ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

29.3.16





ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ , Πάτρα 24-3-2016
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ,  ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ –ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ της  ΣΤΙΣ 3 ΑΠΡΙΛΗ 2016
ΝΑ διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας και στήριξης των ανέργων.
TO σωματείο εργατών   Καθαριότητας,   χαιρετίζει   την  πρωτοβουλία του Δημάρχου της Πάτρας και την αγωνιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ,  ενάντια στην ανεργία που μαστίζει την πόλη μας και βασανίζει κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια. 
Η πρωτοβουλία και η απόφαση αυτή του Δήμαρχου Κώστας Πελετίδη, έρχεται σε μια περίοδο που η ανεργία στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή καθημερινά μεγαλώνει ξεπερνώντας το 40%. Στο  Δήμο μας  οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τραγικές. Από το 2011 – 2015 έχουν αποχωρήσει με συνταξιοδοτήσεις 596 εργαζόμενοι. Λόγω των μνημονικών νόμων της Ε.Ε που εφαρμόζουν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και που απαγορεύουν τις προσλήψεις, δεν έχει γίνει  αναπλήρωση με νέους υπαλλήλους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές από τις υπηρεσίες μας να υπολειτουργούν. Στον τομέα της καθαριότητας, όπου οι εργαζόμενοι μειώθηκαν από 400 σε  300, θα πρέπει να καλύψουν όλο τον διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο. Οι εργάτες καθημερινά καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες να μην καταρρεύσουν οι υπηρεσίες και να κρατηθεί η Πάτρα καθαρή.  Στις υπηρεσίες των κοιμητηρίων έχουν απομείνει μόνο  6 ταφείς από 12, με κίνδυνο να μην μπορούν να  πραγματοποιηθούν οι  τελετές.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και τo μέλλον των παιδιών μας, πρέπει να την πάρουμε στα δικά μας χέρια. Να δυναμώσουμε την οργάνωση μας, την ενότητά μας, την αλληλεγγύη. Δεν δεχόμαστε μοιρολατρικά τη νέα άγρια επίθεση της Ε.Ε Της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ και των άλλων κομμάτων ΝΔ/ ΠΑΣΟΚ/ ΠΟΤΑΜΙ που ψήφισαν με το 3ο μνημόνιο.
Καλούμε τους Συναδέλφους μας μαζί με τις οικογένειες τους  να πάρουν μέρος  σε αυτή τη μεγάλη πορεία στις 3 ΑΠΡΙΛΗ ενάντια στην ΑΝΕΡΓΙΑ, ΠΑΤΡΑ –ΑΘΗΝΑ.
 Αγωνιζόμαστε -Διεκδικούμε:
·         Άμεσα προσλήψεις προσωπικού, με  μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
·         Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις , για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας 600 ευρω.
·         Πλήρη κάλυψη με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όλους τους ανέργους και    τις οικογένειες τους.
·         Επαναφορά των Σ.Σ.Ε του κατώτερου μισθού στα 751€. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης
«..Όταν για να βρεις δεν υπάρχει καμιά δουλειά/ Πρέπει να αντισταθείς!/
    Πρέπει ολάκερο το κράτος/ Τα πάνω κάτω ανάποδα να φέρεις/
Μέχρι να γίνεις ο ίδιος του εαυτού σου εργοδότης./
και τότε πάντα διαθέσιμη δουλειά για σένα θα ‘χει./
Όταν για την αδυναμία σας σας περιγελούν/
Δεν επιτρέπεται καιρό να χάνετε άλλο!/ Πρέπει έτσι να φροντίσετε/
Που όλοι, όσοι αδύνατοι είναι, να βαδίσουνε μαζί./ Τότε μεγάλη δύναμη πια θα ‘στε/
Να σας περιγελάει τότε δε θα τολμά κανείς»…  Μπ. Μπρέχτ.
Το Δ.Σ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου