ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ 24ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ 2013.

10.7.13


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ 24ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ 2013.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι,

Το ΠΑΜΕ με όλες του τις δυνάμεις, θα μπει στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία να πάρουν απόφαση για απεργία, να την οργανώσουν στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς. Να παρθούν μέτρα για την επιτυχία της απεργίας. Να μη μείνει εργαζόμενος ανενημέρωτος και εκτός μάχης. Να συζητήσουν οι συνάδελφοι μεταξύ τους για την επιτυχία της απεργίας, να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης σε κάθε εργοστάσιο και γραφείο, να σημάνει πραγματική αντεπίθεση των εργαζομένων και του λαού συνολικά».
 «Η απεργία μπροστά στα νέα μέτρα που πτωχεύουν και εξαθλιώνουν το λαό πρέπει να είναι επιτυχημένη, μαζική, να δώσει απάντηση στην κυβέρνηση, στην ΕΕ και τη μεγαλοεργοδοσία. Όμως, οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για τις δυνάμεις στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ που καλούν σε απεργία. Δε θέλουν όλοι την επιτυχία της. Η απεργία είναι σκληρή σύγκρουση με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και το κράτος των μονοπωλίων. Επιτυχημένη απεργία δεν πραγματοποιείται με συνθήματα και επιδείξεις αγωνιστικού ακτιβισμού.
Αυτοί που σήμερα λεκτικά σηκώνουν παντιέρα, δεν έχουν γραμμή ρήξης με αυτήν την πολιτική, δεν έχουν γραμμή σύγκρουσης με την εργοδοσία. Είναι στην ίδια όχθη με τα αφεντικά, υπέρμαχοι της ανταγωνιστικότητας και των μειωμένων απαιτήσεων. Είναι στο χώρο τους απεργοσπάστες, δεν παίρνουν μέτρα οργάνωσης των απεργιών, δεν μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση των αγώνων αλλά κρύβονται πίσω από δήθεν δυναμικά συνθήματα και λόγους. Δεν πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις, δε συμβάλλουν στη συζήτηση, στην οργάνωση και στον ξεσηκωμό των εργαζομένων.
Το ΠΑΜΕ έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, δίνοντας όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ξέρουμε ότι μια απεργία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν απειλές, εκβιασμοί, κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία, φόβος, δυσκολίες. Δεν έχουμε όμως άλλη επιλογή! Πρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ ΣΤΗ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 π. μ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου