ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Α.ΜΕ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΧΑΙΑΣ

18.7.13


"Για ακόμα μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της  γνωστής τακτικής των παρατάξεων που αποτελούν την πλειοψηφία του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, δηλαδή των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ.  Αποτελεί προσφιλή τους μέθοδο  να εκφυλίζουν, να διασπούν και να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις διαδικασίες του μαζικού κινήματος. Πρόσφατο είναι άλλωστε το παράδειγμα με την απεργία διαρκείας που πρότειναν, ψήφισε η Γ.Σ. και στην συνέχεια ακύρωσαν λέγοντας πως  δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις!
Έτσι, ενώ με απόφαση της μαζικής γενικής συνέλευσης της Τετάρτης 10/7/2013, είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 15/7 σύσκεψη σωματείων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με αφορμή τις εξελίξεις στην τεχνική εκπαίδευση και τις διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών, με το έτσι θέλω η πλειοψηφία του Δ.Σ. αποφάσισε να μην τη διοργανώσει.
Αντί λοιπόν, ως όφειλε, το Δ.Σ. να πάρει μέτρα για την επιτυχία της σύσκεψης, εκδίδει μία απόφαση τη Δευτέρα το μεσημέρι 15/7 με την οποία καλεί για τις 8 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου σε συλλαλητήριο  που διοργανώνουν κάποια πρωτοβάθμια σωματεία!!!!  Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Και παρακάμπτεται η απόφαση της Γ.Σ. και προχωράει ο εκφυλισμός και η απομαζικοποίηση του κινήματος, σπέρνοντας απογοήτευση στους συναδέλφους.
Και αναρωτιόμαστε: Ποιος αποφάσισε αυτή την κινητοποίηση; Συνεδρίασαν οι γενικές συνελεύσεις ή τα Δ.Σ. των σωματείων που υποτίθεται ότι συμμετέχουν; Γιατί ενώ ο κλάδος των εκπαιδευτικών ήταν σε κινητοποίηση από το πρωί με μαζικές καταλήψεις στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, δεν ενημερώθηκαν οι συνάδελφοι για την ύπαρξη αυτής της κινητοποίησης;
Όλες αυτές οι δυνάμεις που κόπτονται για την ενότητα του κινήματος, θεωρούν το σωματείο τσιφλίκι τους! Θεωρούν ότι αφού τους εξυπηρετεί ο συσχετισμός δυνάμεων στο Δ.Σ. μπορούν να διαλύουν τις μαζικές διαδικασίες! Έχουν το θράσος μάλιστα να κατηγορούν και το ΠΑΜΕ ότι διασπάει την ενότητα επειδή δεν τους ακολουθεί στην διάλυση και τον εκφυλισμό, που είναι μάστορες!
Στην ίδια λογική του εκφυλισμού του κινήματος κυκλοφόρησε κείμενο που απευθυνόταν στους γονείς και το υπέγραφαν ως  «Οι Καθηγητές της Α’ ΕΛΜΕ», δημιουργώντας την εντύπωση ότι το κείμενο ήταν ομόφωνα αποδεκτό από όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις ή ότι ήταν δήθεν απόφαση Γενικής Συνέλευσης.  Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών κάνουμε καθαρό πως τέτοια κείμενα όχι μόνο δεν μας εκφράζουν αλλά τα θεωρούμε αποπροσανατολιστικά. Γιατί καλλιεργούν αυταπάτες, πως υπεύθυνη για τα δεινά των εργαζομένων είναι απλά μία κυβέρνηση, στην συγκεκριμένη περίπτωση η δικομματική ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, αθωώνοντας την τάξη που τα συμφέροντά της εξυπηρετούν αυτοί οι διαχειριστές του συστήματος, δηλαδή τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Μας καλούν να κυνηγάμε χίμαιρες για έναν καλό και  ανθρώπινο καπιταλισμό, που θα προκύψει με αλλαγή "διαχειριστή" στην κυβέρνηση!
Καλούμε γονείς και  εκπαιδευτικούς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις σάπιες συνδικαλιστικές δυνάμεις που τους οδηγούν χρόνια τώρα από ήττα σε ήττα. Να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της σφαγής, τις διαθεσιμότητες, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις. Να διεκδικήσουν δουλειά για όλους με δικαιώματα, να μην πεταχτεί κανένας μαθητής εκτός σχολείου, να μην υπάρξει καμία κατάργηση ειδικότητας. Να πουν όχι στο «νέο» σχολείο Κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης - επιχειρηματικών ομίλων, στο σχολείο της "μαθητείας" και της τσάμπα εργασίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου