ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

6.7.10

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ THN ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΗ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

Απέναντι στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-κυβέρνησης-ΝΔ-Λάος-ΕΕ κι εργατοπατέρων που μαζί σχεδίασαν, προετοίμασαν κι εκτελούν το προαποφασισμένο έγκλημα σε βάρος του λαού, μπορούμε να αντιτάξουμε την μεγάλη συμμαχία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων και μικρών εμπόρων, των φτωχών και μεσαίων αγροτών, της νεολαίας, μαζί με το ΠΑΜΕ σε αγώνα διαρκείας, κοινωνικό και πολιτικό, για να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός.
Παράλληλα απαιτούμε από την δημοτική αρχή, τη νομαρχία και τη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να προχωρήσουν άμεσα στα εξής:
1) Κατάργηση των δημοτικών τελών για τους άνεργους. Μείωση κατά 70% στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους.
2) Αύξηση των δημοτικών τελών και των φόρων σε μεγάλες εταιρείες και πολυεθνικές.
3) Διαγραφή όλων των χρεών, των προστίμων, των κλήσεων από δημοτικούς μηχανισμούς που αφορούν παραβάσεις για στάθμευση κι άλλες ποινές εισπρακτικού χαρακτήρα, για όλους τους άνεργους.
4) Κλήσεις και πρόστιμα που αφορούν παραβάτες-πολυεθνικές και μεγάλες εταιρείες να εισπραχτούν άμεσα και να μην χαρίζονται.
5) Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
6) Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Καμιά απόλυση.
7) Να μην εισπραχθεί κανένας λογαριασμός ΔΕΗ και ΔΕΥΑΠ από ανέργους.
8) Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με όλα τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.
9) Παροχή κάρτας ανεργίας από τις υπηρεσίες του δήμου, της νομαρχίας και της περιφέρειας για όλους τους άνεργους που η προηγούμενη εργασιακή τους σχέση δεν καλύπτει τις εξοντωτικές, ανεδαφικές κρατικές προϋποθέσεις για την παροχή κάρτας από τον ΟΑΕΔ.
10) Καμιά διακοπή νερού ή ΔΕΗ. Κανένας πλειστηριασμός οχήματος ή κατοικίας.
11) Αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΠ σε πολυεθνικές και μεγάλες εταιρίες.
12) Μείωση 50% των τιμολογίων της ΔΕΥΑΠ για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους.
13) Να καταργηθούν οι κορύνες
και να αναπτυχτεί δίκτυο υποδομών για χώρους στάθμευσης δωρεάν. Να ενισχυθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς με ποιοτικές, φτηνές υπηρεσίες για όλο το λαό.
14) Να κλείσει η τοξική βόμβα της Ξερόλακας και να μην παραδοθεί στο κεφάλαιο η συλλογή, διαχείριση και επεξεργασία των απορριμμάτων.
15) Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου για την δημιουργία κλινικών και κέντρων υγείας δωρεάν για το λαό. Δημιουργία Κέντρου Υγείας στην ΒΙΠΕ.
16) Επίταξη του ολύμπιον και των μονοπωλίων που απομυζούν το λαό κι εκμεταλλεύονται την υγεία. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Επίταξη των πολυεθνικών του φαρμάκου και δωρεάν παροχή τους στους ασθενείς και σε όσους χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου