Αλληλεγγύη ΠΑΜΕ-ΠΣΟ για τους εργάτες γης της Μανωλάδας

29.4.13

Οι εργάτες γης από το Μπαγκλαντές και άλλες χώρες βιώνουν καθημερινά την βαθιά ταξική εκμετάλλευση. Δουλεύοντας για μήνες απλήρωτοι, αναγκασμένοι να είναι ουσιαστικά πεταμένοι, σε ανθυγιεινά- άκρως επικίνδυνα πλαστικά καταλύματα, μέσα στα χωράφια, δίπλα σε καλύβες ζώων. 
Προσπαθούν να επιβιώσουν, προσπαθούν να διεκδικήσουν τα μεροκάματα τους, τον καθημερινό τους μόχθο. Η απάντηση των εργοδοτών φτάνει μέχρι του σημείου της δολοφονικής επίθεσης. Συνεχίζουν την εκμετάλλευση και τον αποκλεισμό από το δικαίωμα εργασίας όσων μεταναστών, τολμούν και σηκώνουν τη σημαία της διεκδίκησης. 
Το ΠΑΜΕ για άλλη μια φορά, με την παρουσία της ΠΣΟ εξέφρασε την έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη στους εργάτες γης της Μανολάδας 
Τα τρόφιμα που μετέφερε και που ξεπερνούσαν τον 1.5 τόνο είναι απλώς ένα δείγμα για τη στάση των ταξικών δυνάμεων στα καθημερινά προβλήματα της επιβίωσης δεμένα με την ανάγκη οργάνωσης, διεκδίκησης και αντίστασης στο σύστημα και τους μηχανισμούς που κερδίζουν από την εκμετάλλευση των εργατών στην στην Ελλάδα, στην Εύρώπη, στο Μπαγκλαντές και σε όλο τον κόσμο. 
Τα συνθήματα μας 
«Ένας για όλους, όλοι για έναν» 
 «Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε» 
 «Έλληνες και ξένοι εργάτες Ενωμένοι» 
 έδωσαν πραγματικά φτερά στους αποφασισμένους πια να αγωνιστούν οργανωμένα, εργάτες γης. Η εκβιαστική ενέργεια του εργοδότη να προσλάβει άλλους καταφρονεμένους για να σπάσει το ηθικό όσων διεκδικούν το δικαίωμα στην επιβίωση, θα συναντήσει το μέτωπο αλληλεγγύης των ταξικών δυνάμεων. 
Η απαίτηση μας να πληρωθούν άμεσα από την μεγαλοεργοδοσία, τα δεδουλευμένα τους που ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ και να δεσμευτεί ο Υπουργός εργασίας ότι θα πάρει μέτρα για να σταματήσει το καθεστώς της σύγχρονης δουλείας, είναι απαίτηση όλων των μεταναστών εργατών σ’ ολόκληρη τη χώρα, όχι μόνο στη Μανωλάδα 
Καλούμε τα συνδικάτα, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, συνδικαλιστικές οργανώσεις , να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, τη στήριξη τους στους αποκλεισμένους από την εργοδοσία εργάτες. Να θυμίσουν στα μέλη τους ότι η τακτική του Μάνεση που πλήρωνε κανονικά, τους εργάτες στο Βόλο –μόνο- για όσο καιρό ήθελε να χτυπήσει την απεργία των εργατών στη Χαλυβουργία της Αθήνας, είναι ίδια και γνωστή σε όλους τους εργοδότες. Θέλουν να μας βάζουν σε αντίπαλα στρατόπεδα για να σφαχτούμε μεταξύ μας. Να μην τους κάνουμε τη χάρη.
Ο αγώνας ελλήνων και μεταναστών είναι ενιαίος κόντρα στον κοινό μας αντίπαλο. Κόντρα στην εργοδοσία, τα μονοπώλια, το καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει τη φτώχεια, την ανεργία, τη μετανάστευση, την εξαθλίωση. 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου