Δελτίο τύπου της Επιτροπής Αγώνα Υγείας-Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.

20.3.09
Δύο μέρες πριν, κυκλοφόρησε ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ στο νοσοκομείο του Ρίου που ούτε λίγο-ούτε πολύ, ισχυρίζονται πως για τη κατάσταση στο χώρο της υγείας ευθύνεται «ο ανίκανος και ανεπαρκής υπουργός»!!!
Με αυτόν όμως, τον κατά τ’ άλλα «ανίκανο και ανεπαρκή» κ. Αβραμόπουλο, θα κάτσουν να «συζητήσουν» για μία ακόμα φορά, η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στους χώρους της υγείας, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δήμαρχος-Νομάρχης κλπ.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν και έχουν την ίδια ακριβώς πολιτική στο χώρο της υγείας και όχι μόνο. Την στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση της υγείας.
Δικά τους στελέχη, «γιατροί»-επιχειρηματίες στελέχωσαν και διευθύνουν τα μονοπώλια που έχουν σπάσει το ένα ρεκόρ κερδοφορίας πίσω από το άλλο και στη πόλη μας.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, «παλεύουν» για να κρύψουν πως έχουν ακριβώς την ίδια πολιτική και στόχευση με τη πολιτική της κυβέρνησης.
Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΣΟΚ, έχουν αποδειχθεί ο καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτές τις μέρες μάλιστα η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στην ΟΙΕΛΕ ψήφισε συλλογική σύμβαση που προβλέπει πάγωμα μισθών, ότι ακριβώς δηλαδή εξήγγειλε και η κυβέρνηση της ΝΔ.
Τον ίδιο θεό προσκυνούν. Την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Σ’ αυτή τη προσπάθεια είναι κι οι δυο ικανοί κι επαρκέστατοι.
Το ζήτημα είναι να φάνε στραπάτσο, σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο.
Υγεία-πρόνοια-παιδεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.
Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία και τη παιδεία.
Η υγεία κι η μόρφωση δεν είναι εμπορεύματα.
Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας-καταγγελίας της αντιλαϊκής πολιτικής και των στημένων κοινωνικών διαλόγων το Σάββατο στις 1μμ στη περιφέρεια.

Όλοι στη απεργία στις 2/4 και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλ. Γεωργίου στις 10.30πμ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου