ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΤΑΣ)

7.12.11

ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΤΑΣ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Στον αποκλεισμό των ταξικών δυνάμεων της ΤΑΣ προχώρησε η παράταξη της ΠΑΣΚΕ στη συνεδρίαση για τη συγκρότηση του προεδρείου στο ΕΚ Πάτρας προκειμένου να συνεχίσει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας να αποτελεί το βασικό εργαλείο για την υλοποίηση των αντεργατικών σχεδίων της κυβέρνησης και της εργοδοσίας στην πόλη μας.

Η παράταξή μας, η ΤΑΣ, με βάση την πάγια θέση της αντιπροσωπευτικής και αναλογικής εκπροσώπησης πρότεινε έτσι να συγκροτηθεί το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Με βάση το ότι η ΤΑΣ είναι η δεύτερη δύναμη με ποσοστό 27% στις πρόσφατες εκλογές, διεκδικήσαμε τη θέση του γενικού γραμματέα και του οργανωτικού γραμματέα, θέσεις που δικαιούμαστε. Αντί αυτού η ΠΑΣΚΕ που έχει την απόλυτη πλειοψηφία προχώρησε σε μονοπαραταξιακή συγκρότηση του προεδρείου.

Καταγγέλλουμε την παράταξη της ΠΑΣΚΕ γι' αυτή τη μεθόδευση. Βεβαίως όλοι καταλαβαίνουμε τις υποχρεώσεις της ΠΑΣΚΕ και τις δεσμεύσεις της απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση για συμβιβασμό και υποταγή. Οι πολυεθνικές, τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία της πόλης μας και οι μηχανισμοί τους θέλουν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας να συνεχίσει να είναι ο μηχανισμός της εργοδοσίας για τη χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Θέλουν εργατικό το κέντρο Πάτρας και τα πρωτοβάθμια σωματεία υποταγμένα στην εργοδοσία.

Η συμμετοχή των ταξικών δυνάμεων στο προεδρείο, σε αντιστοιχία με το εκλογικό αποτέλεσμα θα τους έβαζε εμπόδια.

Η ΤΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτές τις μεθοδεύσεις, να συσπειρωθούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να πορευτούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τους συμμάχους μας, να οργανώσουμε από τα κάτω την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Να γίνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι επιτροπές αγώνα το αποκούμπι της εργατικής τάξης της πόλης μας.

Συνεχίζουμε με τη μαζική δράση μας ενάντια στα χαράτσια της κυβέρνησης, ενάντια στην πολιτική που στέλνει στην κόλαση την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, παίρνουμε μέτρα από τώρα για το συλλαλητήριο στις 20 Δεκέμβρη για την ανεργία. Καλούμε να συνεδριάσουν άμεσα όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι επιτροπές αγώνα, να γίνουν γενικές συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς, να παρθούν αποφάσεις, για να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ και των στηριγμάτων τους, ενάντια σε ότι βασανίζει την τάξη μας. Μπορεί η εργατική τάξη να στείλει στην κόλαση το κεφάλαιο, την κυβέρνηση του και τα στηρίγματα τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

6/12/11

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου