Απάντηση στη εργοδοσία του σουπερ μάρκετ ΖΑΡΛΑΣ

30.8.11

Απάντηση στη εργοδοσία του σούπερ μάρκετ “ΖΑΡΛΑΣ”


Αλήθεια γνωρίζει η εργοδοσία του σούπερ μάρκετ “ΖΑΡΛΑΣ” πως είναι να είσαι τόσους μήνες απλήρωτος; Όταν δεν μπορείς να εξοφλήσεις λογαριασμούς για ρεύματα, νερά, νοίκια κτλ, όταν δεν μπορείς να καλύψεις στοιχειώδεις οικογενειακές ανάγκες. Και πως θα ζήσουν οι εργαζόμενοι μέχρι το τέλος του χρόνου όπου (κατά τα λεγόμενα του) θα τους ξεπληρώσει; Μάλλον δεν τα γνωρίζει γι’ αυτό και δεν τον ενδιαφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς του εργαζόμενους.

Να μας πει η εργοδοσία του σούπερ μάρκετ ΖΑΡΛΑΣ σε τι ψεύδονται οι εργαζόμενοι. Είναι ή δεν είναι απλήρωτοι τόσους μήνες; Έχει ή δεν έχει προχωρήσει σε απολύσεις; Ο “τίμιος αγώνας” της επιχείρησης περιλαμβάνει το τσάκισμα και την απλήρωτη εργασία των εργαζομένων;

Οι πελάτες του σούπερ μάρκετ, που και αυτοί είναι εργαζόμενοι και βιώνουν την αντιλαϊκή πολιτική, στήριξαν τους εργαζόμενους και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και στάθηκαν δίπλα τους στην κινητοποίηση το πρωί της Τρίτης, καθώς πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Να διορθώσουμε την εργοδοσία που δεν γνωρίζει πόσους εργαζόμενους απασχολεί. Με τόσες απολύσεις (εννοείται χωρίς αποζημίωση) που έχει κάνει έχει χάσει και το μέτρημα!!!!

Καλούμε όλο το λαό της Πάτρας να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων του σούπερ μάρκετ ΖΑΡΛΑΣ. Καλούμε τα συνδικάτα της πόλης μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Τους δηλώνουμε πως οι απειλές απέναντι στο συνδικάτο μας, στο ΠΑΜΕ και τους εργαζόμενους θα πέσουν στο κενό και δεν πρόκειται να σταματήσουν την πάλη μας για την άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να σηκώσει το κεφάλι ψηλά να μην ανεχτεί άλλο αυτή την κατάσταση. Να περάσει στην αντεπίθεση και να κάνει τον κάθε χώρο δουλειάς εστία οργανωμένης αντίστασης.


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου