24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ, - ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10. 30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

27.3.14


                            ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΣΥΜΒΑΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ  9 ΑΠΡΙΛΗ, ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10. 30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η Γραμματεία Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ καλεί  όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 9 Απρίλη και στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απαντώντας έμπρακτα στο ΣΕΒ και τη ΓΣΕΕ που για να την υπονομεύσουν άρον – άρον υπέγραψαν τέτοια αθλιότητα.
Οι πανηγυρισμοί του Υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, επιβεβαιώνουν το περιεχόμενο της απαράδεκτης συμφωνίας που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ και τους άλλους εργοδοτικούς φορείς.
Δηλαδή να συμβάλλουν όλοι μαζί  στην ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας με στήριξη των εργοδοτών μέχρι το 2020 που αυτό σημαίνει ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες και υποταγή σ’ αυτό που ο ΣΕΒ είχε πει στην προηγούμενη συνάντηση, προετοιμασία για το νέο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων. Να ενισχύσουν δηλαδή τα άθλια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας ιδιαίτερα για τους νέους που θα φουσκώσουν τα πορτοφόλια των βιομηχάνων και θα υπονομεύσουν τις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ότι δεν θα δώσουν αυξήσεις επικαλούμενοι την νομοθετική απαγόρευση η οποία ήταν απαίτηση του ΣΕΒ και θα παραμείνει ο μισθός στα άθλια επίπεδα των 586 ευρώ και 511 για τους νέους και ότι αυτό συνεπάγεται για μια σειρά επιδόματα.
Όλοι μαζί συμφώνησαν ότι ο κοινωνικός διάλογος που δίνει τέτοιες συμφωνίες να επεκταθεί και στους κλάδους.
Και απ’ αυτή τη συμφωνία επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του ΠΑΜΕ για την  ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Προκύπτει επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να πετάξουν από τα συνδικάτα τέτοιες ηγεσίες. καθεστώς των εργασιακών σχέσεων.
                                                                                               ΠΑΤΡΑ 27-3-2014

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου