Η 1Η ΜΑΗ δεν είναι ΑΡΓΙΑ είναι ΑΠΕΡΓΙΑ.

22.4.13


Η 1Η ΜΑΗ δεν είναι ΑΡΓΙΑ είναι ΑΠΕΡΓΙΑ.

Οι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου δείχνουν το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Νομού Αχαΐας  σας καλεί να συμμετέχετε όλοι και όλες στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ τη μεγάλη Τετάρτη  1Η ΜΑΗ 10.30 Π.Μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Η 1η Μάη συμβολίζει τους μακρόχρονους και σκληρούς αγώνες της εργατικής τάξης, από το Σικάγο του 1886 έως σήμερα, με τους οποίους κατακτήθηκε κάθε εργατικό δικαίωμα. Συμβολίζει τις θυσίες που κατέβαλαν χιλιάδες πρωτοπόροι εργάτες και εργάτριες στην πάλη ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση. Δεν είναι μόνο μια μέρα τιμής και μνήμης, αλλά αποτελεί παρακαταθήκη που διδάσκει, διαπαιδαγωγεί και παραδειγματίζει. Το μήνυμά της είναι φάρος για τους σημερινούς αγώνες, ενάντια στην πολιτική που πτωχεύει το λαό, που τον ρίχνει στη φτώχεια και την ανεργία. Είναι πάντα επίκαιρη, εμπνέει και καθοδηγεί την πάλη της εργατικής τάξης, ενάντια στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ νομού Αχαΐας  καταδικάζει τη μεθόδευση της κυβέρνησης για τη μεταφορά της Πρωτομαγιάς. Κήρυξε απεργία για την 1η ΜΑΗ, γιατί η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι απεργία, είναι τιμή της παγκόσμιας  εργατικής τάξης.  Δεν την παραχωρούμε στους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης. Καλούμε  τους συναδέλφους, να κάνουν δική τους υπόθεση την περιφρούρηση της απεργίας, την οργάνωση και τη μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.
Η κρίση βαθαίνει και η επίθεση δυναμώνει ισοπεδώνοντας κάθε εργατικό δικαίωμα, τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Η κυβέρνηση με όχημα τους λεγόμενους επιόρκους επιχειρεί να δικαιολογήσει τις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, που έχουν ήδη δρομολογήσει. Ε.Ε., τρόικα, κυβέρνηση έχουν στόχο να σβήσουν κάθε έννοια σταθερής εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Έχουν γεμίσει ήδη τους δήμους με εργαζόμενους μέσω Μ.Κ.Ο για ένα κομμάτι ψωμί για 5 μήνες και μετά ξανά στην ανεργία. Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στις ιδιωτικοποιήσεις, που είναι βασικό φιλέτο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι ιδιωτικοποιήσεις φέρνουν τις χιλιάδες απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα τσακισμένα μεροκάματα και εργατικά δικαιώματα.
Στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πρέπει οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι η μοίρα τους είναι κοινή. Έχουν καθήκον και συμφέρον να παλέψουν από κοινού για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα για όλους, να απλωθεί δίχτυ προστασίας για όλους τους ανέργους, να μη μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια απροστάτευτη απέναντι στη φοροεπιδρομή, στην επίθεση των τραπεζών.
Κανένας να μην αρκεστεί στα ψίχουλα ελεημοσύνης που μοιράζουν οι Δήμαρχοι, οι Μ.Κ.Ο και η εκκλησιά. Αλληλεγγύη, οργάνωση της πάλης για να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας.
Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και η προσπάθεια της κυβέρνησης να εκφυλίσουν την Πρωτομαγιά. Το νόημα της Πρωτομαγιάς και  το περιεχόμενό της δε θα αφήσουμε να το μαγαρίζουν κυβέρνηση και τρόικα. Το κίνημά μας έχει ένα δρόμο – μια διέξοδο: φιλολαϊκή ανάπτυξη με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και όχι το κέρδος των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.
Κίνημα πάλης ενάντια στον κυβερνητικό συνδικαλισμό. 
Εργατικό κίνημα που δεν θα το χρησιμοποιεί το σύστημα ως γρανάζι, που θα βάζει πλάτες για να φύγει η σημερινή κυβέρνηση και να έρθει μια άλλη, με το λαό και τις ανάγκες του στη γωνία. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς πρέπει να το διαφεντεύουμε – όχι τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους.
Ναι, θέλουμε κίνημα καρφί στο μάτι της πλουτοκρατίας και των συνδικαλιστικών ηγεσιών που τα «μαζεύουν και τα διπλώνουν». Κίνημα που ως σημαία του έχει το μόνο δίκαιο αίτημα: Μονομερή διαγραφή του χρέους, ο λαός κυρίαρχος  του πλούτου που παράγει. Η 1η Μάη είναι η ιστορία των εργαζομένων και μας καλεί:
Καμιά υποταγή, κανένα συγχωροχάρτι σε αυτήν τη βαρβαρότητα. Μπορούμε να ζήσουμε καλυτέρα. Όταν εμείς το αποφασίσουμε να συγκρουστούμε με την πολιτική των μονοπωλίων, της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε., του ΔΝΤ. 
Όλοι στον αγώνα για μια ζωή αντάξια της δουλειάς μας και των αναγκών μας. Για να γίνει η εργατική τάξη δύναμη ανατροπής και εξουσίας.

   Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά – εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου