ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ "ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ"

24.3.16






Πλαίσιο κειμένου:  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ !
ü Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!
ü Να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό!
ü Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους νικήσουμε!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ καλεί τα εργατικά  συνδικάτα, τα συνταξιουχικά σωματεία , τις Λαϊκές Επιτροπές, τις Επιτροπές Αγώνα, την εργατική τάξη, που έχει πληρώσει με αμέτρητες θυσίες τις συνέπειες της κρίσης τα τελευταία χρόνια, που βρίσκεται στο στόχαστρο του νέου ασφαλιστικού, να συμπαραταχθεί στον αγωνα με όλες τις δυνάμεις της και στην κινητοποίηση την ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ και ώρα 6:30 μ.μ με πικετοφορίες –πορείες στις εργατικές λαϊκές γειτονιές της Πάτρας.

Έχουμε καθήκον και ευθύνη, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όποιον πλήττεται και βασανίζεται από την πολιτική της συγκυβέρνησης, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ που μας πτωχεύει και γεμίζει τα σεντούκια των επιχειρηματικών ομίλων.


Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,

Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο. Διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο! Το τελικό σχέδιο έχει τη στήριξη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, συνολικά των εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων!
Συντάξεις φιλοδώρημα των 300 και 400 ευρώ και δουλειά ως τον τάφο για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Αυτό είναι το νομοσχέδιο. Μαζί με το ασφαλιστικό και νέοι δυσβάσταχτοι φόροι για όποιον έχει σταθερή δουλειά με δικαιώματα και καλύτερο μισθό από τον κατώτερο. Το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η νέα σφαγή στις συντάξεις είναι ένας ακόμα δρόμος για να εξασφαλίσουν και να πολλαπλασιάσουν την κερδοφορία τους!
Πλέον γνωρίζουμε όλοι καλά τι σημαίνει η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και το αποτέλεσμά της! Ξέρουμε από την ίδια μας την πείρα ότι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήρθε να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι.
Εδώ και τώρα, δράση για να μην περάσει η επίθεση στη ζωή μας!

Να αποτρέψουμε:

·                    Τον νόμο - πακέτο που φέρνουν και περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, και όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες.
·                    Το χάρισμα όλων των κλεμμένων και λεηλατημένων από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.
·                    Τη δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη επίδομα φτώχειας για την συντριπτική πλειοψηφία, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις συντάξεις με στόχο την απαλλαγή του κράτους.
·                    Το σφαγιασμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους. Την κατάργηση τους ΕΚΑΣ, του επιδόματος που παίρνουν οι φτωχοί συνταξιούχοι, το νέο πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων.

Κανένας και καμία δεν πρέπει να δεχθεί την καταστολή, νέα μέτρα περιορισμού της λαϊκής πάλης με αφορμή τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Η πείρα μας έχει δείξει ότι τέτοιες ενέργειες χρησιμοποιούνται για να μπαίνουν οι λαοί στο γύψο και για νέες αιματηρές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
Κανένας εργάτης να μην εγκλωβιστεί στην ψευτοαντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Καμία εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Ε.Κ.Πατρας, που υπονομεύουν την αγωνιστική απάντηση, στηρίζουν όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές επιθέσεις και σήμερα με θράσος χαρακτηρίζουν την επιδρομή στο ασφαλιστικό ως φορολογική επίθεση!
Όλοι στον αγώνα. Θα νικήσουμε!

Τόποι Συγκέντρωσης για τις Πικετοφορίες των Συνδικάτων
την ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6:30 Μ.Μ.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ)
1)   ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ.
2)   ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ

ΣΤΑ ΖΑΡΟΥΧΛΕΪΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ  & ΑΝΘΕΙΑΣ 
1)ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΑΤΡΑΣ.
2)ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΑΧΑΪΑΣ.
3)ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.

ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ (ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ)
1)ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ.
2)ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ–ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΞΕΝ/ΧΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ.

ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ (ΑΓΥΙΑ)
1)ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ.
2)ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΟΤΩΝ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ.
3)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΚΕΚ
                                                                           Πάτρα, 24-03-2016

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου