ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

5.3.09
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΡΤΗ

ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ 2009

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες, νέοι & νέες

Είναι ώρα μεγάλης ευθύνης και δε χωράνε δισταγμοί και ταλαντεύσεις.

ΟΛΟΙ στη δράση. Στην καπιταλιστική κρίση, στην επιθετικότητα της πλουτοκρατίας και στην αντιλαϊκή πολιτική απαντάμε με ΜΑΖΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, εντείνοντας τις προσπάθειες για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Καμιά υποχώρηση. Πληρώσαμε τα κέρδη τους. Δεν θα πληρώσουμε τώρα και την κρίση τους. Διεκδικούμε μαχητικά τις σύγχρονες ανάγκες μας στην δουλειά και στη ζωή.

Δυναμώνουμε παντού την κλαδική μας Οργάνωση, συγκροτούμε σε κάθε χώρο δουλειάς επιτροπές αγώνα, ισχυροποιώντας τις δυνάμεις που στηρίζουν το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ.
Δυναμώνοντας την ενότητα της εργατικής τάξης, ανάμεσα σε «μόνιμους» και συμβασιούχους, σε δημόσιους και ιδιωτικούς υπάλληλους, σε Έλληνες και μετανάστες, κτίζοντας τη συμμαχία με την αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης.
Καλύτερη οργάνωση, περισσότερες εργατικές – λαϊκές δυνάμεις στις κινητοποιήσεις, αποδυνάμωση των δυνάμεων που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτό θα δώσει δύναμη στην εργατική τάξη για να ανταποκριθεί στη σκληρή αναμέτρηση με την πλουτοκρατία, την αντιλαϊκή πολιτική, την καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία.
Δεν υπάρχουν εργολάβοι για να μας λύσουν τα προβλήματα. Παίρνουμε τη θέση που μας ανήκει στο Μέτωπο της Αντεπίθεσης.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΑΠ’ ΤΟ ΛΑΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΘΥΣΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Οι αιτίες της κρίσης δε βρίσκονται στη μια ή την άλλη διαχειριστική πολιτική, όπως ισχυρίζονται το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ και όλοι όσοι πασχίζουν να βγάλουν λάδι την αγορά που απέτυχε και το μόνο που μπορεί βάσιμα να εξασφαλίσει είναι τη διαιώνιση της κρίσης.
Οι αιτίες της κρίσης βρίσκονται στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, στην ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη της πλουτοκρατίας, στην αναρχία της παραγωγής, στη χειροτέρευση της κατάστασης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Αυτό ζούμε σήμερα, αυτό ζούνε οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες.
Οι θέσεις της ΓΣΕΕ, οι θέσεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού ήταν και είναι επικίνδυνες. Η εργατική τάξη έχει αντίθετα ταξικά συμφέροντα με το κεφάλαιο, δεν είναι ούτε εταίρος, ούτε συνεταίρος με τους εκμεταλλευτές που πλουτίζουν από το μόχθο της.
Η συναίνεση με τους βιομήχανους και τα άλλα τμήματα των εκμεταλλευτών που προβάλλει η ΓΣΕΕ, αποσκοπεί στη στήριξη των επιχειρηματιών, στην επιβολή μαζικών ομαδικών απολύσεων και άλλων αντεργατικών μέτρων που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ).
Στην ίδια λογική κινείται και η πλειοψηφία του ΕΚ Πάτρας. Οργάνωσε την απεργοσπασία στην πρόσφατη Παμπατραϊκή απεργία. Τα βρήκε με τους βιομήχανους στην ΟΚΕ Αχαΐας. Ζητά επιπλέον κίνητρα για το κεφάλαιο σε κάθε ευκαιρία.
Η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ προσπάθησε να οργανώσει νέες νοθείες σε αρχαιρεσίες σωματείων, όπως στο ΣΕΤΕ και στους οδηγούς, που έπεσαν στο κενό.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι ομοϊδεάτες τους σε ΓΣΕΕ και ΕΚ Πάτρας, είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη πηγαίνει χέρι-χέρι με τη συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων. Έχουμε πείρα από όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα είναι ώρα να κάνουμε θυσίες για τα δικά μας συμφέροντα, για τις δικές μας ανάγκες.
Οι δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου εφαρμόζουν πολιτική που δίνει τεράστια ποσά στους τραπεζίτες και τους άλλους πλουτοκράτες, παίρνουν μέτρα για να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού.
Χτυπάνε το σταθερό εργάσιμο χρόνο, προωθούν την καθιέρωση ενεργού και ανενεργού χρόνου εργασίας για να αυξηθεί ο βαθμός εκμετάλλευσης.
Προωθούν τη λεγόμενη εκ περιτροπής εργασία, τη μερική δουλειά, ετοιμάζουν νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, επιβάλλουν σκληρή λιτότητα.
Καμιά αυταπάτη για τα περί κρατικοποίησης τραπεζών και τον κρατικό έλεγχο επιχειρήσεων. Το κράτος, είναι δικό τους. Είναι κράτος του κεφαλαίου.
Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά των απολύσεων.
Διεκδικούμε την υπογραφή ουσιαστικών Συλλογικών Συμβάσεων.
Δυναμώνουμε το μέτωπο κατά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που έχει κριτήριο τα κέρδη των λίγων. Καταδικάζουμε τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, γινόμαστε πιο απαιτητικοί. Γιατί εμείς οι εργάτες και οι εργάτριες, εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε τον πλούτο και έχουμε υποχρέωση να τον διεκδικήσουμε.
Έχουμε υποχρέωση να οργανωθούμε καλύτερα, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και να ανοίξουμε το δρόμο που αντιστοιχεί στα συμφέροντα και στις ανάγκες των πολλών, το δρόμο που θα μας απαλλάξει από την ανεργία, την ανασφάλεια, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
• Πλήρη-σταθερή εργασία. Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, 7ωρο -5νθήμερο -35ωρο.
• Κατώτερο μισθό 1.400 Ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 56 Ευρώ. Κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας 1.120 Ευρώ. Στήριξη όλων των ανέργων. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας σαν συντάξιμου χρόνου. Υπαλληλική αποζημίωση, πάγωμα όλων των δανείων για τους ανέργους.
• Μείωση των επιτοκίων για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Κατάργηση του ανατοκισμού.
• Διακοπή κάθε πλειστηριασμού και κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων για χρέη στεγαστικών δανείων για την κύρια κατοικία.
• Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο 30.000 Ευρώ για την 4μελή λαϊκή οικογένεια.
• Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για τους άνδρες και 55 για τις γυναίκες, απόσυρση των αποθεματικών από κάθε είδους «τζόγο», κρατική στήριξη και άμεση καταβολή των οφειλών στα ταμεία.
• Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
• Κρατικό πρόγραμμα οικοδόμησης ασφαλών, σύγχρονων και φθηνών λαϊκών κατοικιών. άτοκα στεγαστικά δάνεια για νέα ζευγάρια για απόκτηση κύριας κατοικίας.
• Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων.
• ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων. Να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών στα Εμφιαλωμένα Ποτά και αλλού.

4/3/2009

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου