ΠΑΜΠΑΤΡΑΪΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

5.2.09
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ


Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργάτες και τις εργάτριες που πήραν μέρος στην 24ωρη απεργία της 4ης Φλεβάρη και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου, δεν μετατράπηκαν σε απεργοσπάστες.
Η συγκεκριμένη πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ την ίδια στιγμή που πρότεινε για τα μάτια του κόσμου την 24ωρη απεργία στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚ, έστελνε εν κρυπτώ τον Σουβαλιώτη, μέλος της διοίκησης και της ΠΑΣΚΕ, ως εκπρόσωπο της σε κοινή σύσκεψη με το Οικονομικό Επιμελητήριο και τους βιομήχανους.
Εκεί η πλειοψηφία του ΕΚ συμφώνησε ότι η κρίση πλήττει το ίδιο εργάτες και βιομήχανους, ότι πρέπει να δοθούν ακόμα περισσότερα κίνητρα στο κεφάλαιο, κι ότι χρειάζεται μέτωπο με τους φορείς όπως τον δήμαρχο και τον νομάρχη, που εφαρμόζουν την αντεργατική πολιτική στους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση και στηρίζουν πλήρως την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, στην πόλη και τον νομό.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ,
ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ο Καλής πρόεδρος του ΕΚ και επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚ δήλωνε την αμέριστη συμπαράστασή του στον Όμιλο Καμπέρο, σε ευθεία αντίθεση με την σιωπή του ίδιου και της παράταξής του στις πρόσφατες απολύσεις που έγιναν στην εφημερίδα Ημέρα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι πρέπει να απαγορευτούν οι απολύσεις στις κερδοφόρες επιχειρήσεις! Δηλαδή σ' αυτές που μειώνεται η κερδοφορία τους ας απολύουν αβέρτα.
Βέβαια είναι κι αυτός όπως και το κόμμα του, φανατικοί υποστηρικτές της Συνθήκης του Μάαστριχτ που κατοχυρώνει την ασυδοσία για το κεφάλαιο. Είναι υποστηρικτής του αντεργατικού νομοθετικού οπλοστασίου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δίνει αέρα στα πανιά του κεφαλαίου.
Στην απεργία που έγινε στον Μανιατόπουλου για την επαναπρόσληψη απολυμένου εργάτη, δικαιωμένου στα δικαστήρια, στελέχη της ΠΑΣΚΕ εγκαλούσαν το Συνδικάτο Μετάλλου για τη «νομιμότητα» της απεργιακής κινητοποίησης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες τις προηγούμενες μέρες στελέχη της ΠΑΣΚΕ σε πρωτοβάθμια σωματεία μετέτρεπαν την 24ωρη σε τρίωρη στάση, όπως στην Άμστελ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις χωρίς κανέναν ενδοιασμό οργάνωναν την απεργοσπασία.
Ο Πετρόπουλος στέλεχος της ΠΑΣΚΕ στο νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα, την ίδια στιγμή της απεργιακής συγκέντρωσης έλεγε σε ΓΣ του σωματείου του ότι «υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα που τον απασχολούν»!
Στο ΔΣ των εργαζομένων στο Δήμο Πάτρας-σωματείο που δεν ανήκει στη δύναμη του ΕΚ-η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ πρότεινε το στοιχειώδες, δηλαδή στάση εργασίας και συμμετοχή στην πορεία. Η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε από την ΠΑΣΚΕ, το ΣΕΑΜ και τη ΔΑΚΕ!!
Η συμμετοχή 50 συνδικαλιστών στην συγκέντρωση του ΕΚ, πριν φτάσει στην Πλ. Όλγας η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ και του Σωματείου εργαζομένων στην Φριγκογκλάς, προφανώς σημαίνει ότι οι υπόλοιποι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ ήταν στις δουλειές τους, σαμποτάροντας ανοιχτά την απόφαση για την απεργία «μαϊμού», εκτός αν έπεσε ξαφνικά καμιά επιδημία γρίπης και τους καθήλωσε στο σπίτι!
Δεν είναι τυχαίο που στην συγκέντρωση του ΕΚ, παραβρίσκονταν παρέα με τον Νομάρχη, καμιά 20αριά μέλη της ΠΑΣΚΕ από ΔΣ, περί τους 20 του ΣΕΑΜ-που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προβοκάρουν την συγκέντρωση-και καμιά 10αρια μέλη της ΚΟΕ-Σύριζα, της γνωστής παράταξης που συμφώνησε μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο δημοτικό συμβούλιο να απαιτηθούν πιο πολλά κίνητρα για το κεφάλαιο, της παράταξης που ο βουλευτής τους Τσούκαλης ζητούσε στη Βουλή την ενίσχυση της πολυεθνικής Φριγκογκλάς!
Η πλειοψηφία του ΕΚ-ΠΑΣΚΕ, ΣΕΑΜ, ΔΑΚΕ-κάνει την πάπια για τις απολύσεις και την τρομοκρατία της πολυεθνικής Τζάμπο, για τις μηνύσεις σε βάρος στελεχών του ΠΑΜΕ στην Πάτρα από τον διευθυντή του τοπικού καταστήματος Καπανδρίτη-τσιράκι της εργοδοσίας-σε πρόσφατες κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη εργαζόμενου.
Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε όλο το προηγούμενο διάστημα σειρά κινητοποιήσεων για τις απολύσεις στον Δούρο, στα Τζάμπο, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στην επιθεώρηση εργασίας, και στον όμιλο Καμπέρου, πορεία για την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία στα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά της πόλης, με αποκορύφωμα το απογευματινό συλλαλητήριο στις 3/2 και την μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στις 4/2.
Το βασικό όμως είναι ότι όποιες κινητοποιήσεις ή δραστηριότητες πραγματοποίησε έφερναν στο επίκεντρο το σύνθημα «Τα κέρδη τους απ' το λαό απαιτούν θυσία-Καμία θυσία για την πλουτοκρατία».
Οι δραστηριότητες του ΠΑΜΕ είχαν και έχουν περιεχόμενο. Φέρνουν στην επιφάνεια την αντικειμενική αλήθεια ότι η διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχομεσαίας αγροτιάς, της νεολαίας, προϋποθέτει το χτύπημα της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να βάλουμε κάθε κατεργάρη στο πάγκο του, γιατί εμείς παράγουμε το πλούτο.
Οργάνωση στα συνδικάτα για να αλλάξει ο συσχετισμός στο εργατικό κίνημα.
Να πάρουνε πόδι οι εργατοπατέρες που προσκυνάνε μπροστά στο κεφάλαιο, οι λακέδες της εργοδοσίας που κάθονται στο σβέρκο της εργατικής τάξης όπως στο «σωματείο» του Μανιατόπουλου, όπως η πλειοψηφία του ΕΚ Πάτρας ή της ΓΣΕΕ.
Να φάνε στραπάτσο τα κόμματα που πιστά υπηρετούν την πολιτική που συμφέρει την πλουτοκρατία.

ΑΝΥΠΑΚΟΗ-ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου