ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΜΕ στις 11.30 στην ΠΛ. ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ

16.9.13


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΟΛΟΙ στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο 18 -19 Σεπτέμβρη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΜΕ στις 11.30 στην ΠΛ. ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ
                                                                   
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
             
Η επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου στους τόπους δουλειάς γενικεύεται μετατρέποντας τους σε κολαστήρια και αντεργατικά γκέτο. Οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, η απλήρωτη εργασία, η καταστρατήγηση των ωραρίων και των ημερών εργασίας, η μη καταβολή των δεδουλευμένων, οι απειλές, οι εκβιασμοί, είναι ο κανόνας.
Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης είτε βρίσκεται σε φάση κρίσης είτε σε φάση ανάπτυξης  συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα. Η έξοδος από την κρίση που προβάλλει η κυβέρνηση αφορά την σωτηρία, την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και σε καμία περίπτωση τα λαϊκά δικαιώματα. Κανένας σωτήρας από τα πάνω, καμία κυβερνητική εναλλαγή, κανένα μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να έχει φιλολαϊκό χαρακτήρα, να δώσει διέξοδο σε όφελος του λαού από την κρίση.
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται μαζί με την τρόικα στο νομικό θεσμικό οπλοστάσιο που ψήφισε υπέρ του κεφαλαίου και κατεδάφισε καταχτήσεις και δικαιώματα 10ετιων της εργατικής τάξης να προσθέσει και προσθέτει καθημερινά και νέους αντεργατικούς νόμους και ρυθμίσεις.
Γνωρίζουμε από την μέχρι τώρα πρακτική, που αποφάσιζε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός μια κινητοποίηση και μάλιστα γενικευμένη, πανελλαδικής εμβέλειας το έκανε ως άλλοθι και ποτέ δεν θέλησε και δεν πήρε μέτρα για την ουσιαστική επιτυχία της.
Η κυβέρνηση να πέσει εκατό φορές, να γκρεμοτσακιστεί και κάθε όμως αντιλαϊκή πολιτική, η ΕΕ και η μήτρα που γεννά την επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης, η εξουσία των επιχειρηματικών ομίλων, του μεγάλου κεφαλαίου
Οι εργαζόμενοι της χώρας μας όλοι μαζί σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να νεκρώσουμε τους τόπους δουλειάς, να πλημμυρίσουμε τους δρόμους και τις πλατείες για να στριμωχτεί η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Στη βάση αυτή ανασύνταξη του κινήματος και  χειραφέτηση από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και σε Ομοσπονδίες.
Αυτό τον δρόμο, αυτή την προοπτική, αυτή την ενότητα υπηρετεί το ΠΑΜΕ.

Ο ΛΑΟΣ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ! ΟΛΟΙ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ  ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ !
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ  ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!

ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ, ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού

Πάτρα, 16 Σεπτέμβρη  2013



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου