ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

2.2.09
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ο πολιτικός και ιδεολογικός εκβιασμός των μονοπωλίων βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχουμε δείγματα. Τα εκβιαστικά διλλήματα στους εργαζόμενους της Φριγκογκλάς που δεν σκύβουν το κεφάλι, τις απολύσεις στον «Καμπέρο», τις απολύσεις στον «Κονίδη», στον «Αντζουλάτο», στον «Δούρο», τις απολύσεις εμποροϋπαλλήλων και ξενοδοχοϋπαλλήλων, την ανεργία που θεριεύει στον κλάδο των κατασκευών, τις απολύσεις στην Αχαΐα Κλάους, στην Ιντρακόμ, την μαύρη κληρωτίδα στην Βόνταφον.
Η ασυδοσία του κεφαλαίου πατάει στο νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισαν κι εφάρμοσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η στρατηγική του κεφαλαίου χαράχτηκε στην Συνθήκη του Μάαστριχτ που ψήφισαν από κοινού τα κόμματα της πλουτοκρατίας και ο ΣΥΝ.
Την ασυδοσία αυτή δείχνει και η στάση του μονοπωλίου Jumbo με το σχέδιο τρομοκρατικών μηνύσεων σε μέλη του ΠΑΜΕ που έβαλε σε εφαρμογή και στην Πάτρα (όπως και σε άλλες πόλεις) ο διευθυντής του καταστήματος Καπανδρίτης με τη βοήθεια της αστυνομίας κατά τη διάρκεια πανελλαδικής κινητοποίησης το προηγούμενο Σάββατο ενάντια στην απόλυση συνάδελφου εμποροϋπάλληλου. Ο συνάδελφος απολύθηκε γιατί πάλευε για την οργάνωση των εργαζομένων και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, ενώ η εργοδοσία προσπάθησε να τον εξαγοράσει και να τον τρομοκρατήσει για να φύγει «οικιοθελώς» από την δουλειά του.
Το κεφάλαιο έχει συμμάχους μέσα στο εργατικό κίνημα. Τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΕΚ Πάτρας, που εκλιπαρούν για περισσότερα κίνητρα στο κεφάλαιο. Αυτές οι πλειοψηφίες κηρύττουν και καμιά απεργία για τα μάτια του κόσμου, με στόχο να κρύψουν τις ευθύνες τους και να θολώσουν τα νερά. Γνωστές είναι οι εθιμοτυπικές κινητοποιήσεις που κατά καιρούς εξαγγέλλουν και την ίδια στιγμή στελέχη τους πρωτοστατούν στην απεργοσπασία. Στην Άμστελ οι ομοϊδεάτες της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου (ΠΑΣΚΕ) μετέτρεψαν την 24ωρη απεργία σε 3ωρη στάση εργασίας και μάλιστα μετά τις 12..!
Η «αγωνιστικότητα» τους απεικονίζεται στα πλαίσια που υιοθετούν, τα οποία είναι κομμένα και ραμμένα στις επιδιώξεις του κεφαλαίου για τις δικές τους ενισχύσεις. Πρόσφατη είναι η περίπτωση του «Βοσινάκη», όπου η ίδια πλειοψηφία στο Ε.Κ.Π. κήρυξε απεργία με αίτημα «κίνητρα για την επιχείρηση για να παραμείνει»..!
Την ίδια στιγμή που συνεδρίαζε το Ε.Κ.Π. για να κηρύξει απεργία, έστειλαν εκπρόσωπο τους στη συνεδρίαση της Ο.Κ.Ε. Ν. Αχαΐας (Όργανο Κοινωνικού Εταιρισμού), όπου με τη συμμετοχή εκπροσώπων του οικονομικού επιμελητηρίου και των βιομηχάνων συμφώνησαν ότι η οικονομική κρίση μας πλήττει όλους το ίδιο, εργάτες και βιομήχανους, ότι πρέπει να δοθούν επιπλέον κίνητρα για το κεφάλαιο και αποφάσισαν από κοινού να οργανώσουν ημερίδες!!! Ο ίδιος ο πρόεδρος του Ε.Κ. Καλής (ΠΑΣΚΕ) τάχθηκε ανοιχτά στο πλευρό του Καμπέρου.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Τόσα χρόνια μας ζητούσαν να κάνουμε θυσίες για να αυγατίζουν τα κέρδη τους. Τώρα που η αγορά τους απέτυχε κι οδηγεί από κρίση σε κρίση σ’ έναν φαύλο κύκλο, επιδιώκουν να ρίξουν τα βάρη στις δικές μας πλάτες.
Αποδείχθηκε ότι κερδοφορία για το κεφάλαιο κι εργασιακά δικαιώματα δεν πάνε μαζί. Ή εμείς ή αυτοί. Δεν γίνεται και ο κάθε «Καμπέρος» να παίζει με τα ελικοπτεράκια του και οι οικογένειές μας να ζουν αξιοπρεπώς.
Τα δικά τους κέρδη προϋποθέτουν τη δική μας ανέχεια. Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας στην δουλειά, στην μόρφωση των παιδιών μας, στην υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση, στη ζωή, προϋποθέτει το χτύπημα της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ

Το πολιτικό και συνδικαλιστικό προσωπικό της πλουτοκρατίας, αφού πρώτα στρώνει το έδαφος με νόμους, και χαριστικές ρυθμίσεις για την ενίσχυση της πλουτοκρατίας με 28 δις, ικανοποιείται με τα ψίχουλα της κυβέρνησης στην αγωνιζόμενη αγροτιά, τις συμβάσεις της ντροπής του 1ος ευρώ, ΓΣΕΕ-ΣΕΒ.
Κίνητρα για το κεφάλαιο ζήτησε με παρέμβαση στη Βουλή ο κ. Τσούκαλης του ΣΥΝ, κίνητρα ζητάνε οι Φούρας και Φλωράτος, μαζί με τον Γρηγόρη, στο δημοτικό συμβούλιο, με τους δύο πρώτους να ζητάνε την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, καθώς και να μην «παρκάρουν» οι απολυμένοι, λες και για την ανεργία φταίει ο άνεργος!


ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-
ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ,
ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Έχουμε πείρα. Οι εργατοϋπάλληλοι ανεξαρτήτως κλάδου, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες, οι νέοι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο, οι άνεργοι, οι φοιτητές κι οι σπουδαστές έχουμε σήμερα κάθε συμφέρον να συνενώσουμε τη πάλη μας, με αιτήματα και στόχους που θα θίγουν τον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής που όλους μας πλήττει. Με αιτήματα και στόχους που θα φέρνουν στην επιφάνεια τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να βάλουμε κάθε κατεργάρη στο πάγκο του, γιατί εμείς παράγουμε το πλούτο. Εμείς μπορούμε να οργανώσουμε την παραγωγή και να ζήσουμε χωρίς τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες. Αυτοί δεν μπορούν να αυξάνουν τα κέρδη τους χωρίς τη δική μας δουλειά.
Οργάνωση στα συνδικάτα για να αλλάξει ο συσχετισμός στο εργατικό κίνημα.
Να πάρουνε πόδι οι εργατοπατέρες που προσκυνάνε μπροστά στο κεφάλαιο, οι λακέδες της εργοδοσίας που κάθονται στο σβέρκο της εργατικής τάξης όπως στο «σωματείο» του Μανιατόπουλου, όπως η πλειοψηφία του ΕΚ Πάτρας ή της ΓΣΕΕ.
Να φάνε στραπάτσο τα κόμματα που πιστά υπηρετούν την πολιτική που συμφέρει την πλουτοκρατία.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3/2 ΣΤΙΣ 6.30μμ ΣΤΗΝ πλ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10π.μ. ΣΤΗΝ πλ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου