Για τους εργαζόμενους στα super-market ΖΑΡΛΑ

10.8.11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ SUPER MARKET ΖΑΡΛΑΣ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ και η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία του super market ΖΑΡΛΑΣ για την απαράδεκτη στάση της απέναντι στους εργαζόμενους της. Η εργοδοσία αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους από το Φλεβάρη, προχωρώντας σε μερικές εξοφλήσεις, έχει σε διαθεσιμότητα εργαζόμενους απλήρωτους ενώ έχει προχωρήσει σε απολύσεις χωρίς να δώσει αποζημιώσεις.
Οι εργαζόμενοι του super market ΖΑΡΛΑΣ προχωρούν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων και καλούμε όλο τον λαό της Πάτρας να εκφράσει την αλληλεγγύη του.
Οι εργαζόμενοι του ΖΑΡΛΑ πληρώνουν και αυτοί όπως όλη η εργατική τάξη της χώρας μας την καπιταλιστική κρίση και την κυβερνητική πολιτική διάσωσης του κεφαλαίου και με την ξέφρενη άνοδο της ανεργίας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
Τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενο. Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση που καταδικάζει εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά.

Ενισχύουμε – μαζικοποιούμε τα ταξικά μας συνδικάτα, κανένας εργαζόμενος έξω από το σωματείο του. Κανένας μόνος του.
Όλοι για έναν και ένας για όλους, για να μεγαλώσει και να έχει αποτέλεσμα η σύγκρουση με τους εργοδότες και το αστικό κράτος, γιατί οι αγώνες που δεν στοχεύουν στους υπεύθυνους και στις αιτίες για τη βαρβαρότητα που ζούμε, δεν μπορούν να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα.
Απαιτούμε άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
• 35ωρο – 7ωρο – 5θήμερο, με πλήρη δικαιώματα, κατάργηση ωρομίσθιου-μερικής απασχόλησης. Πλήρη σταθερή δουλειά για όλους.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ .
• Μισθοί και συντάξεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης .
• Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες.

Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε.
Προειδοποιούμε την εργοδοσία του super market ΖΑΡΛΑΣ πως αν δεν προχωρήσει στην καταβολή των δεδουλευμένων το άμεσο χρονικό διάστημα θα έχει να κάνει με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της πόλης μας.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου