ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

7.2.14



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΧΑΙΑΣ 
Π.Α.ΜΕ
  

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩN ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ!

          Οι εκπαιδευτικοί του Π.Α.ΜΕ. εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις σ’ όλη τη χώρα.
          Καταδικάζουμε τις απρόκλητες επιθέσεις των ΜΑΤ και των αστυνομικών δυνάμεων με χρήση δακρυγόνων εναντίον των αγροτών, που έλαβαν χώρα τη Δευτέρα 3 Φλεβάρη στους κόμβους της Μαραθιάς Ηλείας και της Νίκαιας Λάρισας.
          Οι μικρομεσαίοι αγρότες, και στο Νομό μας, αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. που τους οδηγεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Αγωνίζονται ενάντια στην Κ.Α.Π., που οδηγεί στο ξεκλήρισμα των βασικών καλλιεργειών της χώρας και της κτηνοτροφικής παραγωγής.
          Ο αγώνας τους δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αφορά την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία, κάθε λαϊκή οικογένεια, γιατί είναι αγώνας συνδεδεμένος με το διατροφικό πρόβλημα του λαού μας. Είναι αγώνας που  πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο. Αγωνίζονται ενάντια στην παράδοση  της αγροτικής παραγωγής, με τις όποιες συνέπειες για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα των πόλεων, στα μονοπώλια του αγροτικού τομέα.
          Ο αγώνας τους είναι και δικός μας!
          Οι ίδιες αιτίες που διώχνουν τους μικρομεσαίους αγρότες από τα χωράφια τους, είναι που  τσακίζουν τη μόρφωση των παιδιών του λαού και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Είναι η πολιτική του ευρωμονόδρομου, η πολιτική υπεράσπισης των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

·        Δηλώνουμε πως η πολιτική του “Νόμος και Τάξη” δεν θα περάσει!
·        Όλοι για έναν και ένας για όλους!


                                                                                                           
                                                                                                           ΠΑΤΡΑ 6-2-2014
                       

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου