ΤΟ ΠΑ.ΜΕ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 18 -19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

14.9.13


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΠΑ.ΜΕ ΚΑΛΕΙ  ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 18 -19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ
                                                     
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 11.30 πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ.

 Συμμετέχουμε μαζικά όλοι και όλες στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
            Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, ΕΕ επιταχύνουν την αντιδραστική αναμόρφωση του Δημόσιου, γενικεύουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο σε όλους τους εργαζομένους, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ταυτόχρονα με την προώθηση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, το τσάκισμα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς σε διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, που υπηρετούν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.
            Στοχεύουν μέχρι τέλους του 2013 4.000 απολύσεις,  μέχρι τέλους του 2014 25.000 απολύσεις και μείωση του Δημόσιου Τομέα κατά 180 - 200.000.
            § Με τις ιδιωτικοποιήσεις εκχωρούνται αρμοδιότητες και υπηρεσίες στο μεγάλο κεφάλαιο, φιλέτο για την κερδοφορία τους.
                        Στις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες δεν υπάρχει προσωπικό, ο κόσμος ταλαιπωρείται και δεν  μπορεί να εξυπηρετηθεί. Ουρές ατέλειωτες στο ΙΚΑ λόγω έλλειψης προσωπικού για να σφραγίσουν ένα βιβλιάριο ασθενείας (!!) και την ιδια στιγμή η κυβέρνηση απολύει εργαζόμενους, μιλάει μαζί με τα παπαγαλάκια της για πλεονάζον προσωπικό !
Τα νοσοκομεία ουσιαστικά λειτουργούν ως επιχειρήσεις. Φύλαξη, καθαριότητα και ένα μέρος της λειτουργίας των λογιστηρίων έχουν περάσει σε εταιρείες, τα ολοήμερα ιατρεία είναι επί πληρωμή ενώ έρχεται και το χαράτσι των 25 € για κάθε εισαγωγή στο νοσοκομείο. Μετά τις απολύσεις των σχολικών φυλάκων η φύλαξη των σχολείων όπως και των ΑΕΙ περνάει σε εταιρείες  security.
            Το μάρμαρο από τις ιδιωτικοποιήσεις στις υπηρεσίες της καθαριότητας και του πράσινου στους ΟΤΑ θα το πληρώσει ο λαός αφού τα ανταποδοτικά τέλη για τα σκουπίδια υπολογίζεται να τετραπλασιαστούν !!
Ψεύδεται λοιπόν η κυβέρνηση όταν λέει ότι νοικοκυρεύει το Δημόσιο Τομέα.
Ερχονται νέα μέτρα. Λέει ψέματα η κυβέρνηση όταν λέει ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα θα ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις συντάξεις. Ισα-ίσα το αντίθετο θα κάνει. Ετοιμάζει νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ και άλλα.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Από ένα τέτοιο κράτος εχθρικό προς τους εργαζόμενους, αυταρχικό, ταξικό, ένα κράτος που είναι στην υπηρεσία του κεφαλαίου και στενά δεμένο με τους μηχανισμούς της ΕΕ τίποτα θετικό δεν μπορεί να περιμένει για τον εαυτό του ένας δημόσιος υπάλληλος, όπως και όλος ο εργαζόμενος λαός. Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Ενιαία πάλη και όλοι μαζί ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος της πλουτοκρατίας.
Ενιαία πάλη και όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα μας για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες,  απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.
Αυτό τον δρόμο, αυτή την προοπτική, αυτή την ενότητα υπηρετεί το ΠΑΜΕ. Αυτός είναι ο δρόμος του λαού ! Άλλος δρόμος που να υπηρετεί τον λαό δεν υπάρχει! Στη βάση αυτή ανασύνταξη του κινήματος και  χειραφέτηση από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και σε Ομοσπονδίες.
Καλούμε  κάθε ριζοσπάστη συνδικαλιστή, όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης και μέτρα για την επιτυχία της 48ωης απεργίας.
 Να νεκρώσει το Δημόσιο !
            § Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα
            § Να εμποδίσουμε τα μέτρα της σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων
            § Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική

Ο ΛΑΟΣ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ !
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ  ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ !
ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ, ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου