ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 6η ΥΠΕ

17.3.15


Δελτίο τύπου
        Η Γραμματεία νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ,  για αύριο Τετάρτη 18 Μάρτη, καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους & νέες, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, μαζί με τα συνδικάτα, στην αυριανή κινητοποίηση, παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η Υ.Π.Ε, Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων - Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας. (Υπάτης 1 & Νέα Εθνική Οδός Πατρών – Αθηνών)

Να διεκδικήσουμε δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο το  λαό.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ακολουθεί την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και στα ζητήματα της Υγείας. Συνεχίζει να θυσιάζει τη δωρεάν παροχή υγείας στο λαό , στο βωμό του κεφαλαίου  της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μονοπωλίων. Η δημόσια δωρεάν υψηλού επιπέδου παροχή υγείας δε συμβαδίζει με την επιχειρηματική δράση , και τις  κατευθύνσεις της Ε.Ε για την θωράκιση της ανταγωνιστικότητας.
    
 Να βάλει ο λαός  εμπόδια στην υλοποίηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων και να δημιουργήσει τους όρους αντεπίθεσης, προκειμένου ν' ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη που θα έχει κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και το δικαίωμα στην δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·                                             Να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο.
·                                             Να μην κλείσει το Νοσοκομείο Θώρακος και να  ενισχυθεί με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
·                                             Να στελεχωθούν οι μονάδες του ΠΕΔΥ.
·                                             Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας σε όλους τους δήμους, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη.
·                                             Να εξασφαλιστεί η πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση.
·                                             Να μην προχωρήσει η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οδηγεί στο κλείσιμο των δημόσιων ψυχιατρικών νοσοκομείων και θυσιάζει ασθενείς και εργαζόμενους για τα κέρδη των επιχειρηματιών και των ΜΚΟ.
·                                             Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
·                                             Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμιά προϋπόθεση, σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Πάτρα 16-3-2015

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου