Eργοδοτικό έγκλημα στο σούπερ μαρκετ "Market in"

25.4.13
Το σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες Ν. Αχαΐας καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα που έγινε στο σούπερ μαρκετ “Market in” στην Αιγείρα. Ο συνάδελφος Θανάσης Αλεξόπουλος, 42 χρόνων, πατέρας δύο μικρών παιδιών τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εντατικοποίησης, των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας που εφαρμόζει η μεγαλοεργοδοσία για να αυξάνει τα κέρδη της.
Στον καπιταλισμό ο εργάτης και γενικά ο εργαζόμενος λαός, ενώ είναι ο παραγωγός του πλούτου αντιμετωπίζεται ως κόστος γι’ αυτό τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, οι προληπτικοί έλεγχοι, αντιμετωπίζονται από τους καπιταλιστές ιδιοκτήτες, τους πολιτικούς τους εκπροσώπους και το κράτος τους ως κόστος όπως γίνεται και με τους μισθούς, την ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία κ.α με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα οι ζωές των εργατών.
Το ζήτημα της υπεράσπισης της ζωής των εργαζομένων πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου. Χρειάζεται να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα, να συμπορευτούμε με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Π.Α.ΜΕ, να αντιπαλέψουμε την αντεργατική πολιτική ΕΕ, κυβέρνησης, πλουτοκρατίας.
Καλούμε την εργατική τάξη να σηκώσει ανάστημα, να βάλουμε τέλος στα σύγχρονα κάτεργα. Αντίσταση και ανυπακοή μέσα στους χώρους δουλειάς, διεκδίκηση από τους εργάτες όλων όσων τους ανήκουν ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων που στηρίζουν την ΕΕ, ενάντια σε όσους πουλάνε το παραμύθι ότι μπορεί να συνυπάρξουν κέρδη για το κεφάλαιο και ασφάλεια - σύγχρονα δικαιώματα για τους εργαζόμενους. Οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες αυξάνουν τα κέρδη τους με το αίμα των εργατών. Καλούμε την εργατική τάξη μέσα στους χώρους δουλειάς μαζί με το ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα να κάνουν δικιά τους υπόθεση την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας τους.
Απαιτούμε:
  • Να διερευνηθούν εδώ και τώρα οι συνθήκες και οι αιτίες του ατυχήματος και να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες στους υπευθύνους.
  • Να βγει άμεσα το πόρισμα ευθυνών και να παρθούν μέτρα για την αποκατάσταση της υγείας του συναδέλφου, και προστασίας για την οικογένεια του.
  • Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή παραπέρα ατυχημάτων, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής & ασφάλειας.
Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στην οικογένεια και τους συναδέλφους του Θανάση Αλεξόπουλου.

Από τη Διοίκηση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου