Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.!

15.10.15


1)                       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
2)                       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ
3)                       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
4)                       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ - ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ 
5)                       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δούλοι του 21ου Αιώνα δε θα γίνουμε!

       Μεγάλη κινητοποίηση για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου από το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας , από τα Συνδικάτα ΟΤΑ Νομού Αχαΐας , το Σωματείο Εργατών Καθαριότητας Δήμου Πάτρας και το Σωματείο Οδηγών-Χειριστών Δήμου Πάτρας  όπως και το Σωματείο Μετάλλου Πάτρας.
       Εκατοντάδες εργαζόμενοι κύκλωσαν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με Απορριμματοφόρα. Συμβολικά τοποθετήθηκε ένα φέρετρο πάνω στο Γραφείο του Εκπροσώπου της Κυβέρνησης που θέλει να ενταφιάσει μαζί με τους εταίρους της Ε.Ε, ΔΝΤ ότι απέμεινε να θυμίζει εργασιακά δικαιώματα που σήμερα έχουν βάλει στόχο τα βαριά και ανθυγιεινά που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες.
       Θέλουν να διαλύσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, είπε ο Πρόεδρος του Κλαδικού Συνδικάτου των ΟΤΑ , να ιδιωτικοποιήσουν την καθαριότητα , να δώσουν φιλέτα μεγάλων κερδών στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα με εργάτες πάμφθηνους για την εργοδοσία.
       Δουλειά μέχρι τον τάφο, έτσι μας θέλουν, είπε ο πρόεδρος των οικοδόμων , όμως δεν θα τους περάσει ! Μας κήρυξαν τον πόλεμο , θα τους απαντήσουμε κατάλληλα είπαν εκπρόσωποι του Σωματείο Καθαριότητας και των Οδηγών.
       Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης με έκδηλη αμηχανία ¨μάσαγε¨ τα λόγια του και απλώς δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην κυβέρνηση τα αιτήματα.
       Ακολούθησε ομιλία προς τους συγκεντρωμένους , από τους Προέδρους Οικοδόμων και Κλαδικού Συνδικάτου των ΟΤΑ.   Να προχωρήσουμε με πολύμορφες δραστηριότητες , συνελεύσεις-καταλήψεις, ενημέρωση των εργαζομένων να στήσουμε εστίες αντίστασης παντού ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης  και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου. Να απομονώσουμε τα στηρίγματα τους στο εργατικό κίνημα.
         Στη συνέχεια κάλεσαν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή, στην αυριανή συγκέντρωση (16-10) του Π.Α.Μ.Ε και των συμμάχων μας στην Πλατεία Γεωργίου στις 6:30μ.μ . Επίσης κάλεσαν και στην κλιμάκωση της πάλης με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του Π.Α.Μ.Ε 22/10/2015 και την προετοιμασία της Απεργίας 12/11/2015.
Ούτε βήμα πίσω ήταν η απόφαση των συγκεντρωμένων , τώρα θα δείξουμε την δύναμή μας!
Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.!

Πάτρα 15/10/2015



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου