ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΚΑΙ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ

31.10.12

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΚΑΙ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ

Όλοι με μια φωνή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
την Τρίτη και την Τετάρτη από τις 10.00 το πρωί στην πλ. Γεωργίου. 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ. 
ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ Ε.Ε., ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ.

ΚΑΛΕΣΜΑ Π.Α.ΜΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

26.10.12
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΛΕΙ σε κλιμάκωση της πάλης ενάντια στο βάρβαρο πακέτο των μέτρων που θα κατατεθεί στη Βουλή από μέρα σε μέρα σφαγιάζοντας τη ζωή της εργατικής τάξης. Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους του εργαζόμενους, μέσα από συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις, χωρίς καμία καθυστέρηση να αποφασίσουν:
ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ. 
ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 
ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Να βουλιάξει η Πάτρα από τον κόσμο. Να μην έχει προηγούμενο η συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ.
Να νεκρώσουν τα εργοστάσια, τα γιαπιά, τα γραφεία, όλος ο κρατικός μηχανισμός.
Να μην κινηθεί ούτε ένα λεωφορείο, τρένο, αεροπλάνο, καράβι, να μην λειτουργήσει σχολείο και πανεπιστήμιο.
Να μην ανοίξει μαγαζί, να μην κινηθεί τρακτέρ.
ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ!
Να δείξουν η εργατική τάξη και συνολικά ο λαός την τεράστια δύναμή τους. Να τρομοκρατήσουν τους εκβιαστές και τους τρομοκράτες, ντόπιους και ξένους.
Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια τέτοια καθολικά γενική μαζική απεργία. Τέτοια, που να δυσκολέψει πραγματικά την ψήφιση του αντιλαϊκού πακέτου. Τέτοια, που ακόμα και αν ψηφιστούν τα μέτρα να γίνει καταλύτης κλιμάκωσης της πάλης και αφετηρία γενικότερων εξελίξεων και ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος.


Γραμματεία Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ


Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού

24.10.12

Δελτίο Τύπου

Η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού, ζητά από το λαό ενότητα. Η ενότητα που ζητούν είναι γνωστή. Είναι η ενότητα για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας τσακίζοντας την ζωή των εργαζομένων. Η ενότητα που ζητούν είναι αυτή που λέει: «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω».
Η απάντηση της εργατικής τάξης είναι μία: ενότητα, οργάνωση και αντεπίθεση με στόχο να αχρηστευθούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ενότητα ενάντια στα μονοπώλια και τη λυκοσυμμαχία της ευρωπαϊκής ένωσης.
Δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα. Με αυτήν την ενότητα προετοιμάζουμε χωρίς καμία καθυστέρηση τους εργαζόμενους συζητώντας συλλογικά στους χώρους δουλειάς, με Γενικές Συνελεύσεις, με αγωνιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες σ’ όλους τους κλάδους, για τη συνέχιση, ένταση και γενίκευση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων
Το Γραφείο Τύπου
Πανελλαδική Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ


«ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΟΛΟ»

22.10.12

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Σχόλιο για τη συνάντηση δημάρχου- εργαζομένων στο Δήμο

«ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΟΛΟ»
Ήρθε, είπε και απήλθε

        Πρόσκληση στους εργαζόμενους στο Δήμο απηύθυνε χθες ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή για να πείσουν ότι «ιδιώτης στην καθαριότητα δεν είναι ιδιωτικοποίηση». Παίζοντας με την κοινή λογική και αφού εξήγησε ότι όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού  Συμβουλίου συμφωνούν, πλην αυτών που μας θέλουν έξω από την Ε.Ε. (εννοούσε τη Λαϊκή Συσπείρωση), προσπάθησε να πείσει τους εργαζόμενους ότι «όλα είναι για το καλό μας», ότι ΣΔΙΤ δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση και φυσικά ότι θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη.
        Αφού τελείωσε, αρνήθηκε να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι των σωματείων, φοβούμενος το διάλογο και αποχώρησε από την κατάμεστη αίθουσα.
      Ο δήμαρχος έδωσε έτσι ένα μάθημα «δημοκρατίας», που τελευταία συνεχώς την επικαλείται. Είδαμε τις απειλές και την τρομοκρατία στους εργαζόμενους συμβασιούχους στην κοινωφελή εργασία (μέσω ΜΚΟ) που τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα, τον  εκφοβισμό σε εργαζόμενους με διάφορους τρόπους για να σκύβουν το κεφάλι.  
      Αντιτίθεται μόνο στα λόγια στο μνημόνιο αφού στην πράξη πρώτος το εφαρμόζει, εξελίσσεται σε δήμαρχο (πρώην ΔΗΜΑΡ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ) των ιδιωτικοποιήσεων- της διάλυσης και  των απολύσεων. Αρνήθηκε να ακούσει τους εργαζόμενους και απλώς αποχώρησε. Θέλει το Δήμο να λειτουργεί σαν επιχείρηση, χωρίς υπηρεσίες και κοινωνικές παροχές. Είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει το σχέδιο εφαρμογής στην Τοπική Διοίκηση για διάλυση και απολύσεις.
Ήρθε, έδωσε παράσταση για ένα ρόλο και έφυγε.

Οι εργαζόμενοι όμως έμειναν και αποφάσισαν Γενικές Συνελεύσεις.
Θα απαντήσουν με αγώνες, θα αντισταθούν μέχρι το τέλος.
Και θα νικήσουν γιατί αυτοί έχουν τη δύναμη και οι ανάγκες σήμερα το επιβάλλουν


      Πάτρα, 12/10/2012
Από τη διοίκηση του Συνδικάτου

ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

10.10.12
ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΑΛΥΣΟΔΕΝΟΥΝ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ πλ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.
Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!
Εσύ παράγεις τον πλούτο, σε σένα πρέπει να επιστρέψει!
Δεν πάει άλλο! Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία, να σκλαβώσουν και να περάσουν αλυσίδες στους εργαζόμενους, να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.
Να νεκρώσουν τα πάντα!
Να σταματήσουν μηχανές, να κλείσουν μαγαζιά, να παραλύσει η χώρα.
Να βουλιάξει κάθε πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία!
Εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση, γραφείο το γραφείο, σχολείο το σχολείο, μαγαζί το μαγαζί, όλοι και όλες στην απεργία.
Nα μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά!
Με τη νομοθέτηση του κατώτατου μισθού καταργείται στην ουσία ο θεσμός της συλλογικής σύμβασης, των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Με την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής σύμβασης πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι και όχι μόνο εκείνοι που παίρνουν τον κατώτατο μισθό και μεροκάματο. Καταργούνται όλα τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που περιείχε ο θεσμός της Συλλογικής Σύμβασης, οι τριετίες, τα επιδόματα, η άδεια. Μειώνουν εκ νέου τις αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης. Αυξάνουν το μέγιστο αριθμό ημερών εργασίας σε 6 ανά βδομάδα για όλους τους τομείς. Ορίζουν την ελάχιστη ημερήσια ανάπαυση στις 11 ώρες, άρα 13 ώρες δουλειά τη μέρα χωρίς πληρωμή υπερωριών.
Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,
Μην κάθεσαι σκυφτός! Μη μένεις αμέτοχος στους αγώνες που γίνονται. Μην παραμυθιάζεσαι από τους εκμεταλλευτές και το συνάφι τους. Μη σκορπάς τις ελπίδες σου σε δυνάμεις που σε αντιμετωπίζουν ως εκλογική πελατεία για τις επόμενες εκλογές.
Εσύ έχεις τη δύναμη! Να ξεθαρρέψεις! Να μπεις στη μάχη πιο αποφασιστικά.
Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά! Εσύ παράγεις τον πλούτο.
Στην οργάνωση κι αντεπίθεση της τάξης μας έλα κι εσύ, που έως τώρα δεν έχεις απεργήσει. Να συμβάλλεις κι εσύ, ώστε η απεργιακή κινητοποίηση να δώσει απάντηση, να τους τραντάξει. Να μη δεχθούμε να δουλεύουμε 13 ώρες χωρίς δικαιώματα, για 400 ευρώ. Να μη δεχτούμε  την ανεργία ως φυσικό φαινόμενο.
Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑ - ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ
Τέρμα οι θυσίες για τη σωτήρια των κεφαλαιοκρατών και τα κέρδη των δανειστών
Να πετάξουμε τις ξένες σημαίες. Να μην παρασυρθεί κανένας εργάτης από την όξυνση των ανταγωνισμών. Η επίσκεψη της Μέρκελ πραγματοποιήθηκε για να προωθηθούν και να στηριχτούν τα συμφέροντα των Γερμανών καπιταλιστών, αλλά και τα συμφέροντα όλου του κεφαλαίου στην ΕΕ και στην Ελλάδα έναντι των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Όλοι αυτοί είναι ενωμένοι απέναντι στην εργατική τάξη γιατί γνωρίζουν ότι από την εκμετάλλευση, τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών, θησαυρίζουν.
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων.
Κανένας να μην ξεγελαστεί! Τα μέτρα δεν έχουν σχέση με το χρέος και τα ελλείμματα, ούτε είναι για το καλό της χώρας μας. Το χρέος δε δημιουργήθηκε από την ευημερία του λαού. Το έλλειμμα στα δημόσια ταμεία και στις τσέπες των λαϊκών νοικοκυριών βρίσκεται στην άλλη όχθη, στα τεράστια κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, της μεγαλοεργοδοσίας, των μονοπολιακών ομίλων.
Δεν υπάρχει εθνικό συμφέρον, εθνικοί στόχοι και εθνικές θυσίες. Η Ελλάδα ως χώρα είναι μία, αλλά δεν έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα! Τα νέα βάρβαρα μέτρα, όπως και τα προηγούμενα, δεν είναι άσχημα για όλους. Τα μονοπώλια, οι βιομήχανοι και οι μεγαλοεργοδότες τα αναζητούσαν χρόνια και είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των μέτρων που μας εξαθλιώνουν. Αυτοί έφεραν τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις για να στηρίξουν την κερδοφορία τους. Αυτούς υπηρετεί η νέα κυβέρνηση και οι σύμμαχοι της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα αρπαχτικά αυτά δεν είναι η πατρίδα. Πατρίδα είμαστε εμείς που δημιουργούμε όλο τον πλούτο και όχι μια χούφτα παράσιτα που τον κλέβουν.
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Οι απαιτήσεις των εργοδοτών φανερώνουν τι σημαίνει η ανάπτυξη για την οποία μιλάνε. Μας θέλουν στη δουλειά με μεροκάματα πείνας, από ήλιο σε ήλιο, χωρίς κανένα δικαίωμα, για να μπορούν να γεμίζουν με τον ιδρώτα μας τα θησαυροφυλάκια τους στην Ελβετία. Αυτήν την ανάπτυξη θέλουν, με τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους και αλυσοδεμένους, με παράλληλη ανεργία στα ύψη για να απειλούν και να εκβιάζουν με απόλυση όσους ξεζουμίζουν.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ
Απαιτούμε την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διαγραφή του χρέους.
Αγωνιζόμαστε για μια ανάπτυξη που κριτήριο της δεν θα είναι το κέρδος, αλλά οι ανάγκες μας για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, ανάπαυση, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας, εξασφαλισμένη δωρεάν φροντίδα Υγείας για τις οικογένειές μας, ξεκούραση κι ασφάλεια για το μέλλον. Ανάπτυξη και παραγωγή προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων.
Δεν είναι παντοδύναμοι, δεν είναι πανίσχυροι.
Εμείς είμαστε πιο πολλοί, είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει.
Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας!
Με καθημερινή δράση και συζήτηση μέσα στα εργοστάσια και στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, στις γενικές συνελεύσεις, στις γειτονιές να οργανώσουμε σχεδιασμένα την επιτυχία της απεργίας. Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας και του τοπικού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να υπηρετήσουν αυτόν τον αγώνα. Βρίσκονται απέναντι. Αποτελούν μια οργανωμένη γραφειοκρατία με στενούς δεσμούς με την εργοδοσία και το κράτος. Φωτεινό παράδειγμα η προκήρυξη της προχθεσινής στάσης εργασίας που αποφασίστηκε από το Ε.Κ.Π. δέκα ώρες πριν ανοίξουν τα εργοστάσια και οι χώροι δουλειάς, υπονομεύοντας για άλλη μία φορά το θεσμό που εκπροσωπούν. Απαιτείται γραμμή πάλης που θα συγκρούεται με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να δυναμώσουμε τα σωματεία, να γίνουν κάστρα αντίστασης απέναντι σε κάθε εργοδότη και στην τάξη τους. Να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Καμία ανοχή, καμία καθυστέρηση. Ο λαός πρέπει να απαντήσει αγωνιστικά, μαχητικά, να αποκρούσει τους εκβιασμούς, να ξεπεράσει την τρομοκρατία. Να δοθεί αγωνιστική απάντηση παντού, σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Να αποτρέψουμε την ψήφιση και την υλοποίηση των νέων βάρβαρων μέτρων.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ
Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε
να καταργήσουμε νόμους κι αφεντικά.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ πλ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στις κατασκευές, όλοι στους δρόμους

6.10.12
Την Τρίτη έρχεται στην χώρα μας η Μέρκελ. Δεν έρχεται για το καλό μας, έρχεται να στηρίξει τον Σαμαρά και την κυβέρνηση του, έρχεται να τρομοκρατήσει τον λαό.
Τα νέα βάρβαρα μέτρα και οι εκβιασμοί της Ε.Ε. της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να μην περάσουν.
Όχι στα ψέματα, στα εκβιαστικά διλήμματα και τις απειλές ότι αν δεν παρθούν τα μέτρα θα καταστραφούμε. Ότι τα μέτρα είναι μεν επώδυνα αλλά αναγκαία γιατί σώζουν τους εργαζόμενους και την πατρίδα από τα χειρότερα. Ενώ τους μόνους που σώζουν είναι οι καπιταλιστές και αμύθητα κέρδη τους.
Τέρμα στο παραμύθι των κομμάτων της κυβέρνησης ότι «εμείς δεν θέλουμε, μας τα επιβάλουν τα μέτρα οι κακοί ξένοι, η τρόικα.». κεφαλαιοκράτες ντόπιοι και ξένοι, Ε.Ε., ΔΝΤ και κυβέρνηση συναποτελούν την αντιλαϊκή συμμορία που με αλλεπάλληλες επιδρομές κατακλέβουν, ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις, λεηλατούν την ζωή και το μέλλον μας.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι στις κατασκευές, πρέπει να ετοιμαζόμαστε τις επόμενες μέρες για μεγάλες απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις.

Μπλόκο στα μέτρα, αυτό είναι το σύνθημα μας.

Όλοι την Τρίτη 9/10 στις 19:00 στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ στην πλατεία Γεωργίου

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ

Εργαζόμενες-Εργαζόμενοι, Νέοι –Νέες 

 ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ με τα συνδικάτα τις λαϊκές επιτροπές, με το ΠΑΜΕ. Την Τρίτη έρχεται στη χώρα μας η Μέρκελ. Δεν έρχεται για το καλό μας. Είναι για να βοηθήσει την κυβέρνηση να επιβάλλει τα νέα βάρβαρα μέτρα. 
ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ! 
 ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ,
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 
Τα συνδικάτα να κλιμακώσουν τους αγώνες με συλλαλητήρια με απεργίες με κάθε τρόπο πριν από όλα στους τόπους δουλειάς. 
ΟΧΙ στα ψέματα, στα εκβιαστικά διλήμματα και τις απειλές, ότι αν δεν παρθούν τα μέτρα θα καταστραφούμε, ότι τα μέτρα είναι μεν επώδυνα αλλά αναγκαία γιατί σώζουν τους εργαζομένους και την πατρίδα από τα χειρότερα, ενώ του μόνους που σώζουν είναι τους καπιταλιστές και τα αμύθητα κέρδη τους. 
TΕΡΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ των κομμάτων της συγκυβέρνησης ότι «εμείς δεν θέλουμε» μας τα επιβάλουν τα μέτρα οι κακοί ξένοι, η τρόικα. Κεφαλαιοκράτες ντόπιοι και ξένοι, ευρωπαϊκή ένωση, Δ.Ν.Τ και κυβέρνηση συναποτελούν την αντιλαϊκή συμμορία που με αλλεπάλληλες επιδρομές κατακλέβουν, ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις, λεηλατούν την ζωή και το μέλλον μας. Όλοι στους δρόμους με σύνθημα : 
ΚΛΕΦΤΕΣ, ΛΗΣΤΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ 
 ΈΩΣ ΕΔΩ με τις αυταπάτες ότι κάποιοι άλλοι καλύτεροι διαχειριστές χωρίς και αυτοί να συγκρουστούν με την ευρωπαϊκή ένωση χωρίς να θίξουν την ιδιοκτησία και τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών θα τους πείσουν να δείξουν μεγαλύτερη συμπόνια για τους εργαζόμενους θα κάνουν την λυκοσυμμαχία της ευρωπαϊκής ένωσης πιο φιλολαϊκή. 
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε 
Με ταξική ενότητα και λαϊκή συμμαχία απαιτούμε: 
-Να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα 
-Να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις. -Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από την λυκοσυμμαχία της ευρωπαϊκής ένωσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ -  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι,
ΟΛΟΙ  στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ
την τρίτη 9 του Οκτώβρη  στην πλατεία Γεωργίου στις 7 το απόγευμα.

Οκτώβρης 2012
Γραμματεία Αχαΐας

ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ

4.10.12

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την βάρβαρη επιδρομή των δυνάμεων καταστολής ενάντια σε οικογενειάρχες που είναι μήνες απλήρωτοι και ζητούσαν να έχουν δουλειά, να έχουν μισθό για να ζήσουν τις οικογένειες τους. 

Η βαρβαρότητα του ξεπουλήματος των ναυπηγείων πότε στον έναν και πότε στον άλλον καπιταλιστή, η συρρίκνωση και το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων για λογαριασμό των κεφαλαιοκρατών δεν μπορεί παρά να επιβληθεί με βάρβαρα μέτρα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους αποφασιστικά, καθολικά να σταθούν στο πλάι των εργαζομένων των Ναυπηγείων. Χωρίς δουλειά και απλήρωτοι είναι στον κλάδο του μετάλλου εργαζόμενοι 10αδων εργοστασίων. Γι´ αυτό καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα μετάλλου μέσα από γενικές συνελεύσεις και άλλες μαζικές διαδικασίες να απαιτήσουν, να αποφασίσουν κλαδική απεργιακή κινητοποίηση ξεπερνώντας την συμβιβασμένη γραφειοκρατία της πλειοψηφίας της ΠΟΕΜ και ορισμένων συνδικάτων. Μαζική, αποφασιστική, συντονισμένη δράση τώρα πριν από όλα στα εργοστάσια στους τόπους δουλειάς.

 Λαϊκό μπλόκο στη αντιλαϊκή βαρβαρότητα. 

 Η Εκτελεστική Γραμματεία

ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση από γνωστό τσιράκι της εργοδοσίας στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου στο συνεργείο Συντήρησης και Αυτεπιστασίας (χώρος Πολιτεία), στον πρόεδρο του συνδικάτου μας Τάκη Σκιαδά, την ώρα που έκανε περιοδεία στο χώρο, σήμερα το πρωί, για να ενημερώσει τους συναδέλφους και να τους καλέσει στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα συζητηθεί η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιους τρόπους θα σταματήσουν τη δράση του ταξικού κινήματος, τη δράση του κλαδικού συνδικάτου. Την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στην κοινωφελή εργασία (μέσω ΜΚΟ), την ώρα που το κλαδικό συνδικάτο το προηγούμενο διάστημα στήριξε τον αγώνα των εργαζομένων στην ανακύκλωση και στο βρεφοκομείο, την ώρα που παίρνονται αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα και των κινητοποιήσεων για την κατάσταση και τις εξελίξεις στους δήμους, χρησιμοποιούν τέτοια μέσα για να τρομοκρατήσουν, για να σταματήσουν τη δράση μας.

 Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν.
θα κοπεί το χέρι σε όποιον τολμήσει να ακουμπήσει συνδικαλιστή του ταξικού κινήματος. Όλοι σήμερα το απόγευμα στις 6:00, στο Δημοτικό Συμβούλιο (Λαδόπουλο), να μη περάσει η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

 Πάτρα, 03/10/2012 
Από τη διοίκηση του Συνδικάτου Εργαζομένων
στους Ο.Τ.Α Ν.Αχαΐας

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΝΕΑ ΣΣΕ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ. ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

2.10.12


Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στο εμπόριο,

Άρχισε και επίσημα η εφαρμογή της επαίσχυντης κλαδικής συλλογικής σύμβασης στις εμπορικές επιχειρήσεις που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) με την μεγαλοεργοδοσία στο εμπόριο και που προβλέπει μείωση μισθών 6,7% σε όλα τα κλιμάκια και τις ειδικότητες. Αποδεικνύεται ότι 2 μήνες από την εφαρμογή της σύμβασης για τους 14.000 εργαζομένους της ΚΑΡΦΟΥΡ, τους 13.000 εργαζομένους στα LIDL και τους χιλιάδες ακόμα εργαζόμενους σε άλλους μονοπωλιακούς ομίλους, η συγκεκριμένη σύμβαση συνέβαλε στη μεγαλύτερη μείωση στους μισθούς, αυτό ως πρώτη φάση. Η εργοδοσία της πολυεθνικής CARREFUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ DIA. αξιοποιώντας την επαίσχυντη σύμβαση προχώρησε σε μειώσεις μισθών, πράγμα που τόσο καιρό το Σωματείο και οι εργαζόμενοι στην ΚΑΡΦΟΥΡ, δεν είχαν επιτρέψει.
Η εφαρμογή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης για τους εργαζόμενους στο εμπόριο συνολικά πέρα από τα μισθολογικά σημαίνει συνδυασμό ρυθμίσεων στα ωράρια εργασίας, δουλειά την Κυριακή με επέκταση και γενίκευση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και μερικής απασχόλησης. Δίνει το ελεύθερο για να γίνει στο κλάδο του εμπορίου συνολικά και στα σούπερ μάρκετ “μακελειό”, να προχωρήσουν δηλαδή σε ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις μισθών. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά με τραγικό τρόπο πόσο ψεύτικα ήταν τα επιχειρήματα της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ ότι με την υπογραφή της σύμβασης θα διατηρηθούν τάχα οι θέσεις εργασίας, δεν θα κλείσουν μαγαζιά, δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις, θα διαφυλαχθεί ο θεσμός των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.
Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες Ν. Αχαΐας απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τους καλεί σε γενικό ξεσηκωμό!
Η υλοποίηση της σύμβασης αφορά όλο τον κλάδο του εμπορίου. Το συνδικάτο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο να πάρουν πρωτοβουλίες, να καταδικάσουν, να παρεμποδίσουν της εφαρμογή αυτής της επαίσχυντης συλλογικής σύμβασης. Να δώσουμε ενιαία για το σύνολο των εργαζομένων στο κλάδο του εμπορίου σε όλη την Ελλάδα αγωνιστική ταξική απάντηση, που θα βάζει εμπόδια στα αντεργατικά σχέδια των πολυεθνικών και των μονοπωλίων. Η εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης από τον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ και τα Lidlανοίγει τον χορό σε ένα χωρίς όρια ανταγωνισμό μεταξύ των πολυεθνικών και μεγαλοεργοδοτών στο εμπόριο που δεν θα έχει τελειωμό με κύρια θύματα βεβαίως εμάς τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα μας, διότι ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, NOTOS GALLERIES, SPRIDER και γενικότερα μεγάλες εταιρείες και μεγαλοεργοδότες που λυμαίνονται το εμπόριο θα επικαλεστούν την ανάγκη ακόμα πιο ανταγωνιστικής λειτουργίας και θα πιέσουν εκ νέου για νέες μειώσεις στους μισθούς και δυσμενέστερους όρους στις ώρες και στις συμβάσεις εργασίας.
Άλλωστε να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το εργοδοτικό επιχειρησιακό σωματείο στα Σούπερ Μάρκετ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ υπέγραψε στις αρχές του 2012 επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους 12%, επικαλούμενοι τους ίδιους ακριβώς λόγους.
Καμιά εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ(ΣΥΡΙΖΑ)-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) γιατί με τις συλλογικές συμβάσεις που υπογράφουν αντικειμενικά είναι δυνάμεις που δουλεύουν για την υποταγή των εργαζομένων στις ορέξεις της εργοδοσίας, βρίσκονται στην απέναντι όχθη από τους εργαζόμενους. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που πλειοψηφούν στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας, που συμφωνούν και υπογράφουν μειώσεις μισθών, υπηρετώντας την ανταγωνιστικότητα των αφεντικών τους. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τις ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, διώκοντας δικαστικά το συνδικάτο μας. Ήρθε η ώρα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να τους καταδικάσουν στην πράξη. Να οργανωθούν με επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, να αλλάξουν  τους συσχετισμούς δύναμης από τα κάτω, προς όφελος των συμφερόντων της εργατικής τάξης, και κατεύθυνση ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων. 
Η απεργιακή κινητοποίηση στις 26 Σεπτέμβρη ήταν μόνο η αρχή. Χιλιάδες, εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες απέργησαν νίκησαν την τρομοκρατία και τις απειλές της εργοδοσίας, τις δυσκολίες που έχουν φέρει τα βάρβαρα μέτρα στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, ξεπέρασαν αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες, κάνοντας το βήμα να σταθούν σε όλα αυτά κόντρα και ταξικά.
Προετοιμάζουμε το επόμενο βήμα, είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα με νέες κινητοποιήσεις σε κάθε τόπο δουλειάς, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα εξαθλίωσης του λαού. Να πάρουμε αποφάσεις οργανωμένης αντίδρασης τη μέρα ανακοίνωσης των μέτρων. Να αποφασίσουμε απεργία.

Απαιτούμε
1. Την ακύρωση της συμφωνίας της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ και της εργοδοσίας που προβλέπει μείωση των μισθών σε όλα τα κλιμάκια και της ειδικότητες.
2. Επαναφορά της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εμπόριο στα 918 ευρώ μεικτά για όλους ανεξάρτητα από την ηλικία ως βάση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης, με κατάργηση των μειώσεων που προβλέπει για το κατώτερο μεροκάματο ο εφαρμοστικός νόμος 4046.
3. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στο κλάδο με παράλληλη κατάργηση του άρθρου 37 του 4024 του 2011.
4. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς το σημερινό χρονικό περιορισμό των 3 μηνών.
5. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
6. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων  ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΧΑΪΑΣ