ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

21.7.13


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
καλεί την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους να πάρουν μαζικά μέρος στην πικετοφορία που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι στον κλάδο του Εμπορίου και των Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας την Τρίτη 23 Ιούλη 2013 στην Πλ. Γεωργίου  στις 8:30 μμ. 
Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης των πολυεθνικών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να καταργήσουν μια ακόμα κατάκτηση των εργαζομένων την ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ.
Ήταν μια μεγάλη κατάκτηση της εργατικής τάξης κι όλων των μεροκαματιάρηδων και μισθοσυντήρητων ανθρώπων της χώρας μας.
Η εργατική τάξη δεν πρέπει να παγιδευτεί σε τεχνητά διλήμματα, γιατί οι απαιτήσεις του κεφαλαίου δεν σταματούν στους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα, αρχίζουν απ' αυτούς, ενώ αποσκοπούν στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας συνολικά. Η Κυριακή είναι μέρα που ο εργαζόμενος ξεκουράζεται και βρίσκεται με την οικογένεια του. Κατακτήθηκε με αγώνες 103 χρόνια πριν και τώρα με αφορμή την κρίση θέλουν να τη πάρουν πίσω.  Αυτό που τους καίει είναι πώς τα μονοπώλια θα γίνουν πιο ανταγωνιστικά και θα πάρουν το μερίδιο της αγοράς που τώρα έχουν οι μικροί έμποροι. Δηλαδή θα τους καταστρέψουν.
Είναι ανάγκη να δώσουμε από κοινού απάντηση εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι στα μονοπώλια που ρημάζουν τη ζωή της εργατικής τάξης και αφανίζουν τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους αυξάνοντας τα κέρδη τους καθημερινά.
Την Τρίτη 23 Ιούλη να δείξουμε στην κυβέρνηση, στην μεγαλοεργοδοσία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι έχουμε δύναμη, έχουμε αποφασιστικότητα, να τους βάλλουμε εμπόδια. Να υπερασπίσουμε τη ζωή μας.
Εργαζόμενοι-ες, στο εμπόριο, Αυτοαπασχολούμενοι- Μικροί έμποροι,
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις ηγεσίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους, στην απελευθέρωση του ωραρίου, και ας παριστάνουν σήμερα τους υπερασπιστές της κυριακάτικης αργίας με την «κοινωνική συμμαχία» που συγκρότησαν με τους εργοδότες, την εκκλησία, και άλλους φορείς.
Η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) δεν παίρνει ξεκάθαρη στάση απέναντι στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας, καταψηφίζοντας την πρόταση του Π.Α.ΜΕ για θέσπιση Εθνικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Έχει νομιμοποιήσει όλα τα πακέτα των αντιλαϊκών μέτρων με την συμμετοχή της στους «κοινωνικούς διαλόγους».
Η πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) φέρεται μόνο στα λόγια να είναι κατά της συνολικής απελευθέρωσης της Κυριακής Αργίας, αφού στηρίζουν διάφορες προτάσεις για λειτουργία των καταστημάτων κάποιες Κυριακές το χρόνο.
Η δική μας Συμμαχία (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ ) είναι ικανή να αντιπαλέψει το αντιλαϊκό μπλοκ κυβέρνησης, μονοπωλίων, Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αντιπαλέψει με συνέπεια κάθε προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής.
Κάθε εμποροϋπάλληλος, αυτοαπασχολούμενος, άντρας και γυναίκα να δυναμώσει την κοινή δράση, να δώσουμε την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο αυτούς που κλέβουν τον πλούτο που εμείς παράγουμε και ορίζουν την ζωή μας.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΗ
ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 8:30 μ.μ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου