ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

11.4.13
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ 
Παρέμβαση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του Δήμου Ερυμάνθου πραγματοποίησε το κλαδικό Συνδικάτο των Ο.Τ.Α νομού Αχαΐας μαζί με αντιπροσωπία εργαζομένων της Δ.Α.Σ από τα σωματεία καθαριότητας και σωματείου οδηγών του Δήμου Πατρεων.
Η Δημοτική αρχή σε πλήρη σύμπνοια με την αντιπολίτευση ψήφισαν, τμήματα της καθαριότητας μαζί με τον μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου να δοθούν στους ιδιώτες. Με επικεφαλής τον Δήμαρχο κο Καρπή που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ μαζί με την αντιπολίτευση έχουν γίνει πρωτομάστορες στο πέρασμα των αντιλαϊκών πολιτικών. Το σχέδιο που προωθούν αξιοποιώντας την κρίση είναι να φορτώσουν στους Δημότες τα έξοδα λειτουργίας των δήμων και να φοροληστεύουν τις λαϊκές οικογένειες να πληρώνει πανάκριβα τις υπηρεσίες του δήμου (όπως καθαριότητα, αποχέτευση, κτλ). Τα επιχειρήματα της Δημοτικής αρχής ήταν φτηνές δικαιολογίες. (Δεν μας εγκρίνουν προσλήψεις, εκτάκτων ή μόνιμων εργαζομένων, δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε ούτε το πρόγραμμα κοινωνική εργασία κ.α). Ήταν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην ανάθεση των υπηρεσιών σε ιδιώτες, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους αλλά και στους δημότες, στην ανεργία των νέων στην περιοχή υλοποιώντας στην πράξη την πολιτική της κυβέρνησης για δήμους επιχειρηματίες που μοναδικό σκοπό θα έχουν το μέγιστο κέρδος.
Η Λαϊκή Συσπείρωση συντάχτηκε και στήριξε την θέση των σωματείων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α νομού Αχαΐας και καταψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας, για να μην δοθούν οι υπηρεσίες καθαριότητας στους ιδιώτες και φορτωθούν κ΄ άλλα βάρη στις πλάτες τους οι εργαζόμενοι και ο λαός. Να μην γίνει καμιά ιδιωτικοποίηση στο σύστημα αποκομιδής, ανακύκλωσης, διαχείρισης των απορριμμάτων. Θα μας βρουν απέναντι η κυβέρνηση και δημοτική αρχή που παραδίδουν την διαχείριση των απορριμμάτων στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που είναι φιλέτα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ξεπούλημα που για τους εργαζόμενους σημαίνει ότι κάποτε θα χάσουν την δουλειά τους και οι δημότες θα πληρώνουν πολλαπλάσια δημοτικά τέλη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η στάση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Γιάννη Σουβαλιώτη. Στο Δημοτικό Συμβούλιο με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου του Δήμου υπερψήφισε χωρίς καμία αναστολή την απόφαση για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι αφοσιωμένος στον ρόλο του εργοδοτικού , κυβερνητικού συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ.
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ενώ έστελνε –δήθεν- μηνύματα συμπαράστασης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του εργοστασίου επεξεργασίας στον Δήμο της Πάτρας στην κινητοποίηση των εργαζομένων την ιδια στιγμή υπερψηφίζει την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον Δήμο Ερυμάνθου. Οι διαμαρτυρίες και ντουφεκιές στον αέρα που ρίχνει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός (η εργατική αριστοκρατία) είναι στάχτη στ α μάτια. Πετάνε τις μάσκες τους και αποκαλύπτονται όταν ο λαός αμφισβητεί στην πράξη αυτή την πολιτική.
Το Π.Α.ΜΕ λέει στους εργαζόμενους να γυρίσουν οριστικά την πλάτη σε αυτές τις ηγεσίες που είναι επιζήμιες για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Να οργανώσουν την πάλη τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων την στηρίζουν. Αυτές οι παρατάξεις διαμαρτύρονται για την κατάσταση και κρύβουν όμως όπως και ο δήμαρχος, την ουσία της άγριας ταξικής αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν. Υποκρίνονται και ξεσκίζουν τα ρούχα τους ότι θα αγωνιστούν για να μην περάσουν μέτρα ιδιωτικοποιήσεων και διάλυσης υπηρεσιών, αλλά την ίδια στιγμή στηρίζουν τα κόμματα και μαζί υλοποιούν αυτές τις πολιτικές, αφήνουν στο απυρόβλητο την ολιγαρχία το καπιταλιστικό σύστημα, την ΕΕ.
Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.
  • Η διαχείριση των απορριμμάτων να μην περάσει στους ιδιώτες. 
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση στο κύκλωμα περισυλλογής, διαλογής, μεταφοράς, διαχείρισης. 
  • Καμία απόλυση εργαζομένων – καμία εφεδρεία Άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών και λειτουργιών των δήμων.
  • Κατάργηση της κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών τελών για την καθαριότητα, την ύδρευση, την αποχέτευση, τα τροφεία σε παιδικούς σταθμούς και οποιασδήποτε μορφής τοπικά χαράτσια που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.
  • Κανένας ιδιώτης στις υπηρεσίες των δήμων, έξω οι ΜΚΟ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου