ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

3.12.11

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν.ΑΧΑΪΑΣ

Το Δ.Σ. του συνδικάτου μας καταγγέλλει τη νέα επίθεση ενάντια στους εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδας. Ο μεγαλοβιομήχανος Μάνεσης προχώρησε σε 16 νέες απολύσεις, φτάνοντας συνολικά ο αριθμός των απολυμένων στους 50.

Το πόσο αδίστακτα το κεφάλαιο συντρίβει τις ζωές όλο και περισσότερων εργατικών οικογενειών επιβεβαιώνουν οι νέες απολύσεις. Από τη μία μεριά η εταιρεία καταγράφει αυξημένα κέρδη κι από την άλλη αυξάνονται οι εργάτες που θέλει να πετάξει στο δρόμο καταδικάζοντας τις οικογένειές τους στην ανέχεια! Την ίδια στιγμή, η εργοδοσία επιχειρεί να χτυπήσει τον παλικαρίσιο αγώνα των χαλυβουργών που στοχοποιώντας την ίδια την πολιτική που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα» και αναδεικνύοντας την ανεξάντλητη δύναμη της ταξικής ενότητας και αλληλεγγύης μεγαλώνει την ανησυχία συνολικά των μεγαλοεργοδοτών. Επιβεβαιώνεται έτσι, ακόμα μια φορά, η τεράστια σημασία που έχει ο αγώνας των χαλυβουργών για όλη την εργατική τάξη. Τα σχέδια που θέλει να εφαρμόσει ο Μάνεσης είναι μέρος όσων θέλει να επιβάλει γενικά η μεγαλοεργοδοσία για να δουλεύει η εργατιά για ένα κομμάτι ψωμί. Είναι το ίδιο σχέδιο που επιβάλλει η μεγαλοεργοδοσία της ΑΒΕΞ, της Silcio A.E, της Lidl και άλλων κεφαλαιοκρατών.

Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι αγώνας κάθε εργάτη, όλης της τάξης μας. Όσο μεγαλώνει η δική τους αντοχή, η δική τους δύναμη, η δική τους πάλη, δυναμώνει η αντοχή, η δύναμη, η πάλη συνολικά της τάξης μας.

Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία στον κλάδο του εμπορίου και των υπηρεσιών να προχωρήσουν άμεσα σε γενικές συνελεύσεις, να οργανώσουν την αντεπίθεση τους να πάρουν αποφάσεις έμπρακτης στήριξης, αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς, στους εργάτες της ΑΒΕΞ και σε όποιο άλλο κομμάτι της τάξης μας αγωνίζεται παλικαρίσια. Το συνδικάτο μας, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των εργαζομένων στο κλάδο ώστε να ενισχυθεί η αλληλεγγύη των εργατών και να δυναμώσει η αντίσταση μας απέναντι στον πόλεμο των μονοπωλίων.

ΟΣΟΥΣ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ
ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΟΥΜΠΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου