12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΌΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

29.10.15


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΌΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!
ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.
 ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 10.30 π.μ. 
Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες.
 Εργατικό-λαϊκό ΜΠΛΟΚΟ στα αντιασφαλιστικά, αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης!
 Κανένας στη δουλειά, κανένας και καμία στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο μαγαζί, στο χωράφι!
Κανένας άνεργος μόνος του!
Η Γραμματεία νομού Αχαΐας του  ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της πόλης μας, του  νομού μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα  και δημόσιο τομέα , που υποφέρουν από την τρομοκρατία τις απολύσεις , τις μειώσεις μισθών την απληρωσια, να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία ! Να σηκώσουν κεφάλι μαζί με το Π.Α.ΜΕ , μαζί με τα σωματεία μας, οργανωμένα να αντισταθούμε , να απεργήσουμε , να απαιτήσουμε τα δικαίωμα τους . Η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια, ωφελεί μόνο την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση, για να περάσει τα μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας. Η απεργία στις 12 Νοέμβρη να γίνει σταθμός, για την κλιμάκωση του σκληρού αγώνα  μας, με στόχο την διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών μας. 
Να νεκρώσουν τα πάντα!
·                                         Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!
·                                         Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
·                                         Τέρμα πια στη φοροληστεία! Κάτω οι φόροι, σημερινοί και προηγούμενοι!
·                                         Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Όχι στις ομαδικές απολύσεις!
·                                         Όχι στους μισθούς πείνας. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, κανένας χωρίς   συλλογική                 σύμβαση, κανένας ανασφάλιστος!
·                                         Κάλυψη των απωλειών τώρα! Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων! Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις επιπτώσεις σε βάρος των εργαζομένων με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, την αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.
Κεφάλαιο – ΕΕ – Κυβέρνηση προχωρούν σε ένα τεράστιο προμελετημένο αντεργατικό έγκλημα! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!
·                                    Δε θα χαρίσουμε την κοινωνική ασφάλιση που κατακτήθηκε με αίμα!
·                                   Δε δεχόμαστε τις συντάξεις πείνας!
·                                   Δε δεχόμαστε να γίνει η ασφάλιση προνόμιο λίγων!
·                                   Δε θα γίνουμε τροφή στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλέμπορων στο χώρο της υγείας που ήδη ακονίζουν τα μαχαίρια και περιμένουν την ψήφιση των μέτρων.
Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους!
Είναι το δικαίωμα στη σύνταξη, το δικαίωμα στην υγεία και την πρόνοια. Είναι η προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, η προστασία της μητρότητας, των αναπήρων, τη προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες.
 Όλα αυτά τα έχουμε χρυσοπληρώσει με ιδρώτα, κόπο και αίμα, εμείς και οι προηγούμενες γενιές! Δεν μας τα χάρισε κανείς!
Κανένας να μην παρασυρθεί από τα ψέματα της βρώμικης κυβερνητικής προπαγάνδας ότι δήθεν τα μέτρα θα αποδώσουν «δικαιοσύνη και ισότητα». Κανένας να μην ξεγελαστεί από την επιχείρηση διαχωρισμού των εργαζόμενων! Το «διαίρει και βασίλευε» είναι η προσφιλής τους τακτική για να περνούν τα μέτρα!
Οι δήμιοι εμφανίζονται ως σωτήρες του ασφαλιστικού!
Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη 500 ευρώ και έρχονται νέες σαρωτικές μειώσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνεχώς υποβιβάζονται, τα νοσοκομεία καταρρέουν, τα κέντρα υγείας κλείνουν!
Την ίδια στιγμή χαρίζονται στην καπιταλιστική μεγαλοεργοδοσία χρέη εκατομμυρίων, απαλλάσσονται από εισφορές στα ταμεία, από πρόστιμα, από φορολογία, επιδοτούνται με ζεστό χρήμα που αρπάζουν από τις δικές μας αιματηρές θυσίες!
Καταργούν εντελώς το δικαίωμα στη σύνταξη και την ασφάλιση για τις νεότερες γενιές! Καταδικάζουν τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα με συντάξεις φιλοδωρήματα.
Φέρνουν νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας, δηλαδή δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς εξαιρέσεις. Καταργούν τα ΒΑΕ, διατυπώνουν σαφείς θέσεις αποχαρακτηρισμού επαγγελμάτων.
12 Νοέμβρη Απεργούμε! Αγωνιζόμαστε και Απαιτούμε :
Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Καθολική και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση
ØΚαμιά νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων   στο ύψος που ήταν το 2009. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.
ØΚατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές.  Όρια ηλικίας στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
ØΚατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ δηλαδή στο 80% της ΕΓΣΣΕ των 751 ευρώ.
ØΝα πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία.
ØΚάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI) με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
ØΕπιστροφή των ταμειακών αποθεματικών με τα οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πλήρωσε τις δόσεις προς το ΔΝΤ «στην ώρα τους». Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».
ØΕνιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.
ØΚαμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα) και ένταξη νέων επαγγελμάτων. Επαναφορά των ΒΑΕ για τα επαγγέλματα που αποχαρακτηρίστηκαν.
 Εμείς, ο εργαζόμενος λαός, έχουμε μόνο μια διέξοδο! Να ξεσηκωθούμε!
Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την άθλια ζωή, την ανεργία, τη μισή δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα για να αυγαταίνουν τα κέρδη λίγων.
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη παντού, στους κλάδους και τις γειτονιές, είναι το δικό μας όπλο!
Δυναμώνουμε την ενότητά μας, τα σωματεία μας, συσπειρωνόμαστε με το ΠΑΜΕ, χτίζουμε την κοινωνική συμμαχία για ρήξη και ανατροπή με την ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων! Για ανάπτυξη προς όφελος του εργαζόμενου λαού όχι των λίγων!
Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά! Όλοι στην απεργία!
ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 10.30 π.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ!
ΠΑΤΡΑ, 28 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !

27.10.15


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !
Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση πλατεία Γεωργίου στις 10:30 π.μ
Όλοι μια γροθιά!    Όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα!
Συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στην γενική   πανεργατική πανελλαδική απεργία.
Εργατικό-λαϊκό ΜΠΛΟΚΟ στα αντιασφαλιστικά, αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης!
Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες
Κανένας στη δουλειά, κανένας και καμία στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο μαγαζί, στο χωράφι! Κανένας άνεργος μόνος του! Νεκρώνουμε τα πάντα!
   Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς! Τέρμα πια στη φοροληστεία! Κάτω οι φόροι, σημερινοί και προηγούμενοι! Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Όχι στις ομαδικές απολύσεις!  Όχι στους μισθούς πείνας. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, κανένας χωρίς   συλλογική σύμβαση, κανένας ανασφάλιστος! Κάλυψη των απωλειών τώρα! Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων! Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων. Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις επιπτώσεις σε βάρος των εργαζομένων με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, την αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.
Κεφάλαιο – ΕΕ – Κυβέρνηση προχωρούν σε ένα τεράστιο προμελετημένο αντεργατικό έγκλημα! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!
Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους!
 Δε θα χαρίσουμε την κοινωνική ασφάλιση που κατακτήθηκε με αίμα! Δε δεχόμαστε τις συντάξεις πείνας! Δεν δεχόμαστε να γίνει η ασφάλιση προνόμιο λίγων! Δε θα γίνουμε τροφή στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλέμπορων στο χώρο της υγείας που ήδη ακονίζουν τα μαχαίρια και περιμένουν την ψήφιση των μέτρων. Είναι το δικαίωμα στη σύνταξη, το δικαίωμα στην υγεία και την πρόνοια. Είναι η προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, η προστασία της μητρότητας, των αναπήρων, τη προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες. Όλα αυτά τα έχουμε χρυσοπληρώσει με ιδρώτα, κόπο και αίμα, εμείς και οι προηγούμενες γενιές! Δεν μας τα χάρισε κανείς! Κανένας να μην παρασυρθεί από τα ψέματα της βρώμικης κυβερνητικής προπαγάνδας ότι δήθεν τα μέτρα θα αποδώσουν «δικαιοσύνη και ισότητα». Κανένας να μην ξεγελαστεί από την επιχείρηση διαχωρισμού των εργαζόμενων! Το «διαίρει και βασίλευε» είναι η προσφιλής τους τακτική για να περνούν τα μέτρα!
Εμείς, ο εργαζόμενος λαός, έχουμε μόνο μια διέξοδο. Να ξεσηκωθούμε!
Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την άθλια ζωή, την ανεργία, τη μισή δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα για να αυγαταίνουν τα κέρδη λίγων. Δυναμώνουμε την ενότητά μας, τα σωματεία μας, συσπειρωνόμαστε με το ΠΑΜΕ, χτίζουμε την κοινωνική συμμαχία για ρήξη και ανατροπή με την ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων! Για ανάπτυξη προς όφελος του εργαζόμενου λαού όχι των λίγων! 
Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά! Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 π.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ!
ΠΑΤΡΑ, 27 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-10-15

20.10.15


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλοι και  όλες στη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 22 Οκτώβρη στις 6.30μ.μ στην πλατεία Γεωργίου.


Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι το προεόρτιο  της ολοκληρωτικής επίθεσης, που θα συνεχισθεί και τον Νοέμβρη με στόχο την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις. Η κυβέρνηση- Ε.Ε και τα μονοπώλια  είναι αδίστακτη!
Το ΠΑΜΕ από τις αρχές Οκτώβρη κάλεσε τα συνδικάτα  να οργανώσουν την δράση τους ενάντια στη νέα αντεργατική επίθεση. Είναι επείγον η εργατική τάξη , τα φτωχά λαϊκά στρώματα , οι άνεργοι , οι νέοι οι γυναίκες να βγουν στους δρόμους. Να βάλουμε εμπόδια να μην εφαρμοστούν οι νόμοι που ψηφίστηκαν. Να ακυρώσουμε τις αντεργατικές τους αποφάσεις. Να ορθώσουμε ένα τεράστιο λαϊκό τείχος να μην εφαρμοστει το 3ο μνημόνιο και ο αντιασφαλιστικος νόμος που ισοδυναμούν με αργό θάνατο όλων των εργαζομένων. 
Η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ απευθύνει πρόταση αγωνιστικής απάντησης, κάλεσμα προς όλα τα σωματεία όλων των κλάδων να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής και να προχωρήσουμε σε μαζί σε δυναμικό συλλαλητήριο στις 22 Οκτώβρη, αλλά και στην καλύτεροι προετοιμασία, για την επιτυχία της απεργίας στις 12 Νοέμβρη.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!!!
Εργαζόμενοι  – άνεργοι  –συνταξιούχοι , τους νέοι και νέες όλοι  στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΕΜΠΤΗ 22 Οκτώβρη στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου αλλά και στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ.
ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!!!
Πάτρα,  20 10-15

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ Σ.Σ.Π.

16.10.15


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
ΤΟΥ Σ.Σ.Π.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Οι Σιδηροδρομικοί σήμερα, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, βιώνουμε καθημερινά τα αποτελέσματα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Έτσι και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει να φέρει το πρώτο πακέτο μέτρων. Μέσα σε αυτό βρίσκεται το νέο ασφαλιστικό, νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα.
Ο Σιδηρόδρομος αφού έγινε κομματάκια και απαξιώθηκε, με το καινούριο νομοσχέδιο το οποίο έχει κατατεθεί για διαβούλευση χαρίζει τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ προς το δημόσιο φορτώνοντάς τα στις πλάτες του λαού, για να μπορέσουν να τον ξεπουλήσουν όσο όσο στο ξένο κεφάλαιο.
Το Παράρτημα του Ν. Αχαΐας μαζί με τους εργαζόμενους παλεύουμε για έναν σιδηρόδρομο σύγχρονο, ηλεκτροκίνητο, το οποίο θα αποτελέσει το ασφαλές οικολογικό και φθηνό μέσο μεταφοράς που θα είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Στη βάση αυτή στηρίζουμε την διατήρηση του προαστιακού σιδηρόδρομου της Πάτρας και παλεύουμε μαζί με τον λαό της Αχαΐας την επέκτασή του προς Αραχωβίτικα, Κάτω Αχαΐα, με προοπτική την επαναλειτουργία της γραμμής Πατρών – Πύργου καθώς και όλων των περιφερειακών δικτύων που έχουν κλείσει.
Απαιτούμε και προειδοποιούμε ότι δεν θα δεχθούμε να κλείσει ούτε ένα μέτρο γραμμής ούτε για μία ημέρα από τον προαστιακό της Πάτρας βάσει των τελευταίων δημοσιευμάτων για έναρξη των νέων έργων.
Απαιτούμε τα νέα έργα να γίνουν με παράλληλη κυκλοφορία όπως είχε υποσχεθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Τα πέντε και πλέον χρόνια που λειτουργεί ο προαστιακός μεταφέρονται πάνω από 1,5 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.
Παλεύουμε και διεκδικούμε:
1.      Να επεκταθεί ο προαστιακός στη Δυτική Αχαΐα και μέχρι τον Πύργο
2.      Όχι στο ξεπούλημα
3.      Να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών
4.      Να καλυφθούν με μόνιμες προσλήψεις τα τεράστια κενά
Προειδοποιούμε την συγκυβέρνηση και τις διοικήσεις ότι θα μας βρουν απέναντί τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια περαιτέρω απαξίωσης του σιδηρόδρομου.
Το Δ.Σ. του Παραρτήματος των Σιδηροδρομικών αποφάσισε στην συνεδρίασή του:
·      Να καλέσει όλους τους εργαζόμενους σιδηροδρομικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλ. Γεωργίου την Παρασκευή 16 Οκτώβρη στις 6:30 το απόγευμα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο ταφόπλακα για την κοινωνική ασφάλιση που θα ψηφιστεί την Παρασκευή.
·      Να μεγαλώσει η ένταση του αγώνα ενάντια σε αυτή τη λαίλαπα, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη στη Πλ. Γεωργίου στις 6:30μ.μ.
·      Να καλέσει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών να πάρει απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα με Πανελλαδικά Απεργία στις 12 Νοέμβρη.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ
Ν. ΑΧΑΪΑΣ Σ.Σ.Π.
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.!

15.10.15


1)                       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
2)                       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ
3)                       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
4)                       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ - ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ 
5)                       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δούλοι του 21ου Αιώνα δε θα γίνουμε!

       Μεγάλη κινητοποίηση για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου από το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας , από τα Συνδικάτα ΟΤΑ Νομού Αχαΐας , το Σωματείο Εργατών Καθαριότητας Δήμου Πάτρας και το Σωματείο Οδηγών-Χειριστών Δήμου Πάτρας  όπως και το Σωματείο Μετάλλου Πάτρας.
       Εκατοντάδες εργαζόμενοι κύκλωσαν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με Απορριμματοφόρα. Συμβολικά τοποθετήθηκε ένα φέρετρο πάνω στο Γραφείο του Εκπροσώπου της Κυβέρνησης που θέλει να ενταφιάσει μαζί με τους εταίρους της Ε.Ε, ΔΝΤ ότι απέμεινε να θυμίζει εργασιακά δικαιώματα που σήμερα έχουν βάλει στόχο τα βαριά και ανθυγιεινά που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες.
       Θέλουν να διαλύσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, είπε ο Πρόεδρος του Κλαδικού Συνδικάτου των ΟΤΑ , να ιδιωτικοποιήσουν την καθαριότητα , να δώσουν φιλέτα μεγάλων κερδών στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα με εργάτες πάμφθηνους για την εργοδοσία.
       Δουλειά μέχρι τον τάφο, έτσι μας θέλουν, είπε ο πρόεδρος των οικοδόμων , όμως δεν θα τους περάσει ! Μας κήρυξαν τον πόλεμο , θα τους απαντήσουμε κατάλληλα είπαν εκπρόσωποι του Σωματείο Καθαριότητας και των Οδηγών.
       Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης με έκδηλη αμηχανία ¨μάσαγε¨ τα λόγια του και απλώς δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην κυβέρνηση τα αιτήματα.
       Ακολούθησε ομιλία προς τους συγκεντρωμένους , από τους Προέδρους Οικοδόμων και Κλαδικού Συνδικάτου των ΟΤΑ.   Να προχωρήσουμε με πολύμορφες δραστηριότητες , συνελεύσεις-καταλήψεις, ενημέρωση των εργαζομένων να στήσουμε εστίες αντίστασης παντού ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης  και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου. Να απομονώσουμε τα στηρίγματα τους στο εργατικό κίνημα.
         Στη συνέχεια κάλεσαν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή, στην αυριανή συγκέντρωση (16-10) του Π.Α.Μ.Ε και των συμμάχων μας στην Πλατεία Γεωργίου στις 6:30μ.μ . Επίσης κάλεσαν και στην κλιμάκωση της πάλης με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του Π.Α.Μ.Ε 22/10/2015 και την προετοιμασία της Απεργίας 12/11/2015.
Ούτε βήμα πίσω ήταν η απόφαση των συγκεντρωμένων , τώρα θα δείξουμε την δύναμή μας!
Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.!

Πάτρα 15/10/2015



ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

13.10.15

Πλαίσιο κειμένου: Όλοι & Όλες στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 16 Οκτώβρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, φέρνουν νέα φοροεπιδρομή και αφαίμαξη στο λαϊκό εισόδημα, τσακίζουν τη ζωή μας!
          Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει για ψήφιση, την Παρασκευή 16 Οκτώβρη, στη ΒΟΥΛΗ το πολυνομοσχέδιο. Τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι φωτιά και αποτελούν τα προεόρτια της πιο σκληρής και σαρωτικής επίθεσης που θα συνεχιστεί τον Νοέμβρη, με στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, τσάκισμα στους μισθούς, σε συντάξεις και σε εργασιακά δικαιώματα!
Το πολυνομοσχέδιο φέρνει επιπλέον ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για όλους, επιβάλλει νέες μειώσεις στις συντάξεις κύριες και επικουρικές, χαρακτηρίζει υψηλόμισθους τους συνταξιούχους με 1000 ευρώ μεικτά, νέες μειώσεις και πρόστιμα για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη, ενισχύει και συνεχίζει τη φοροκαταιγίδα που πλήττει τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, διατηρώντας τον ΕΝΦΙΑ, θεσπίζοντας πιο αυστηρούς κανόνες για όσους εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων. Αυξάνουν τις τιμές σε βασικά είδη εφαρμόζοντας ΦΠΑ 23%. Αυξάνουν ακόμα και την τιμή στα είδη πανάκριβα εισιτήρια.
 Δεν υπάρχει καμία λαϊκή συναίνεση σε αυτό το έγκλημα!
Όλοι στο δρόμο ξεσηκωμός, κανένας συμβιβασμός με το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας!
Δίνουμε αγωνιστική, μαχητική, μαζική απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι τα βάρβαρα μέτρα έχουν τη λαϊκή συγκατάθεση! Συμμετέχουμε στον αγώνα, στο σωματείο, στο σύλλογο! Παίρνουμε την υπόθεση της υπεράσπιση της ζωής μας στα δικά μας χέρια.
Τα μέτρα δεν εξαιρούν κανένα εργάτη, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, άνεργο, γυναίκα! Μας καταδικάζουν στην δουλειά και τη ζωή χωρίς δικαιώματα για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας.
 Είναι προκλητικοί! Την ίδια στιγμή απαλλάσσουν μονοπωλιακούς ομίλους από ανταποδοτικά τέλη, από χρέη, από πρόστιμα και αναδρομικά! Χαρίζουν εκατομμύρια σε μονοπωλιακά μεγαθήρια και κυνηγούν τις ψευτοσυντάξεις των υπερήλικων, καταδικάζουν σε δουλειά μέχρι τον τάφο τα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας στα 67 και τα χρόνια ασφάλισης στα 40! Στους εργαζόμενους που εργάζονται στις πιο βαριές και ανθυγιεινές εργασίες, στα σκουπίδια, στην αποκομιδή, στη διαλογή, στην επισκευή και τη συντήρηση των μέσων καθαρότητας προσθέτοντας 9  τουλάχιστον χρόνια παραπάνω εργασίας δρομολογώντας ταυτόχρονα και την κατάργηση του επιδόματος των 150€. Ανοίγουν τον δρόμο να μην μείνει τίποτα όρθιο στον ιδιωτικό τομέα.
 Το πολυνομοσχέδιο που πάει προς ψήφιση την Παρασκευή μαζί με το πόρισμα των «σοφών» που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη, αποτελούν την ταφόπλακα της κοινωνικής ασφάλισης.
 Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα και κόστος αλλά δικαίωμα! Να μην ανεχτούμε το νέο πετσόκομμα στις συντάξεις. Να μην αποδεχτούμε τη δουλειά μέχρι τα 67, τη μετατροπή της ασφάλισης σε ατομική υπόθεση. Να μη χαρίσουμε το δικαίωμα στην υγεία και στην πρόνοια, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο στους επιχειρηματίες της υγείας και στις ασφαλιστικές εταιρείες.
Καμιά αναμονή, καμιά συνθηκολόγηση!
ΔΥΝΑΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα οργανώνουμε την πάλη, κλιμακώνουμε τον αγώνα. Με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις στις 22 Οκτώβρη. Πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη. Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων. 
Καμία συνδικαλιστική οργάνωση, κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν πρέπει να μείνει εκτός μάχης από τους αγώνες για τη ζωή μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 6.30μ.μ.
                                                                                                       
                                                                                                               Πάτρα 13-10-15      

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΕΑ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ!



Πλαίσιο κειμένου: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ


ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστικό συναγερμό.!

 Το Συνδικάτο Οικοδόμων, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε μαζική κινητοποίηση –παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 15 Οκτώβρη στις 10:00 το πρωί στην -Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου- Εθνική οδό Πατρών Αθηνών 158. (δίπλα στο super market Κρόνος) .


Συνάδελφοι,

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προετοιμάζει την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στους οικοδόμους και στρώνει το έδαφος για δουλειά μέχρι το θάνατο»

Το 3ο μνημόνιο και τα νομοσχέδια που προετοιμάζουν με τα προαπαιτούμενα ανοίγουν το δρόμο για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια σε όλους τους οικοδόμους.

Το κόλπο είναι απλό. Μπορεί να μην αυξάνει τα όρια ηλικίας στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, όμως αποχαρακτηρίζει αρκετές ειδικότητες, ξεκινώντας από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμους και περιφέρειες) και σε τομείς καθαριότητας, ασφαλτοστρώσεων, τοποθετήσεις μαρμάρων, χειρισμό μηχανημάτων.
Με τον αποχαρακτηρισμό από ΒΑΕ ανοίγει ο δρόμος για αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 σε όλους τους οικοδόμους, παλιούς και νέους. Παράλληλα προωθείται η αύξηση των ημερών ασφάλισης για πλήρη σύνταξη.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να αγγίξει τα ΒΑΕ και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Ο κλάδος μας απαντάει άμεσα στην επίθεση που δέχεται από την κυβέρνηση , την Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. Αυτοί που θέλουν να καταργήσουν τα βαρέα & ανθυγιεινά θα πάρουν την απάντηση που τους χρειάζεται!
                                                             Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

12.10.15


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ


ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Συνάδελφοι,

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προετοιμάζει την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στους οικοδόμους και στρώνει το έδαφος για δουλειά μέχρι το θάνατο»

Το 3ο μνημόνιο και τα νομοσχέδια που προετοιμάζουν με τα προαπαιτούμενα ανοίγουν το δρόμο για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια σε όλους τους οικοδόμους.

Το κόλπο είναι απλό. Μπορεί να μην αυξάνει τα όρια ηλικίας στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, όμως αποχαρακτηρίζει αρκετές ειδικότητες, ξεκινώντας από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμους και περιφέρειες) και σε τομείς καθαριότητας, ασφαλτοστρώσεων, τοποθετήσεις μαρμάρων, χειρισμό μηχανημάτων.
Με τον αποχαρακτηρισμό από ΒΑΕ ανοίγει ο δρόμος για αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 σε όλους τους οικοδόμους, παλιούς και νέους. Παράλληλα προωθείται η αύξηση των ημερών ασφάλισης για πλήρη σύνταξη.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να αγγίξει τα ΒΑΕ και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Ο κλάδος μας απαντάει άμεσα στην επίθεση που δέχεται από την κυβέρνηση , την Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. Αυτοί που θέλουν να καταργήσουν τα βαρέα & ανθυγιεινά θα πάρουν την απάντηση που τους χρειάζεται!

Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστικό συναγερμό.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε μαζική κινητοποίηση –παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 15 Οκτώβρη στις 10:00 το πρωί στην -Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου- Εθνική οδό Πατρών Αθηνών 158. (δίπλα στο super market Κρόνος) .


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 
                                                                                   ΠΑΤΡΑ, 12-10-15

Να συνεδριασει άμεσα το Δ.Σ του Ε.Κ.Πάτρας



 

Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση
(Η παράταξη στο εργατικό κέντρο Πάτρας που στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ)

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι


      Τα εκλεγμένα μέλη της Τ.Α.Σ – Ταξικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στο Ε.Κ. Πάτρας με την επιστολή μας αυτή, προς την   Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ζητάμε να συνεδριάσει το Δ.Σ του Ε.Κ. Πάτρας, προκειμένου να  συζητηθεί ο σχεδιασμός δράσης των συνδικάτων, μπροστά στην νέα αντεργατική επίθεση.

       Μπροστά μας έχουμε μια σκληρή αναμέτρηση με την κυβερνητική πολιτική, το μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.  Έχουν σχεδιαστεί να περάσουν τα ονομαζόμενα προαπαιτούμενα της συμφωνίας του Αυγούστου, μέχρι τέλος Οκτώβρη –αρχές Νοέμβρη.  Τα μέτρα είναι σκληρά, για την κοινωνική ασφάλιση, τα εργασιακά, σε φόρους για τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις κ.α. Μονιμοποιούν την επίθεση σε ότι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα. Η πίεση από τα επιτελεία της Ε.Ε. τις ενώσεις των εργοδοτών για να υλοποιηθούν και μάλιστα γρήγορα οι συμφωνίες, αυξάνεται.

      Να πάρουμε άμεσα απόφαση συμμετοχής στα δυναμικά ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ στις 22 Οκτώβρη.  Τα συλλαλητήρια, να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα, με την προετοιμασία και πρόταση για Πανεργατική-Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη.

o             Να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να μας αιφνιδιάσει, να μας βρει απροετοίμαστους, ανήμπορους.
o             Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
o             Μπορούμε να τους σταματήσουμε!     

Αγγελόπουλος Δημήτρης 
Ταβουλάρης Αντώνης
Λαβράνος  Στέφανος
Πελεκούδα Άννα




Πάτρα, 07- 10-15