Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ COCA COLA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ

7.2.14


ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΠΟΤΩΝ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 20 – ΠΑΤΡΑ – Τ.Κ. 26221
Αναγν. με την υπ’αριθμ. 778/2003                       
Αποφ. Πολυμ. Πρωτοδ. Πατρών            



ΑΡ.ΠΡΩΤ:129                                                                                                    Πάτρα, 05/02/2014


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Συνάδελφοι-σες,
 Σε μια εποχή που η εργατική τάξη στην Ελλάδα, δοκιμάζεται από τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και τις επιθέσεις του κεφαλαίου, η κερδοφόρα πολυεθνική Coca Cola 3ε κλείνει εργοστάσια, συρρικνώνει τμήματα και ταυτόχρονα επιδιώκει να διαλύσει κάθε σημάδι της συνδικαλιστικής οργάνωσης στα εργοστάσια της. Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης, και τη συρρίκνωση τμημάτων του εργοστασίου του Βόλου, έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα στην Πάτρα κλείνοντας την αποθήκη προσθέτοντας στους καταλόγους των ανέργων 30 ακόμα εργαζόμενους.
Οι πολυεθνικές για να διασφαλίσουν και να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους, αξιοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, δεν διστάζουν να πετάξουν εκατοντάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Χωρίς τους νόμους και τις οδηγίες της ΕΕ, χωρίς τις γνωστές ελευθερίες της προς το κεφάλαιο δεν θα δινόταν η ευκαιρία στην Coca Cola 3ε να περάσει τα σύνορα και να στήσει εργοστάσια σε γειτονικές χώρες, όπου βρήκε φθηνότερους δούλους.
Δεν πρέπει να δεχτούμε άλλο να είμαστε εμείς τα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης και του πολέμου ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους.
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ COCA COLA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου