ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

4.2.12
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6:00μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες,

Συντρίβουν τη ζωή μας!
Μην κάνεις πίσω. Μην τρομάζεις. Εσύ έχεις τη δύναμη!
Βιομήχανοι, τραπεζίτες, Τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, θέλουν να τ' αρπάξουν όλα.
Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα. Βάζουν στο επίκεντρο το τσάκισμα των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων. Οι πολιτικοί τους υπηρέτες ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ δυναμώνουν την ιδεολογική τρομοκρατία, προκαλούν, απειλούν και εκβιάζουν.

Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα. Να τους ανατρέψουμε. Όλοι στον αγώνα.
• Όχι στο νέο μνημόνιο.
• Όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
• Όχι άλλα βάρη πάνω στις πλάτες των εργαζομένων.
• Καμιά περικοπή σε μισθούς, συντάξεις και δώρα.
• Να πληρώσει η πλουτοκρατία.
• Έξω η τρόικα από τη χώρα μας! Ανατροπή αυτών που την έφεραν με δική τους επιλογή!
• Εκλογές τώρα! Να τιμωρηθούν σκληρά τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

H πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, η δύναμη της αντίστασης και των αγώνων, τους ανησυχεί. Τους βάζει εμπόδια στη διαχείριση της κρίσης προς όφελος των μονοπωλίων, των επιχειρηματιών, των εφοπλιστών. Οι αγώνες που έχουμε κάνει δεν πάνε χαμένοι. Πιέζουν, δυσκολεύουν, καθυστερούν μέτρα. Οι κινητοποιήσεις του λαού, ανέτρεψαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μπορούν να ανατρέψουν κάθε κυβέρνηση της πλουτοκρατίας.

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη σε εγρήγορση και αγώνα. Καμιά αναμονή και κα-θυστέρηση στην απάντηση που πρέπει να δοθεί. Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι. Να μην αφήσουμε τις ζωές μας, στις τύχες των βιομηχάνων και του πολιτικού προσωπικού τους.

Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν περισσεύει σε αυτή τη μάχη. Η απάντηση θα πρέπει να δοθεί σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και χώρο εκπαίδευσης. Η επίθεση που επιχειρούν να εξαπολύσουν να τους γυρίσει μπούμερανγκ.

Να κυριαρχήσει η αφοβία μπροστά στις απειλές και τους εκβιασμούς τους. Οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου δείχνουν το δρόμο του αγώνα. Δρόμος δύσκολος και με θυσίες, που είναι όμως ελάχιστες μπροστά στο σφαγιασμό που μας ετοιμάζουν, Τρόικα-κυβέρνηση-Βιομήχανοι. Το σύνθημα “εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά” να δονήσει κάθε τόπο δουλειάς. Είναι το όπλο του εργάτη, δίνει δύναμη στη σύγκρουση με τον πιο σκληρό αντίπαλο.

Στην πόλη μας πολλά σωματεία έχουν ήδη πάρει αποφάσεις για γενική απεργία και κλιμάκωση του αγώνα. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έβαλαν δύο φορές το ζήτημα για απεργία στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, αλλά όπως έκαναν και η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έτσι και η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στο εργατικό κέντρο Πάτρας καταψήφισε την πρόταση για απεργία λέγοντας «ας δούμε πρώτα τι θα γίνει στο διάλογο».

Οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού συνεχίζουν και συζητούν με τον ΣΕΒ και τις υπόλοιπες οργανώσεις των εργοδοτών που οι αξιώσεις τους είναι ίδιες με αυτές της Τρόικα. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των άλλων συνοδοιπόρων τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι ταγμένα για να υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της μεγαλοεργοδοσίας και αυτό γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο κατανοητό από όλο και περισσότερους εργαζόμενους. Η απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, με κύρια ευθύνη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ να συζητήσουν με τους εκμεταλλευτές μας και τους κύριους υπεύθυνους της κρίσης νέο πακέτο μέτρων που σφαγιάζει ότι έχει απομείνει σε μισθούς, συντάξεις κι εργασιακές σχέσεις είναι προδοσία σε βάρος της εργατικής τάξης. Μεγάλες ευθύνες έχει η παράταξη του ΣΥΝ.

Βάζουν πλάτη στις σχεδιαζόμενες επιθέσεις και αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους. Είναι πρόκληση η αποδοχή της θεωρίας των μονοπωλίων και της ΕΕ, ότι ο εργαζόμενος είναι κόστος και πρέπει να μπει στην πρέσα. Η εργατική δύναμη δεν είναι κόστος, είναι αυτή που παράγει τον πλούτο, που τον καρπώνεται η παρασιτική τάξη των καπιταλιστών. Στόχος του κεφαλαίου είναι να φτάσουν συνολικά στο κατώτατο δυνατό σημείο μισθοί, μεροκάματα και συντάξεις σε όλους τους κλάδους και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.

Η απεργία ήταν και είναι επιτακτική ανάγκη ώστε οι εργαζόμενοι της χώρας μας να απαντήσουν στην εντεινόμενη επίθεση των εργοδοτών, της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και της τρόικας που επιχειρούν να μειώσουν δραστικά μισθούς και μεροκάματα και να καταργήσουν μια από τις πιο σημαντικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Το ΠΑΜΕ σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές καλεί κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο, σε κάθε τόπο δουλειάς να πάρει τις ευθύνες του. Μπορούμε να σταματήσουμε το νέο έγκλημα που συντελείται με τη συμμετοχή της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που απαρτίζουν την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες

Το συλλαλητήριο να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα και προετοιμασία για πανελλαδική, γενική απεργία. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να μην αφεθεί καμιά πρωτοβουλία στις δυνάμεις που πάνε μαζί με τον ταξικό αντίπαλο. Καμιά εμπιστοσύνη.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6:00μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου