δελτιο τυπου

10.3.16


Δελτίο τύπου
 Συνάδελφοι,
Από την Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του νεκρού νέου εργάτη, συνάδελφο Δημήτρη Κουτσαντώνη ο οποίος εργαζόταν σε ανακατασκευή super market  στην Πάτρα. 

Ο τραγικός απολογισμός των εγκλημάτων της εργοδοσίας δείχνει τη βαρβαρότητα της τάξης των αφεντικών η οποία για να έχει μεγαλύτερα κέρδη δε λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Ο φρικιαστικός κύκλος των θυμάτων της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης θα συνεχίζεται όσο θα υπάρχουν οι αιτίες που τον τροφοδοτούν. Η ουσιαστική βελτίωση των εργασιακού περιβάλλοντος και των συνθηκών δουλειάς είναι άρρηκτα δεμένες με τον αγώνα της εργατικής τάξης για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος που μας ξεζουμίζει.

  - Απαιτούμε από τις αρχές,  να διερευνηθούν οι αιτίες του εργατικού ατυχήματος και να καταλογιστούν οι ευθύνες για τον χαμό του 25χρονου συναδέλφου μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να παλέψουν για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας για να μην θρηνούμε καθημερινά συναδέλφους μας. Να συμβάλουμε όλοι στην ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, για το δυνάμωμα των αγώνων, για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους εργαζόμενους.


Πάτρα, 10-03-2016

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου