Να δοθεί τώρα σε όλους τους δικαιούχους η κομμένη σύνταξη τους.

19.2.14


         
Π.Α.ΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ- ΠΑΣΥ- ΜΑΣ- ΟΓΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Γραμματεία νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ μαζί με την ΠΑΣεβε – την ΠΑΣΥ- την Ο.Γ.Ε την Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών αλλά και μεγάλος αριθμός πασχόντων, ανέργων και εργαζόμενους της περιοχής μας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση & παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων  την Τετάρτη στις 10 το πρωί για το ζήτημα των ΚΕΠΑ .

Θέσαμε στον Περιφερειάρχη την  απαράδεκτη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων, που κόβει τις αναπηρικές συντάξεις των συναδέλφων μας με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, με την δικαιολογία ότι αργούν οι επιτροπές των ΚΕΠΑ να συνεδριάσουν και τους καταδικάζει  ακόμη και να μην μπορούν  να πάρουν τα φάρμακα τους, να μπαίνει η ίδια η ζωή τους σε άμεσο κίνδυνο.

Επίσης θέσαμε το πρόβλημα των ανεμβολίαστων παιδιών, των ανέργων και γενικότερα των εργαζομένων αφού με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει όλα τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, τα παιδιά δεν μπορούν να εμβολιαστούν αφού στα νοσοκομεία δεν διατίθενται εμβόλια.
Κάτω από την πίεση των εργαζομένων και των πασχόντων ο Περιφερειάρχης ισχυρίστηκε ότι «όλοι οι άνεργοι μπορούν να επισκέπτονται τα νοσοκομεία όποτε θέλουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση και ότι τα παιδιά μπορούν να εμβολιάζονται στα νοσοκομεία».  

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους ασθενείς που βρίσκονται στην αναμονή για τις επιτροπές των ΚΕΠΑ να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους, με το ΠΑΜΕ την ΟΓΕ , την Λαϊκή επιτροπή Προσφυγικών και να έρθουν μαζί μας σε 15 ημέρες στις 6-3-14 σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειάρχη.

o       Να  απαιτήσουμε να δοθεί - εδώ και τώρα - λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα.
o       Να δοθεί τώρα σε όλους τους δικαιούχους η κομμένη σύνταξη τους.
o       Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Η υγεία του λαού δεν είναι  εμπόρευμα.
o       Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην υγεία.


Πάτρα 19-2-2014




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου