ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΤΕΛΙΚΑ

13.3.13
Συνάδελφοι –σες,

Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πολυεθνική SCA που εξαγόρασε την χαρτοποιία ΝΤΕΛΙΚΑ που δραστηριοποιείτε στον κλάδο του χαρτιού, η οποία ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου στην Πάτρα, επικαλούμενη το εργατικό κόστος, δηλαδή τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Με αυτή τους την στάση φαίνεται για άλλη μια φορά το ποιος κλείνει τα εργοστάσια. Αν και στα σχέδια τους είναι να επαναλειτουργήσουν το εργοστάσιο χωρίς δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό πως η SCA είναι μία από τις δέκα πολυεθνικές που ζήτησαν προκλητικά από το υπουργείο Ανάπτυξης να μπορούν να προσλαμβάνουν εργαζόμενους με 300 ευρώ το μήνα.

Η απαίτηση της πολυεθνικής είναι ξεκάθαρη, θέλει σύγχρονους δούλους χωρίς δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι στην πρώην ΝΤΕΛΙΚΑ και όχι μόνο, μπορούν και πρέπει να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Η αντεργατική επίθεση της πολυεθνικής πατά πάνω στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, την πολιτική της Ε.Ε., των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και της διαχειρίσεις αυτής της πολιτικής που δίνουν όρκους πίστης στην Ε.Ε. και στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, που έχουν ψηφίσει πληθώρα αντεργατικών νόμων και ρυθμίσεων που διευκολύνουν την αντεργατική επίθεση, την ασύδοτη δράση του κεφαλαίου.
Οι εργαζόμενοι της ΝΤΕΛΙΚΑ που αυτοί την στιγμή εκβιάζονται και απειλούνται να συμφωνήσουν με τον σφαγιασμό τους, ένα δρόμο έχουν να ακολουθήσουν. Αυτό της αντίστασης, της διεκδίκησης στο δικαίωμα στη δουλεία, να μην περάσει ο εκβιασμός της εργοδοσίας που επιδιώκει της εθελούσιες απολύσεις, το προσωρινό κλείσιμο και την επαναλειτουργία του εργοστασίου με σύγχρονους δούλους.

Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ  και το συνδικάτο στην ΝΤΕΛΙΚΑ (SCA) διοργανώνει συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στη χαρτοβιομηχανία ΝΤΕΛΙΚΑ εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη των ταξικών συνδικάτων της πόλης μας και της εργατικής τάξης.

Καλούμε τα συνδικάτα να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα για την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των γυναικών και της νεολαίας στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ.
στην ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ)

Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου