ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ CRETA FARM

5.3.13

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΤΡΑ 04/03/2013

Συνάδελφοι-σες,
        Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους του κλάδου, στην εργατική τάξη της πόλης, τις δυο απολύσεις συναδέλφων, μελών του συνδικάτου που έγιναν στην Creta Farm.      
        Στην προσπάθειά τους τα μονοπώλια να διατηρήσουν την κερδοφορία τους προχωρούν σε κλείσιμο παραγωγικών μονάδων, απολύσεις ή ακόμα και μεταφορά της έδρας τους σε χώρες φορολογικούς παραδείσους. Η Creta Farm αξιοποιώντας το νομοθετικό οπλοστάσιο της συγκυβέρνησης και με πρόσχημα την κρίση ζήτησε από τους εργαζόμενους «να βάλουν πλάτη» και τους «κάλεσε» να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις μισθών. Στο υποκατάστημα της Πάτρας έγιναν μειώσεις από 18% έως 22%, όπως και μη καταβολή του επιδόματος ψύξης και άλλων παροχών της εταιρίας. Παράλληλα αν και οι εργαζόμενοι υπέγραψαν τις μειώσεις η εταιρία απάντησε με καθυστερήσεις στις πληρωμές των μισθών που φτάνουν μέχρι και τους δύο μήνες. Η επίθεση της διοίκησης της Creta Farm στην Πάτρα κλιμακώθηκε με την απόλυση δύο εργαζομένων στο τέλος του Φεβρουαρίου 2013, που όμως δε θα είναι και οι τελευταίες. Όλα αυτά τη στιγμή που η Creta Farm το πρώτο εννεάμηνο του 2012 παρουσιάζει κερδοφορία. Είναι σαφές ότι η επίθεση στα δικαιώματα των εργατών θα συνεχιστεί και το ενδεχόμενο αγωνιστικής αντίστασης προβληματίζει την εργοδοσία, και παίρνει τα μέτρα της.
 Το Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων νομού Αχαΐας, καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να συσπειρωθούν μαζί με το Π.Α.ΜΕ. αποφασιστικά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την άγρια επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία της επιχείρησης.
Όλοι στο Συνδικάτο για μια δυνατή οργάνωση σε επίπεδο κλάδου στο νομό Αχαΐας σε ταξική κατεύθυνση, αυτό είναι και το μεγαλύτερο όπλο μας:
Η οργάνωση και η αλληλεγγύη σε μια κατεύθυνση ξεκάθαρη, μακριά από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό  συνδικαλισμό.
Κανένας χώρος δουλειάς μόνος του.
Όλοι για έναν και ένας για όλους.

                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  
Σ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ

   Ο Γ.      ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
             Γ.  ΤΣΑΚΩΝΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου