ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

16.3.15


ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΟΤΩΝ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του Συνδικάτου, καταγγέλλει και καταδικάζει την εργοδοσία στην πτηνοτροφική επιχείρηση στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας που με απάνθρωπο τρόπο και με τη χρήση βίας εξανάγκαζε τους μετανάστες εργάτες να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς διακοπή μέσα σε άθλιες συνθήκες.
ñ               Επίσης, καταγγέλλουμε την πολιτική της προηγούμενης συγκυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ακολουθεί την ίδια κατεύθυνση. Αυτές οι πολιτικές στρώνουν το δρόμο στην ασύδοτη δράση της εργοδοσίας.   
ñ               Αυτές οι πολιτικές δίνουν “γη και ύδωρ” στην εργοδοσία για να αυξάνουν τα κέρδη της.
ñ               Αυτή η πολιτική αναπαράγει “Μανωλάδες” και “Χαλανδρίτσες”

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός της δικαστικής αθώωσης σε παρόμοια εγκληματική περίπτωση στην Νέα Μανωλάδα σε βάρος των εργατών τα προηγούμενα χρόνια.

Συνάδελφοι,
Το συνδικάτο στο κλάδο των τροφίμων και ποτών, το ταξικό κίνημα, θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που γεννά και αναπαράγει τέτοια φαινόμενα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να καταδικάσουν με κάθε τρόπο, όχι μόνο το συγκεκριμένο εργοδότη αλλά συνολικά την πολιτική που δημιουργεί και τα αναπαράγει.
ñ               Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από την ύπουλη προπαγάνδα ότι τάχα “πρόκειται για μεμονωμένο ακραίο περιστατικό”.
ñ               Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί από αυτούς που χύνουν “κροκοδείλια δάκρυα” την ίδια στιγμή στηρίζουν την συγκυβέρνηση και την πολιτική της ΕΕ.

Το αλυσόδεμα των εργατών στην Χαλανδρίτσα μας αφορά όλους.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, που χρειάζεται να δίνεται από όλους μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου σε συσπείρωση  και αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική, να βάλουμε φρένο σε τέτοια φαινόμενα για να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Αγωνιστικά,
Η διοίκηση

Πάτρα, 16-3-2015

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου