υποαπασχολούνται ή δουλεύουν με μισθούς για ένα ξεροκόμματο ή κάτω από άθλιες συνθήκες δουλειάς.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων στα εργασιακά, με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την μείωση μισθών και μεροκάματων, με νέο συνδικαλιστικό νόμο απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης και των απεργιών με στόχο να μονιμοποιήσουν την επίθεση σε ότι έχει απομείνει στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Στο ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό, με νέες μεγάλες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, αφαιρώντας το δικαίωμα της σύνταξης από τις νεότερες γενιές. Διαλύσουν την κοινωνική ασφάλιση που καταχτήθηκε με τους αγώνες και το αίμα της τάξης μας, στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλιακών επιχειρήσεων. Δίπλα σε αυτά εξαπολύουν καταιγίδα φοροαφαίμαξης του λαού μας ύψους 14 δις ευρώ, με τον ΕΝΦΙΑ, την εισφορά αλληλεγγύης, την αύξηση του ΦΠΑ, νέων φόρων.
Καλούμε τους  εργαζόμενους,  τους άνεργους τους νέους και τις  νέες , τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, να  πάρουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και τo μέλλον των παιδιών μας, στα δικά μας χέρια.! Να δυναμώσουμε την οργάνωση μας, την ενότητά μας, την αλληλεγγύη. Χτίζουμε την κοινωνική συμμαχία, οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους και τα συμφέροντά τους, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, την ΕΕ, το ΔΝΤ.
Μαζικά, μαχητικά, να δημιουργήσουμε ένα εργατικό λαϊκό τείχος αντίστασης, να πορευτούμε σε αυτή τη ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ στις 3 ΑΠΡΙΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ .
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Να παρθούν άμεσα ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.
Ø      ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
Ø      ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ.
Ø      ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 600 ΕΥΡΩ.
Ø      ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
Ø      ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΑ 751 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ 13ης & 14ης ΣΥΝΤΑΞΗΣ.
Πάτρα,23-3-16

Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν.Αχαϊας

21.3.16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

18.3.16


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ «Η ΕΝΩΣΗ»
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 20, Πάτρα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974-645322,
e-mail: synd.metallou.patras@outlook.com.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας χαιρετίζει την σημαντική πρωτοβουλία του Δημάρχου της Πάτρας και την αγωνιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να ηγηθούν στην ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ, ενάντια στην ανεργία που μαστίζει την πόλη μας και βασανίζει κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια.
Όπως και στους υπόλοιπους κλάδους έτσι και στον κλάδο μας η ανεργία μαστίζει.
Καθημερινά βιώνουμε ζητήματα απολύσεων. Η ανακύκλωση των εργαζομένων είναι
συχνό φαινόμενο, ενώ με την απειλή και την τρομοκρατία, ότι υπάρχουν τόσοι χιλιάδες άνεργοι που ψάχνουν για ένα πιάτο φαγητό, οι εργοδότες προβαίνουν σε μειώσεις μισθών, σε εντατικοποίηση της εργασίας, σε περαιτέρω εξαθλίωση των δικαιωμάτων μας.
Επομένως ο δρόμος της ανάδειξης του προβλήματος και της αγωνιστικής διεκδίκησης άμεσων μέτρων στήριξης των ανέργων είναι μονόδρομος. Η ανεργία είναι «γέννημα» του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που έχει σαν κίνητρο και σκοπό την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και όχι τις λαϊκές ανάγκες.
Γι αυτό κανένας δεν μπορεί να μένει αμέτοχος και αδιάφορος μπροστά στην
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ της Δημοτικής Αρχής.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους του κλάδου να πάρουν μέρος και να στηρίξουν με κάθε τρόπο και με την συμμετοχή τους την σημαντική ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη.
Σας καλούμε
να πορευτούμε σε αυτή τη μεγάλη πορεία στις 3 ΑΠΡΙΛΗ ενάντια στην
ΑΝΕΡΓΙΑ, ΠΑΤΡΑ –ΑΘΗΝΑ.
· ΝΑ συμβάλουμε όλοι μαζί, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, από μια μέρα, ένα
χιλιόμετρο, ο καθένας μας ανάλογα με τις δυνάμεις του.
· ΝΑ πορευτούμε σε αυτή την ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ.
· ΝΑ αναδείξουμε το μεγάλο πρόβλημα της ΑΝΕΡΓΙΑΣ που μαστίζει την πόλη μας.
· ΝΑ διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας και στήριξης των ανέργων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Ø      ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
Ø      ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ.
Ø      ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 600 €.
Ø      ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
Ø      ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΣΕ, ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ 751€, ΤΗΣ 13ης ΚΑΙ 14ης ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 3 ΑΠΡΙΛΗ, ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
9:00 π.μ.
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ
ΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ.
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6974-645322.

                                               
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αλληλεγγύη στους Ξεριζωμένους, πρόσφυγες και μετανάστες.

16.3.16


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλληλεγγύη στους Ξεριζωμένους, πρόσφυγες και μετανάστες.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΝΑΤΟ- ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Πόλεμοι, επεμβάσεις, φτώχεια, βομβαρδισμοί οδηγούν χιλιάδες στο ξεριζωμό και την προσφυγιά. Μέσα από φωτιά και σίδερο φτάνουν στο Αιγαίο. Δίνουν μάχη με τα κύματα, ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση.
Την ίδια ώρα όμως η Συνθήκη Σένγκεν, η πολιτική της ΕΕ τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Στο κρύο, στη βροχή ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο. Την ίδια στιγμή ο μόνος καημός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση, να δημιουργηθούν ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας που θα πληρούν τις απαιτήσεις για να διαβιούν χωρίς ελλείψεις οι πρόσφυγες και μετανάστες. Απειθαρχία στις συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνο, να δοθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να πάνε στις χώρες τελικού προορισμού οι ξεριζωμένοι, απευθείας, αεροπορικά ή με όποιο άλλο τρόπο θέλουν. Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος και η εμπλοκή της χώρας μας. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. 
Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι,  δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές (από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά).
Η Γραμματεία νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους εργαζόμενους, από το υστέρημα τους, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους  συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης για τους  πρόσφυγες και μετανάστες. 
Τα υλικά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι:
  • Πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, μπιμπερό, σερβιέτες, ατομικές συσκευασίες χαρτομάντηλα, σαμπουάν (μικρή συσκευασία), αφρόλουτρα (μικρή συσκευασία), σαπούνια, οδοντόκρεμες οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια.
  • Γάλα για βρέφη, γάλα εβαπορέ, έτοιμες τροφές για μικρά παιδιά που δεν χρειάζονται ψυγείο, ατομικά νερά, χυμοί, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιές, ατομικές μαρμελάδες, βούτυρο, ζάχαρη, κονσέρβες.
  • Κουταλάκια - πιρούνια - πιάτα - ποτήρια μιας χρήσης.
  • Εσώρουχα ανδρικά - γυναικεία - παιδικά, κάλτσες ανδρικές - γυναικείες - παιδικές, αθλητικά παπούτσια σε όλα τα μεγέθη και σε καλή κατάσταση.
  • Χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές.

 Η υλική βοήθεια θα συγκεντρώνεται στα γραφεία της Γραμματείας νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ καθημερινά ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΩΡΕΣ 10 – 12 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ 6 – 8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. Καραϊσκάκη 162 3ος όροφος.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα :2613- 015765 και 6937896770

                                                                                                          Πάτρα 15 – 3- 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ-ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

10.3.16



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                                            
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ 1Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ 2Η ΜΕΡΑ ΣΤΟ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Πλαίσιο κειμένου: ΣΥΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ !  
ü Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!
ü Να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό!
ü Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους νικήσουμε!
Η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, που έχει πληρώσει με αμέτρητες θυσίες τις συνέπειες της κρίσης τα τελευταία χρόνια, που βρίσκεται στο στόχαστρο του νέου ασφαλιστικού, να συμπαραταχθεί με όλες τις δυνάμεις της να βουλιάξουμε την Αθήνα! Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι έχουμε καθήκον και ευθύνη, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους αγρότες, με τους ελευθεροεπαγγελματίες, με όποιον πλήττεται και βασανίζεται από την πολιτική που μας πτωχεύει και γεμίζει τα σεντούκια των επιχειρηματικών ομίλων.

Ενιαία, συντονισμένα, αγωνιστικά, ταξικά!

Ο αγώνας των εργατών  είναι αγώνας κατά της πολιτικής που ενισχύει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που θέλει τους εργάτες στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, με συμβολικές συντάξεις, με ελάχιστες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, επαγγελματικής προστασίας. Είναι η  πολιτική  που ρίχνει στην ανέχεια τους εργαζόμενους με μισθούς των 300 και 400 ευρώ, που στέλνει στην ανεργία τους νέους, που βάζει λουκέτα στους ελευθεροεπαγγελματίες.
Η κυβερνητική πρόταση δε διορθώνεται!
Δεν παίρνει τροποποιήσεις! Δε βελτιώνεται! Μόνο ανατρέπεται!

Όσοι μιλούν για βελτιώσεις με δήθεν διαλόγους παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης!
Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, να αχρηστεύσουμε από κοινού την κυβερνητική προπαγάνδα των κατασκευασμένων στοιχείων, των τρικ, των ψεύτικων ελπίδων, της συκοφάντησης των αγώνων και των μορφών πάλης που μέσα από τις συνελεύσεις και τις μαζικές διαδικασίες επιλέγουμε!

Να νιώθουν την ανάσα μας παντού!
Η πρόσφατη απεργία στις 4 Φλεβάρη, αποκάλυψε το μεγάλο όπλο του λαού: Τη συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχομεσαίας αγροτιάς, γυναικών και νεολαίας. Η επιτυχία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ έδειξε το μέγεθος της δύναμης που έχει η λαϊκή συμμαχία, πόσο μεγάλη αξία έχει η συγκρότηση και το δυνάμωμά της, με αιτήματα και συνθήματα απέναντι στην καρδιά όσων σήμερα πλουτίζουν εις βάρος μας, των εκμεταλλευτών μας, ενάντια στα μονοπώλια, την μεγαλοεργοδοσία, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.
  
Το ΠΑΜΕ καλεί πιο μαχητικά, πιο ορμητικά στον αγώνα με πιο ανεβασμένες μορφές!
Να προσπεράσουμε τις ηγεσίες στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ, που έχουν κάτσει στο σβέρκο μας, συκοφαντώντας την αξία συμμετοχής στα σωματεία και τους συλλόγους, της συλλογικής αγωνιστικής δράσης. Είναι φορείς ενσωμάτωσης στην προπαγάνδα της ΕΕ, συνεχές εμπόδιο στην οργάνωση, βάζουν φρένο στην ενημέρωση των εργαζομένων.
Να μην επιτρέψουμε να υπονομεύσουν τον αγώνα μας!
Ο αταλάντευτος, οργανωμένος αγώνας, η οργάνωση στα σωματεία, στις σωματειακές και απεργιακές επιτροπές, η συμμετοχή και η συμβολή όλων των εργαζόμενων στην υλοποίηση των αποφάσεων ανά κλάδο και χώρο δουλειάς, αποτελούν την ισχυρή, αναμφισβήτητη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει σχεδιασμούς, να κάνει την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό, κουρελόχαρτο!

Αρκετά πληρώσαμε! Αρκετά ματώσαμε!
Να πληρώσει τώρα το κεφάλαιο και το κράτος της!
Η εργατική τάξη, η  λαϊκή οικογένεια έχει πληρώσει ακριβά ως σήμερα για τη διάσωση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.  Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Για αυτό δεν πρέπει να κάνουμε εκατοστό πίσω από το σύνθημα «να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος», να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύει και ενταφιάζει την κοινωνική ασφάλιση.

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!
Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!


 Αν τολμήσει η κυβέρνηση και φέρει στη Βουλή το νόμο έκτρωμα για το ασφαλιστικό παρά τη γενική κατακραυγή: απαντάμε με 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!



ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ 1Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ 2Η ΜΕΡΑ ΣΤΟ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ




Πάτρα, 10-03-2016