ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

21.7.13


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
καλεί την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους να πάρουν μαζικά μέρος στην πικετοφορία που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι στον κλάδο του Εμπορίου και των Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας την Τρίτη 23 Ιούλη 2013 στην Πλ. Γεωργίου  στις 8:30 μμ. 
Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης των πολυεθνικών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να καταργήσουν μια ακόμα κατάκτηση των εργαζομένων την ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ.
Ήταν μια μεγάλη κατάκτηση της εργατικής τάξης κι όλων των μεροκαματιάρηδων και μισθοσυντήρητων ανθρώπων της χώρας μας.
Η εργατική τάξη δεν πρέπει να παγιδευτεί σε τεχνητά διλήμματα, γιατί οι απαιτήσεις του κεφαλαίου δεν σταματούν στους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα, αρχίζουν απ' αυτούς, ενώ αποσκοπούν στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας συνολικά. Η Κυριακή είναι μέρα που ο εργαζόμενος ξεκουράζεται και βρίσκεται με την οικογένεια του. Κατακτήθηκε με αγώνες 103 χρόνια πριν και τώρα με αφορμή την κρίση θέλουν να τη πάρουν πίσω.  Αυτό που τους καίει είναι πώς τα μονοπώλια θα γίνουν πιο ανταγωνιστικά και θα πάρουν το μερίδιο της αγοράς που τώρα έχουν οι μικροί έμποροι. Δηλαδή θα τους καταστρέψουν.
Είναι ανάγκη να δώσουμε από κοινού απάντηση εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι στα μονοπώλια που ρημάζουν τη ζωή της εργατικής τάξης και αφανίζουν τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους αυξάνοντας τα κέρδη τους καθημερινά.
Την Τρίτη 23 Ιούλη να δείξουμε στην κυβέρνηση, στην μεγαλοεργοδοσία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι έχουμε δύναμη, έχουμε αποφασιστικότητα, να τους βάλλουμε εμπόδια. Να υπερασπίσουμε τη ζωή μας.
Εργαζόμενοι-ες, στο εμπόριο, Αυτοαπασχολούμενοι- Μικροί έμποροι,
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις ηγεσίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους, στην απελευθέρωση του ωραρίου, και ας παριστάνουν σήμερα τους υπερασπιστές της κυριακάτικης αργίας με την «κοινωνική συμμαχία» που συγκρότησαν με τους εργοδότες, την εκκλησία, και άλλους φορείς.
Η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) δεν παίρνει ξεκάθαρη στάση απέναντι στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας, καταψηφίζοντας την πρόταση του Π.Α.ΜΕ για θέσπιση Εθνικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Έχει νομιμοποιήσει όλα τα πακέτα των αντιλαϊκών μέτρων με την συμμετοχή της στους «κοινωνικούς διαλόγους».
Η πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) φέρεται μόνο στα λόγια να είναι κατά της συνολικής απελευθέρωσης της Κυριακής Αργίας, αφού στηρίζουν διάφορες προτάσεις για λειτουργία των καταστημάτων κάποιες Κυριακές το χρόνο.
Η δική μας Συμμαχία (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ ) είναι ικανή να αντιπαλέψει το αντιλαϊκό μπλοκ κυβέρνησης, μονοπωλίων, Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αντιπαλέψει με συνέπεια κάθε προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής.
Κάθε εμποροϋπάλληλος, αυτοαπασχολούμενος, άντρας και γυναίκα να δυναμώσει την κοινή δράση, να δώσουμε την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο αυτούς που κλέβουν τον πλούτο που εμείς παράγουμε και ορίζουν την ζωή μας.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΗ
ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 8:30 μ.μ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Α.ΜΕ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΧΑΙΑΣ

18.7.13


"Για ακόμα μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της  γνωστής τακτικής των παρατάξεων που αποτελούν την πλειοψηφία του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, δηλαδή των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ.  Αποτελεί προσφιλή τους μέθοδο  να εκφυλίζουν, να διασπούν και να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις διαδικασίες του μαζικού κινήματος. Πρόσφατο είναι άλλωστε το παράδειγμα με την απεργία διαρκείας που πρότειναν, ψήφισε η Γ.Σ. και στην συνέχεια ακύρωσαν λέγοντας πως  δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις!
Έτσι, ενώ με απόφαση της μαζικής γενικής συνέλευσης της Τετάρτης 10/7/2013, είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 15/7 σύσκεψη σωματείων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με αφορμή τις εξελίξεις στην τεχνική εκπαίδευση και τις διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών, με το έτσι θέλω η πλειοψηφία του Δ.Σ. αποφάσισε να μην τη διοργανώσει.
Αντί λοιπόν, ως όφειλε, το Δ.Σ. να πάρει μέτρα για την επιτυχία της σύσκεψης, εκδίδει μία απόφαση τη Δευτέρα το μεσημέρι 15/7 με την οποία καλεί για τις 8 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου σε συλλαλητήριο  που διοργανώνουν κάποια πρωτοβάθμια σωματεία!!!!  Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Και παρακάμπτεται η απόφαση της Γ.Σ. και προχωράει ο εκφυλισμός και η απομαζικοποίηση του κινήματος, σπέρνοντας απογοήτευση στους συναδέλφους.
Και αναρωτιόμαστε: Ποιος αποφάσισε αυτή την κινητοποίηση; Συνεδρίασαν οι γενικές συνελεύσεις ή τα Δ.Σ. των σωματείων που υποτίθεται ότι συμμετέχουν; Γιατί ενώ ο κλάδος των εκπαιδευτικών ήταν σε κινητοποίηση από το πρωί με μαζικές καταλήψεις στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, δεν ενημερώθηκαν οι συνάδελφοι για την ύπαρξη αυτής της κινητοποίησης;
Όλες αυτές οι δυνάμεις που κόπτονται για την ενότητα του κινήματος, θεωρούν το σωματείο τσιφλίκι τους! Θεωρούν ότι αφού τους εξυπηρετεί ο συσχετισμός δυνάμεων στο Δ.Σ. μπορούν να διαλύουν τις μαζικές διαδικασίες! Έχουν το θράσος μάλιστα να κατηγορούν και το ΠΑΜΕ ότι διασπάει την ενότητα επειδή δεν τους ακολουθεί στην διάλυση και τον εκφυλισμό, που είναι μάστορες!
Στην ίδια λογική του εκφυλισμού του κινήματος κυκλοφόρησε κείμενο που απευθυνόταν στους γονείς και το υπέγραφαν ως  «Οι Καθηγητές της Α’ ΕΛΜΕ», δημιουργώντας την εντύπωση ότι το κείμενο ήταν ομόφωνα αποδεκτό από όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις ή ότι ήταν δήθεν απόφαση Γενικής Συνέλευσης.  Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών κάνουμε καθαρό πως τέτοια κείμενα όχι μόνο δεν μας εκφράζουν αλλά τα θεωρούμε αποπροσανατολιστικά. Γιατί καλλιεργούν αυταπάτες, πως υπεύθυνη για τα δεινά των εργαζομένων είναι απλά μία κυβέρνηση, στην συγκεκριμένη περίπτωση η δικομματική ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, αθωώνοντας την τάξη που τα συμφέροντά της εξυπηρετούν αυτοί οι διαχειριστές του συστήματος, δηλαδή τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Μας καλούν να κυνηγάμε χίμαιρες για έναν καλό και  ανθρώπινο καπιταλισμό, που θα προκύψει με αλλαγή "διαχειριστή" στην κυβέρνηση!
Καλούμε γονείς και  εκπαιδευτικούς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις σάπιες συνδικαλιστικές δυνάμεις που τους οδηγούν χρόνια τώρα από ήττα σε ήττα. Να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της σφαγής, τις διαθεσιμότητες, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις. Να διεκδικήσουν δουλειά για όλους με δικαιώματα, να μην πεταχτεί κανένας μαθητής εκτός σχολείου, να μην υπάρξει καμία κατάργηση ειδικότητας. Να πουν όχι στο «νέο» σχολείο Κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης - επιχειρηματικών ομίλων, στο σχολείο της "μαθητείας" και της τσάμπα εργασίας.

12.7.13



ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΤΙΣ 10 π.μ., ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 2013

Να δείξουμε ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι, ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε, να συναινέσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική που μας θέλει σκλάβους.
Η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία, την ΕΕ που με το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνουν στη Βουλή επιδιώκουν να σαρώσουν ότι απέμεινε από τα εργατικά δικαιώματα σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.
Σε κάθε χώρο δουλειάς, ένα να είναι το σύνθημα: Συλλογικά, μαζικά συζητάμε και αποφασίζουμε την συμμετοχή μας στην 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ.
Ο βιομηχανικός εργάτης, ο οικοδόμος, ο ναυτεργάτης, ο ξενοδοχοϋπάλληλος, ο εμποροϋπάλληλος, ο δημόσιος υπάλληλος να γίνουμε μια ενωμένη αγωνιστική γροθιά, οικοδομώντας την πιο ισχυρή, σταθερή, την πιο πλατιά ενότητα που έχει ανάγκη η πάλη των εργαζομένων, κόντρα στην υποταγή και το συμβιβασμό.
Η κυβέρνηση φέρνει στη βουλή νομοσχέδιο με το οποίο:

·  Ο μισθός και το μεροκάματο που θα παίρνουν οι εργαζόμενοι θα καθορίζεται με βάση τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Καταργούν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές συμβάσεις.
·  Φέρνει νέες περικοπές στον ΕΟΠΠΥ με νέα χαράτσια, κόψιμο διαγνωστικών εξετάσεων, νοσηλίων, με αποτέλεσμα να τις πληρώνει από την τσέπη του ο εργαζόμενος προς όφελος των επιχειρηματιών.
·  Μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο επιβάλλει νέα φοροληστεία για το λαό με τις νέες κλίμακες, έτσι ώστε ο εργαζόμενος, τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν από το πρώτο ευρώ.   
·  Χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα οδηγούνται στην απόλυση.  Υπάρχει σχεδιασμός για νέες μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, με μείωση ή κατάργηση της αποζημίωσης.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ξέρουμε τις δυσκολίες που έχει μια απεργία. Ξέρουμε τις πιέσεις και τις απειλές που ασκεί κάθε φορά η εργοδοσία. Ξέρουμε την άθλια προπαγάνδα που κάνουν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της ΜΜΕ.
Γνωρίζουμε τι σημαίνει οργάνωση της απεργίας και τι δουλειά απαιτείται για την επιτυχία της. Όμως πρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Η ανάγκη της απεργίας υπάρχει γιατί με τα νέα μέτρα που θέλουν να περάσουν τσακίζουν τη ζωή μας, το μέλλον μας, εμάς και των παιδιών μας. Ξέρουμε τι κίνημα χρειαζόμαστε και με ποια κατεύθυνση και προοπτική για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.



Η μεγαλύτερη δυσκολία για την οργάνωση και αυτής της απεργίας έχει να κάνει με τη στάση των ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Πάτρας , του Εργατικού Κέντρου Αιγίου και το Τοπικό Παράρτημα της ΑΔΕΔΥ αλλά και μερικών πρωτοβαθμίων σωματείων που επηρεάζονται από την ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ  παρότι αποφασίστηκε απεργία αυτές οι δυνάμεις δεν μπαίνουν μπροστά  για την επιτυχία της, δεν παλεύουν, δεν θέλουν τη σύγκρουση με την καπιταλιστική εργοδοσία, με αυτούς που μας κλέβουν και μας στερούν τη ζωή και επηρεάζουν αρνητικά τους εργαζόμενους.
Δεν θέλουν σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική, με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πολλοί, καλύπτουν την απεργοσπασία. Δεν θέλουν και δεν επιδιώκουν, δεν πρωτοστατούν στην οργάνωση για την επιτυχία της απεργίας.
Γιατί οι εργατοπατέρες παλιοί και νέοι πιστεύουν στον ίδιο θεό. Ότι οι εργαζόμενοι και εργοδότες είμαστε μια οικογένεια.
Είναι συνεργάτες και συνεταίροι των καπιταλιστών και συνυπογράφουν μειώσεις μισθών και μεροκάματων.
Θέλουν ένα κίνημα νεροκουβαλητή στα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου, ένα κίνημα που θα παλεύει για την καπιταλιστική ανάπτυξη όπου οι εργαζόμενοι πάλι θα πληρώσουν το τίμημα όπως πλήρωσαν ακριβά την καπιταλιστική κρίση.
Το ΠΑΜΕ έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει αυτήν την στάση! Το ΠΑΜΕ σας καλεί να πάρετε την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στα δικά σας χέρια.
Να μην αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια κάποιων «σωτήρων». Το ΠΑΜΕ θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις γιατί εμείς πιστεύουμε στο δίκιο της εργατικής τάξης, πιστεύουμε στη δύναμη της που μπορεί αν το καταλάβει να σαρώσει τους εκμεταλλευτές της και κάθε λογής συνοδοιπόρο τους.
 Γιατί εμείς έχουμε προοπτική που αμφισβητεί όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και την εξουσία των μονοπωλίων, την μήτρα που δημιουργεί μνημόνια και κάνει κόλαση τη ζωή του λαού.
Κλείστε τ’ αυτιά σας στις σειρήνες και τις τρομοκρατικές εκκλήσεις «τώρα όχι αγώνες τα κεφάλια μέσα», να βάλουμε όλοι πλάτη για την ανάπτυξη που έρχεται, για τη νέα Ελλάδα όπως λέει η κυβέρνηση. Μια ανάπτυξη που θα είναι χτισμένη πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης της ζωής των λαϊκών στρωμάτων.
Ο σκοπός και ο στόχος των δυνάμεων του κεφαλαίου είναι να δώσουν αποφασιστικό χτύπημα στους εργαζόμενους και στο κίνημα τους.
Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Η επίθεση του κεφαλαίου βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κλιμακωθεί. Από τη μια ο κόσμος των μονοπωλίων με τα στηρίγματά του και απ’ την άλλη ο κόσμος της δουλειάς με τα συνδικάτα του και τα συνθήματά του, που γράφουν με μεγάλα γράμματα ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Δίνουμε απάντηση με οργάνωση, αγώνα, αγώνα αντεπίθεσης ως την τελική νίκη του λαού. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος.
Παλεύουμε για τα δικαιώματα που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Αντιστεκόμαστε και απορρίπτουμε τα αντεργατικά σχέδια που προωθεί άμεσα η κυβέρνηση.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣH ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 π.μ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

Ιούλης 2013

ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ 24ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ 2013.

10.7.13


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ 24ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ 2013.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι,

Το ΠΑΜΕ με όλες του τις δυνάμεις, θα μπει στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία να πάρουν απόφαση για απεργία, να την οργανώσουν στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς. Να παρθούν μέτρα για την επιτυχία της απεργίας. Να μη μείνει εργαζόμενος ανενημέρωτος και εκτός μάχης. Να συζητήσουν οι συνάδελφοι μεταξύ τους για την επιτυχία της απεργίας, να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης σε κάθε εργοστάσιο και γραφείο, να σημάνει πραγματική αντεπίθεση των εργαζομένων και του λαού συνολικά».
 «Η απεργία μπροστά στα νέα μέτρα που πτωχεύουν και εξαθλιώνουν το λαό πρέπει να είναι επιτυχημένη, μαζική, να δώσει απάντηση στην κυβέρνηση, στην ΕΕ και τη μεγαλοεργοδοσία. Όμως, οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για τις δυνάμεις στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ που καλούν σε απεργία. Δε θέλουν όλοι την επιτυχία της. Η απεργία είναι σκληρή σύγκρουση με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και το κράτος των μονοπωλίων. Επιτυχημένη απεργία δεν πραγματοποιείται με συνθήματα και επιδείξεις αγωνιστικού ακτιβισμού.
Αυτοί που σήμερα λεκτικά σηκώνουν παντιέρα, δεν έχουν γραμμή ρήξης με αυτήν την πολιτική, δεν έχουν γραμμή σύγκρουσης με την εργοδοσία. Είναι στην ίδια όχθη με τα αφεντικά, υπέρμαχοι της ανταγωνιστικότητας και των μειωμένων απαιτήσεων. Είναι στο χώρο τους απεργοσπάστες, δεν παίρνουν μέτρα οργάνωσης των απεργιών, δεν μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση των αγώνων αλλά κρύβονται πίσω από δήθεν δυναμικά συνθήματα και λόγους. Δεν πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις, δε συμβάλλουν στη συζήτηση, στην οργάνωση και στον ξεσηκωμό των εργαζομένων.
Το ΠΑΜΕ έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, δίνοντας όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ξέρουμε ότι μια απεργία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν απειλές, εκβιασμοί, κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία, φόβος, δυσκολίες. Δεν έχουμε όμως άλλη επιλογή! Πρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ ΣΤΗ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 π. μ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 11 ΙΟΥΛΗ

7.7.13




ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καραϊσκάκη 162 Πάτρα

τηλ.2613-015765


Η γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ διοργανώνει ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  για τις 11 Ιούλη ημέρα Πέμπτη στις 7.30 μ.μ στην πλατεία Γεωργίου.
Συλλαλητήριο ενάντια στα νέα μέτρα καρμανιόλα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα. Αυτά έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα και απαιτούν από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα γενικό ξεσηκωμό.
Τα μονοπώλια ντόπια και ξένα τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα. Η κυβέρνηση χορεύει στον ταμπουρά που βαράνε ντόπιοι και ξένοι κεφαλαιοκράτες και οι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί.
Είναι πια όλο και πιο καθαρό παρά τα παραμύθια της κυβέρνησης και των καπιταλιστών ότι:.
Καπιταλιστική ανάπτυξη, ανάπτυξη δηλαδή στηριγμένη στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των καπιταλιστών και εργατικά λαϊκά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα σε υπηρεσίες υγειάς, πρόνοιας, παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού, σε αξιοπρεπείς  μισθούς και συντάξεις είναι πράγματα αντίθετα.
Μεσσίες και διαχειριστές που υπόσχονται όπως η κυβέρνηση και την πίτα ολάκερη και τον καπιταλιστικό σκύλο χορτάτο είναι το ίδιο πολιτικοί απατεώνες όσο και η κυβέρνηση.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΚΑΙ ΩΡΑ 7.30 μ.μ
Πάτρα  6 -7- 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΕΡΤ, την Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 8:00 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου

3.7.13

Δελτίο Τύπου

          Τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι επιτροπές, τα ψηφοδέλτια και όλοι οι συνδικαλιστές του νομού Αχαΐας που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, στην ΠΑΣΥ, στην ΠΑΣΕΒΕ, στο ΜΑΣ και στην ΟΓΕ, καλούμε τους εργατοϋπαλλήλους, τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τους φοιτητές-σπουδαστές και τις γυναίκες του νομού Αχαΐας, να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΕΡΤ, την Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 8:00 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου.
          (Προσυγκέντρωση ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ), ώρα 7:30 μ.μ στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

Με κοινή δράση να απαιτήσουμε την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που κλείνει την ΕΡΤ και πετάει τους εργαζόμενους στο δρόμο!

Με κοινή δράση να αντιπαλέψουμε την πολιτική που θέλει το κλείσιμο και άλλων Δημόσιων Οργανισμών, όπως η ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ, τις απολύσεις στους Δήμους τα νοσοκομεία και αλλού!

Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης της πάλης, της αντίστασης απέναντι στην πολιτική που μας πετάει στο δρόμο, μας οδηγεί στην ανέχεια και εξαθλιώνει τη ζωή μας!


Πάτρα 2 Ιούλη 2013