Διεκδικούμε δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.

18.3.15


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεκδικούμε δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο το  λαό.


        Η Γραμματεία νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ, συνδικάτα του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα, συνταξιουχικές οργανώσεις, έκαναν μαζική παρέμβαση σήμερα, Τετάρτη 18 Μάρτη 9:30 π.μ. στην 6η Υ.Π.Ε, και συναντήθηκαν με τον Υποδιοικητή της  Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων & Δυτικής Ελλάδας.

Στην συνάντηση θέσαμε τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της υγείας. Ζητήσαμε να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», με τον απαιτούμενο εξοπλισμό και πλήρως στελεχωμένο.
Ζητήσαμε να μην κλείσει το Νοσοκομείο «Θώρακας» και να ενισχυθεί με τις απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Ζητήσαμε να καταργηθεί τώρα το 5ευρω που δίνουν οι ασφαλισμένοι κατά την είσοδο τους στα νοσοκομεία.
Να καταργηθεί το 1 ευρώ σε κάθε συνταγογράφιση.
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους άνεργους, ανασφάλιστους.
Να γίνονται δωρεάν εμβολισμοί σε όλα τα παιδιά.

 Ο Υποδιοικητής παρουσιάστηκε ως ¨βασιλικότερος του βασιλέως¨ και υποστηριχτής της επέκτασης των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. Η πολιτική  της  συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι η  πολιτική που ακολούθησαν και όλες οι  προηγούμενες κυβερνήσεις και στα ζητήματα της Υγείας. Η πολιτική που συνεχίζει να θυσιάζει τη δωρεάν παροχή υγείας στο λαό , στο βωμό του κεφαλαίου  της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μονοπωλίων και της Ε.Ε.

Η δημόσια δωρεάν υψηλού επιπέδου παροχή υγείας δε συμβαδίζει με την επιχειρηματική δράση , και τις  κατευθύνσεις της Ε.Ε για την θωράκιση της ανταγωνιστικότητας.

Η αντιπροσωπία των συνδικάτων  δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα μας βρίσκει καθημερινά μπροστά της. Τα συνδικάτα , το Π.Α.ΜΕ θα οργανώσουν τον αγώνα των εργαζομένων για  να βάλουν εμπόδια στην υλοποίηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων και να δημιουργήσουν τους όρους αντεπίθεσης, προκειμένου ν' ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη που θα έχει κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και το δικαίωμα στην δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
ü              Να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο.
ü              Να μην κλείσει το Νοσοκομείο Θώρακος και να  ενισχυθεί με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
ü              Να στελεχωθούν οι μονάδες του ΠΕΔΥ.
ü              Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας σε όλους τους δήμους, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη.
ü              Να εξασφαλιστεί η πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση.
ü              Να μην προχωρήσει η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οδηγεί στο κλείσιμο των δημόσιων ψυχιατρικών νοσοκομείων και θυσιάζει ασθενείς και εργαζόμενους για τα κέρδη των επιχειρηματιών και των ΜΚΟ.
ü              Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
ü              Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμιά προϋπόθεση, σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Πάτρα 18-3-2015

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου