Απάντηση στη εργοδοσία του σουπερ μάρκετ ΖΑΡΛΑΣ

30.8.11

Απάντηση στη εργοδοσία του σούπερ μάρκετ “ΖΑΡΛΑΣ”


Αλήθεια γνωρίζει η εργοδοσία του σούπερ μάρκετ “ΖΑΡΛΑΣ” πως είναι να είσαι τόσους μήνες απλήρωτος; Όταν δεν μπορείς να εξοφλήσεις λογαριασμούς για ρεύματα, νερά, νοίκια κτλ, όταν δεν μπορείς να καλύψεις στοιχειώδεις οικογενειακές ανάγκες. Και πως θα ζήσουν οι εργαζόμενοι μέχρι το τέλος του χρόνου όπου (κατά τα λεγόμενα του) θα τους ξεπληρώσει; Μάλλον δεν τα γνωρίζει γι’ αυτό και δεν τον ενδιαφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς του εργαζόμενους.

Να μας πει η εργοδοσία του σούπερ μάρκετ ΖΑΡΛΑΣ σε τι ψεύδονται οι εργαζόμενοι. Είναι ή δεν είναι απλήρωτοι τόσους μήνες; Έχει ή δεν έχει προχωρήσει σε απολύσεις; Ο “τίμιος αγώνας” της επιχείρησης περιλαμβάνει το τσάκισμα και την απλήρωτη εργασία των εργαζομένων;

Οι πελάτες του σούπερ μάρκετ, που και αυτοί είναι εργαζόμενοι και βιώνουν την αντιλαϊκή πολιτική, στήριξαν τους εργαζόμενους και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και στάθηκαν δίπλα τους στην κινητοποίηση το πρωί της Τρίτης, καθώς πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Να διορθώσουμε την εργοδοσία που δεν γνωρίζει πόσους εργαζόμενους απασχολεί. Με τόσες απολύσεις (εννοείται χωρίς αποζημίωση) που έχει κάνει έχει χάσει και το μέτρημα!!!!

Καλούμε όλο το λαό της Πάτρας να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων του σούπερ μάρκετ ΖΑΡΛΑΣ. Καλούμε τα συνδικάτα της πόλης μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Τους δηλώνουμε πως οι απειλές απέναντι στο συνδικάτο μας, στο ΠΑΜΕ και τους εργαζόμενους θα πέσουν στο κενό και δεν πρόκειται να σταματήσουν την πάλη μας για την άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να σηκώσει το κεφάλι ψηλά να μην ανεχτεί άλλο αυτή την κατάσταση. Να περάσει στην αντεπίθεση και να κάνει τον κάθε χώρο δουλειάς εστία οργανωμένης αντίστασης.


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ



ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ



Όλο αυτό το διάστημα εκατοντάδες εργαζόμενοι, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και στην ανάγκη να ενισχύσουν κυριολεκτικά από το υστέρημά τους την προσπάθεια που κάνει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ταξικής πάλης και στην ανάγκη να φτάσει η φωνή του, οι θέσεις του σε περισσότερους εργαζόμενους, σε περισσότερους χώρους δουλειάς. Στην ανάγκη οργάνωσης της εργατικής τάξης για να αντεπιτεθεί και να ανατρέψει την βαρβαρότητα που ζει.

Η θετική ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ, δείχνει πώς καταλαβαίνει ο εργάτης την ανάγκη να ενισχύσει οικονομικά τη δύναμη εκείνη που οργανώνει, αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, έχει προοπτική και στόχο ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη να γίνει ιδιοκτησία της.

Έχουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα, αυτή τη περίοδο που κάνουμε την οικονομική εξόρμηση, τα οποία πραγματικά είναι συγκινητικά και δείχνουν πώς οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν το ταξικό εργατικό κίνημα.

Αυτή την προσπάθεια πρέπει να ενισχύσουμε, γνωρίζοντας ότι σήμερα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Να ανοιχτούμε πιο θαρραλέα και αποφασιστικά στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, στη νεολαία, συνδυάζοντας την καθημερινή δράση που έχει το ΠΑΜΕ, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, σε κάθε μαζικό χώρο με την ανάγκη στήριξης και οικονομικά, απευθυνόμενοι σε όλους αυτούς που έχουν συμφέρον να το στηρίξουν οικονομικά.



Οι νέες ημερομηνίες κλήρωσης είναι:

29 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.



Η επιτυχία θα εξαρτηθεί όμως από το σχεδιασμό της δικής μας δουλειάς, των οργανώσεών μας. Το πόσο πιο πλατιά, πιο μαζικά θα απευθυνθούμε στους εργαζόμενους και θα συζητήσουμε μαζί τους την ανάγκη για οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για ενίσχυση του ΠΑΜΕ σε αυτές τις συνθήκες και μέσα σε αυτή τη συζήτηση, για την αλλαγή συσχετισμών δύναμης παντού υπέρ του ταξικού εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, θα συζητήσουμε και την ανάγκη της οικονομικής στήριξης του.

Δίνουμε αποφασιστικά και αυτή τη μάχη και είμαστε σίγουροι ότι θα την κερδίσουμε.

Για τους εργαζόμενους στα super-market ΖΑΡΛΑ

10.8.11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ SUPER MARKET ΖΑΡΛΑΣ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ και η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία του super market ΖΑΡΛΑΣ για την απαράδεκτη στάση της απέναντι στους εργαζόμενους της. Η εργοδοσία αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους από το Φλεβάρη, προχωρώντας σε μερικές εξοφλήσεις, έχει σε διαθεσιμότητα εργαζόμενους απλήρωτους ενώ έχει προχωρήσει σε απολύσεις χωρίς να δώσει αποζημιώσεις.
Οι εργαζόμενοι του super market ΖΑΡΛΑΣ προχωρούν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων και καλούμε όλο τον λαό της Πάτρας να εκφράσει την αλληλεγγύη του.
Οι εργαζόμενοι του ΖΑΡΛΑ πληρώνουν και αυτοί όπως όλη η εργατική τάξη της χώρας μας την καπιταλιστική κρίση και την κυβερνητική πολιτική διάσωσης του κεφαλαίου και με την ξέφρενη άνοδο της ανεργίας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
Τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενο. Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση που καταδικάζει εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά.

Ενισχύουμε – μαζικοποιούμε τα ταξικά μας συνδικάτα, κανένας εργαζόμενος έξω από το σωματείο του. Κανένας μόνος του.
Όλοι για έναν και ένας για όλους, για να μεγαλώσει και να έχει αποτέλεσμα η σύγκρουση με τους εργοδότες και το αστικό κράτος, γιατί οι αγώνες που δεν στοχεύουν στους υπεύθυνους και στις αιτίες για τη βαρβαρότητα που ζούμε, δεν μπορούν να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα.
Απαιτούμε άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
• 35ωρο – 7ωρο – 5θήμερο, με πλήρη δικαιώματα, κατάργηση ωρομίσθιου-μερικής απασχόλησης. Πλήρη σταθερή δουλειά για όλους.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ .
• Μισθοί και συντάξεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης .
• Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες.

Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε.
Προειδοποιούμε την εργοδοσία του super market ΖΑΡΛΑΣ πως αν δεν προχωρήσει στην καταβολή των δεδουλευμένων το άμεσο χρονικό διάστημα θα έχει να κάνει με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της πόλης μας.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα καταστήματα SPRIDER STORES

5.8.11

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα καταστήματα SPRIDER STORES

Η επιχείρηση SPRIDER συνεχίζει την επίθεση που έχει ξεκινήσει από το Μάρτιο 2010 όταν προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων με στόχο την εντατικοποίηση της δουλειάς, τη μεγιστοποίηση των κερδών της εταιρείας.
Σήμερα κάνει μείωση μισθών που φτάνουν το 17% για το προσωπικό στα καταστήματα και 20% για το διοικητικό προσωπικό και όλα αυτά για να ξεπεραστεί η κρίση και να αυξηθούν ξανά τα κέρδη της.
Λένε ότι μειώθηκε ο τζίρος και τα κέρδη τους:
  • Ο τζίρος των καταστημάτων sprider stores στην Ελλάδα για το 2010 ήταν 144 εκατ. Ευρώ το 2010 από 163 εκατ. Ευρώ το 2009.
  • Το σύνολο των εσόδων του ομίλου προέρχεται από την δουλειά και των ιδρώτα Ελλήνων, Ρουμάνων και Βούλγαρων εργαζομένων.
  • Παρά την κρίση έχει ανοίξει καινούργια καταστήματα 6 στην Ελλάδα, 3 στην Βουλγαρία, 3 στην Ρουμανία, η γιγάντωση του ομίλου στην ‘Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες έχει γίνει πατώντας πάνω στον κόπο και των ιδρώτα των εργαζομένων.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ SPRIDER ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ, ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΕΙ,
ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ.
Πρόκειται για πολυκατάστημα με γερές πλάτες που του έχουν δώσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Για την πολυεθνική sprider και κάθε άλλη πολυεθνική, οι εργαζόμενοι αποτελούν κόστος το οποίο πρέπει να ξεφορτωθούν για να αυξηθούν και άλλο ο τζίρος και η κερδοφορία τους. Όσο υποχωρείτε η επίθεση που έχει εξαπολύσει θα δυναμώνει, θα απαιτεί ολοένα και περισσότερα.
Είναι αδίστακτοι αλλά δεν είναι ανίκητοι
Χωρίς εσάς η επιχείρηση δεν μπορεί να δουλέψει.

ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ
Το συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών είναι δίπλα σας.
Δεν είστε μόνοι ούτε απομονωμένοι από τους υπόλοιπους εμποροϋπάλληλους, είστε κομμάτι του συνόλου της εργατικής τάξης της χώρας μας που βιώνει αυτή την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των παρατρεχάμενων της εξουσίας που είναι οι εργοδοτικοί κυβερνητικοί συνδικαλιστές, της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.
Δεν επιτρέπεται σε κανένα να μείνει απαθής, χρειάζεται ταξική,
οργανωμένη και αποφασιστική απάντηση, μαζικός και οργανωμένος αγώνας.

Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Μην δεχτείτε καμία μείωση στο μισθό σας, μην συμφωνήσετε στην καταδίκη της δικής σας Ζωής και των οικογενειών σας.
Συσπειρωθείτε στο κλαδικό μας συνδικάτο, που στέκεται απέναντι στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό, για να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβέρνηση –κεφάλαιο –εργοδοσία.
Καλούμε τους εργαζόμενους, να μπουν μπροστά για να κόψουμε το βήχα στην επιχείρηση και τα τσιράκια της που 25 από δαύτους τους βάπτισε επιχειρησιακό σωματείο χωρίς να υπάρχει, και συμφώνησε με της εντολές της εργοδοσίας.

Μακριά από αυτούς, αυτοί δουλεύουν για τα κέρδη της εταιρίας και εμείς παλεύουμε για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας.

Ο αγώνας σας είναι και δική μας μάχη.


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ


ΕΛΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ
syneboriou@gmail.com
ΤΗΛ: 6944161617, 6977264145

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα καταστήματα SPRIDER STORES


Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα καταστήματα SPRIDER STORES

Η επιχείρηση SPRIDER  συνεχίζει την επίθεση που έχει ξεκινήσει  από το Μάρτιο 2010 όταν προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων με στόχο την εντατικοποίηση της δουλειάς, τη μεγιστοποίηση των κερδών της εταιρείας.
Σήμερα κάνει μείωση μισθών που φτάνουν το 17% για το προσωπικό στα καταστήματα και 20% για το διοικητικό προσωπικό και όλα αυτά για να ξεπεραστεί η κρίση και να αυξηθούν ξανά τα κέρδη της.
Λένε ότι μειώθηκε ο τζίρος και τα κέρδη τους:
  • Ο τζίρος των καταστημάτων sprider stores  στην Ελλάδα για το 2010 ήταν 144 εκατ. Ευρώ το 2010 από 163 εκατ. Ευρώ το 2009.
  • Το σύνολο των εσόδων του ομίλου προέρχεται από την δουλειά και των ιδρώτα Ελλήνων, Ρουμάνων και Βούλγαρων εργαζομένων.
  • Παρά την κρίση έχει ανοίξει καινούργια καταστήματα 6 στην Ελλάδα, 3 στην Βουλγαρία, 3 στην Ρουμανία, η γιγάντωση του ομίλου στην ‘Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες έχει γίνει πατώντας πάνω στον κόπο και των ιδρώτα των εργαζομένων.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ SPRIDER ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ, ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΕΙ,
ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ.
Πρόκειται για πολυκατάστημα με γερές πλάτες που του έχουν δώσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Για την πολυεθνική sprider και κάθε άλλη πολυεθνική, οι εργαζόμενοι αποτελούν κόστος το οποίο πρέπει να ξεφορτωθούν για να αυξηθούν και άλλο ο τζίρος και η κερδοφορία τους. Όσο υποχωρείτε η επίθεση που έχει εξαπολύσει θα δυναμώνει, θα απαιτεί ολοένα και περισσότερα.
Είναι αδίστακτοι αλλά δεν είναι ανίκητοι
Χωρίς εσάς η επιχείρηση δεν μπορεί να δουλέψει.

ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ
Το συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών είναι δίπλα σας.
Δεν είστε μόνοι ούτε απομονωμένοι από τους υπόλοιπους εμποροϋπάλληλους, είστε κομμάτι του συνόλου της εργατικής τάξης της χώρας μας που βιώνει αυτή την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των παρατρεχάμενων της εξουσίας που είναι οι εργοδοτικοί κυβερνητικοί συνδικαλιστές, της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.
Δεν επιτρέπεται σε κανένα να μείνει απαθής, χρειάζεται ταξική,
οργανωμένη και αποφασιστική απάντηση, μαζικός και οργανωμένος αγώνας.

Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Μην δεχτείτε καμία μείωση στο μισθό σας,  μην συμφωνήσετε στην καταδίκη της δικής σας Ζωής και των οικογενειών σας.
Συσπειρωθείτε στο κλαδικό μας συνδικάτο, που στέκεται απέναντι στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό, για να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν  κηρύξει κυβέρνηση –κεφάλαιο –εργοδοσία.
Καλούμε τους εργαζόμενους, να μπουν μπροστά για να κόψουμε το βήχα στην επιχείρηση και τα τσιράκια της που 25 από δαύτους τους  βάπτισε επιχειρησιακό σωματείο χωρίς να υπάρχει, και συμφώνησε με της εντολές της εργοδοσίας.

Μακριά από αυτούς,  αυτοί δουλεύουν για τα κέρδη της εταιρίας και εμείς παλεύουμε για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας.

Ο αγώνας σας είναι και δική μας μάχη.


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  Ν. ΑΧΑΪΑΣ


 
ΕΛΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ
syneboriou@gmail.com
ΤΗΛ: 6944161617, 6977264145