ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΑΣΥΛΛΙΟ

7.8.13


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ

Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ

        Το συνδικάτο μας καταγγέλλει την τρομοκρατική απόλυση μέλους του ΔΣ του σωματείου μας, στην οποία προχώρησε η εργοδοσία της εταιρείας "TASTE AND STYLE Ε.Π.Ε", στην επιχείρηση Δασύλλιο, που έχει νοικιάσει από το δήμο της Πάτρας. Η εταιρεία διατηρεί καταστήματα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.
        Απολύει τη συνδικαλίστρια, που εργάζεται ως μαγείρισσα στη συγκεκριμένη επιχείρηση, επειδή είχε συνδικαλιστική δράση και συμμετείχε στην τελευταία απεργία στις 16/7/2013. Η εργοδοσία με διάφορα τεχνάσματα προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόλυση και να ρίξει ευθύνες στην εργαζόμενη, είναι γελασμένη, όμως, αν νομίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει τους αγώνες του συνδικάτου και των εργαζομένων του κλάδου για την επαναπρόσληψη της συνδικαλίστριας.
        Ο κάθε εργαζόμενος και η κάθε εργαζόμενη πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Σήμερα που η επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα γίνεται όλο και πιο βάρβαρη και σκληρή εμείς πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση για να μην καταντήσουμε σύγχρονοι σκλάβοι.

        Στον κλάδο μας είναι καθεστώς η εργασιακή  περιπλάνηση,  η δουλειά με ότι μισθό θέλουν οι εργοδότες, το μικρότερο δυνατό ένσημο ακόμα και καθόλου, ο εργαζόμενος να κρέμεται από μια κλωστή. Αποθρασύνεται η μεγαλοεργοδοσία στον κλάδο του τουρισμού - επισιτισμού έχοντας στα χέρια της όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που της έχουν χαρίσει η Ε.Ε, οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, οι προηγούμενες συγκυβερνήσεις και η σημερινή, τρομοκρατεί και απειλεί τους εργαζόμενους δείχνοντας τους την ανεργία.
        Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, οι κυβερνήσεις, ικανοποιώντας τις επιθυμίες των μεγαλοεργοδοτών, των μονοπωλίων και των πολυεθνικών ''πατώντας'' πάνω στην καπιταλιστική κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν και χρησιμοποιώντας την ως ''μπαμπούλα'' για να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, ξεθεμελιώνουν ό,τι είχε απομείνει όρθιο από τις κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα. Με νόμους και ρυθμίσεις, ατομικές συμβάσεις κτλ έρχονται να αυξήσουν το βαθμό εκμετάλλευσης μειώνοντας τους μισθούς των εργαζομένων, καταπατώντας κάθε δικαίωμα για ασφάλιση, με σκοπό να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης στην εργατική τάξη και να μπορέσουν να βγουν από την κρίση όσο πιο ισχυροί μπορούν. Γι’ αυτή την κατάσταση έχουν ευθύνη και οι συμβιβασμένες - εργοδοτικές πλειοψηφίες στο εργατικό κίνημα (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Εργατικό Κέντρο Πάτρας) και στα σωματεία του κλάδου (μαγείρων, σερβιτόρων, ξενοδοχοϋπαλλήλων), που κινούνται στη γραμμή της εργοδοσίας, αποπροσανατολίζουν και βάζουν εμπόδια σε κάθε αγωνιστικό βήμα των εργαζόμενων. 

        Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα η εργατική τάξη, στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, όλος ο λαός, να βάλουμε εμπόδιο και να σταματήσουμε την τρομοκρατία και την αυθαιρεσία που θέλει να μας επιβάλλει η μεγαλοεργοδοσία, τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές. Να μη δεχτούμε τα παιδιά μας να δουλεύουν σε συνθήκες εργασίας απαράδεκτες και με μισθούς πείνας, είναι χρέος όλων μας να αντισταθούμε σε αυτή την κατάσταση.
 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ
 
ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟ Π.Α.ΜΕ, ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
 
Πάτρα, 7/8/13
                                                                                               Η διοίκηση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου