ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!

21.3.15



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!
Την Δευτέρα στις 23 Μάρτη, το πρωί στις 9:00 η Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ και τα Συνδικάτα της Πάτρας & του νομού Αχαΐας  θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή  Διεύθυνση του Ο.Α.Ε.Δ (Λεωφόρος Αθηνών 89) με το πλαίσιο αιτημάτων πάλης για την προστασία των ανέργων. Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους σφαγιάζουν καθημερινά τις ζωές μας.
Τα αιτήματά μας, αφορούν  το ύψος του επιδόματος ανεργίας, τη χρονική του επέκταση για όλο το διάστημα της ανεργίας, τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων αλλά και μέτρα στήριξης και ανακούφισης των οικογενειών των ανέργων όπως επιδότηση του ενοικίου, πάγωμα οφειλών σε τράπεζες και δημόσιο, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.ά.
Οι  διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους ''θεσμούς'' της ΕΕ, γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης για να συντηρεί το κλίμα αναμονής κι ανοχής των εργαζομένων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που και σήμερα εφαρμόζεται. Η ''σύγκρουση'' γίνεται για το πώς καλύτερα και ποιων επιχειρηματικών ομίλων ή κρατών συμφέροντα θα εξυπηρετηθούν, από το όποιο νέο ή παλιό μείγμα αντιλαϊκής πολιτικής θα εφαρμοστεί για το επόμενο διάστημα. Συμφέροντα που επιδιώκουν την αύξηση της κερδοφορίας μέσα από την δική μας ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Κάτι που ανεξάρτητα από την κατάληξη της διαπραγμάτευσης θα σημάνει νέα αντεργατικά μέτρα και ταυτόχρονα διατήρηση όλων των προηγούμενων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα, να μην αφήσουμε να χαθεί χρόνος στην διεκδίκηση μέτρων προστασίας για τους ανέργους
Οι 1.5000.000 άνεργοι, οι 850.000 απλήρωτοι από την εργασία τους, οι 300.000 ανασφάλιστοι:
Να απαιτήσουμε:
§                     Τώρα έκτακτο επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους.
§                     Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
§                     Οι άνεργοι ανεξαρτήτου ηλικίας να έχουν πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δωρεάν , με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
§                     Όλοι οι άνεργοι να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη δωρεάν και να μην στέλνουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων τον λογαριασμό στην εφορία.
§                     Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
§                     Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.
"ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ".
ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ!
                                                        Πάτρα 21-3-2015

.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου