Συλλαλητήριο 24/11

18.11.09
Εργαζόμενη, εργαζόμενε, νέα, νέε, μετανάστη, άνεργε, συνταξιούχε

Μην περιμένεις, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο.
Είναι επικίνδυνες οι αυταπάτες, η ανοχή, την ώρα που κυβέρνηση μαζί με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα επιτελεία των Βρυξελλών βήμα το βήμα προχωρούν για να φορτώσουν σε μας τα βάρη της κρίσης που θα είναι οδυνηρά και μόνιμα.

Έλα μαζί μας, στα συλλαλητήρια που οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ) στις 24 Νοέμβρη Πανελλαδικά και στην Πάτρα στην πλ. Γεωργίου στις 6.30 το απόγευμα.


Να δείξουμε την ταξική μας δύναμή και αλληλεγγύη.
· Να διαδηλώσουμε για τις δικές μας ανάγκες.
· Να βροντοφωνάξουμε την κρίση, τα ελλείμματα να πληρώσουν οι μεγαλοκαπιταλιστές. Αυτοί ευθύνονται, αυτοί τα δημιούργησαν με την υψηλή κερδοφορία τους, με τις φοροαπαλλαγές και τις τεράστιες χρηματοδοτήσεις.

Τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης αποκαλύπτουν την αλήθεια και είναι μόνο η αρχή της αντιλαϊκής θύελλας.
Θέλουν να συνηθίσουμε και να αποδεχτούμε τη φτώχεια.
Γι’ αυτό τα ψίχουλα ελεημοσύνης που εξήγγειλαν στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα. Κυβέρνηση και μεγαλοβιομήχανοι, το ονόμασαν «αναδιανομή του πλούτου και κοινωνική αλληλεγγύη»! Δεν είναι προκλητικό όταν μόνο οι 300 μεγάλες εταιρίες του χρηματιστηρίου είχαν την τελευταία 8ετία πάνω από 60 δις φανερά κέρδη και πάνω από 8 δις το 2009;
Θέλουν να παραιτηθούμε απ’ το δικαίωμά μας στη σταθερή και μόνιμη εργασία με ελεύθερο χρόνο και αξιοπρεπή μισθό.
Γι’ αυτό απολύουν τους χιλιάδες ανασφάλιστους εργαζόμενους με stage, με συμβάσεις έργου, τους συμβασιούχους κλπ. την ώρα που συνεχίζουν και διευρύνουν τα stage στον ιδιωτικό τομέα. Γι’ αυτό θέλουν να αποδεχτούμε τις απολύσεις, την ανεργία, την ελαστική, μερική, ανασφάλιστη εργασία.
Θέλουν να υποκύψουμε και να δεχτούμε να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα, να μην έχουμε δωρεάν υγεία, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας.
Γι’ αυτό δέχονται την αύξηση κατά πέντε χρόνια στη συνταξιοδότηση των γυναικών και μειώνουν τις κοινωνικές δαπάνες Έχουν έτοιμη νέα μεγάλη καρμανιόλα για τις συντάξεις και την ασφάλιση. Γι΄ αυτό συνεχίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις και με τον προϋπολογισμό προσθέτουν νέα φορολογικά βάρη στο λαό, νέα προνόμια στην πλουτοκρατία.
Μην πιστεύεις όσα λένε για τα ταμεία και τα ελλείμματα. Δεν τα δημιουργήσαμε εμείς. Εμείς παράγουμε το πλούτο.
Αν ήθελε η κυβέρνηση να βρει χρήματα, θα έπαιρνε πίσω τα δεκάδες δις που έδωσε μόνο για το 2009 η κυβέρνηση της ΝΔ στους τραπεζίτες και στους βιομηχάνους. Αλλά σε αυτούς δίνει νέες χρηματοδοτήσεις και φοροαπαλλαγές τώρα στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης και της απασχόλησης των εργαζομένων.

Έλα τώρα μαζί μας να διαδηλώσουμε για:
· Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Σταθερή δουλειά για όλους, να καταργηθεί η ελαστική, προσωρινή, ανασφάλιστη δουλειά, τα stage. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, τα stage, να γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία, στην εκπαίδευση, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους παιδικούς σταθμούς και σε άλλους τομείς που αφορούν κοινωνικές υποδομές. Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Πάγωμα των δανείων και των πλειστηριασμών
· Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα και στη ΔΕΗ, στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, να καταργηθούν όλα τα διόδια.
· Να φορολογηθεί τώρα η πλουτοκρατία με 45%, να καταργηθούν τα προνόμια και οι φοροαπαλλαγές της. Καμιά επιχειρηματική δράση στην υγεία, στην παιδεία. Καμιά ιδιωτικοποίηση. Τα λιμάνια, τα ναυπηγεία, οι υποδομές αποκλειστικά δημόσια και να υπηρετούν το λαό.
Μπορούμε αν οργανωθούμε σε κάθε εργασιακό χώρο και κλάδο με ταξική συσπείρωση και αλληλεγγύη να βάλουμε φραγμό στις απολύσεις, στην εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία, για να σταματήσουν οι διώξεις συνδικαλιστών στα Εμφιαλωμένα Ποτά και αλλού. Να πετύχουμε αυξήσεις στους μισθούς, να εμποδίσουμε τα νέα χειρότερα μέτρα για το εισόδημα, τα εργασιακά – ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Καταδικάστε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Ε.Κ. Πάτρας, βαδίζουν σταθερά στο δρόμο της κοινωνική συναίνεσης, στηρίζουν τις αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης, στέκονται ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων (Stage κλπ.), ευθυγραμμίζονται με τις αξιώσεις του ΣΕΒ.
Εμείς οι εργάτες πρέπει ν’ ανοίξουμε το δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία να παλέψουμε ενάντια στον κοινό εχθρό μας, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κόμματα που τους υπηρετούν. Αυτός είναι ο δρόμος για να εμποδίσουμε και ν’ ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24/11 ΣΤΙΣ 6.30μμ ΣΤΗΝ πλ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Φωτογραφίες από πολυτεχνείο

17.11.09





Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ στους αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια, ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

16.11.09


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ & ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ, ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17/11 ΣΤΙΣ 6μμ 
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.

Συναυλία-συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας

10.11.09
Συναυλία και συλλαλητήριου του Π.Α.ΜΕ. στην πλ. Γεωργίου ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας έγινε το απόγευμα της Τρίτης, με τη συμμετοχή κλαδικών σωματείων, επιτροπών αγώνα φοιτητών και σπουδαστών, εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας (stage, μουσικοί του δήμου, συμβασιούχοι).



Στη συγκέντρωση έπαιξε το συγκρότημα "Ιχνηλάτες":



Παρά τη δυνατή βροχή, ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Πάτρας:


Συνεχίζουμε με τον 3μερο εορτασμό του Πολυτεχνείου (15-17 Νοέμβρη).
Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα συνδιοργανώνουμε τον 3μερο εορτασμό μαζί με την Επιτροπή Ειρήνης, Επιτροπές Αγώνα και Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας, το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών, την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική πορεία, την Τρίτη στις 6μμ έξω από το παράρτημα.

Φωτογραφίες από την κινητοποίηση των stage στην Αθήνα

5.11.09


 

 


Π.Α.ΜΕ. ΑΘΗΝΑ

ΤΑ STAGE ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ
ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
Τα συνδικάτα και οι Επιτροπές Αγώνα που είμαστε ταξικά ενωμένοι στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο είμαστε μαζί σου. Παλεύουμε για σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Από τη πρώτη στιγμή τοποθετηθήκαμε με απόλυτη σαφήνεια.
Σήμερα ο καθένας κρίνεται. Ή με τους εργάτες και τους συναδέλφους των ελαστικών μορφών εργασίας, ή με το κεφάλαιο και τις πράσινες και γαλάζιες κυβερνήσεις του.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο δεν μένει στα λόγια. Από την πρώτη στιγμή πήραμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενημέρωσης, κινητοποίησης, οργάνωσης και συντονισμού του αγώνα, γιατί είναι αγώνας που αφορά όλη την εργατική τάξη, ανεξάρτητα από κλάδο και ειδικότητα.
Οργανώσαμε πλατιά σύσκεψη συνδικάτων, σωματείων, Επιτροπών αγώνα κι εργαζομένων στην οποία συμφωνήσαμε σ’ ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης που τηρείται με απόλυτη συνέπεια.
Την Δευτέρα 2-11-09 περιοδεύσαμε στις υπηρεσίες που απασχολούν εργαζόμενους με stage, ενημερώνοντας όλη την εργατική τάξη και παράλληλα κάναμε παρέμβαση στις διοικήσεις των οργανισμών όπου και προειδοποιήσαμε ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά σε κάθε περίπτωση απόλυσης εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις και stage.
Την Τρίτη 3-11-09 παρά τη καταρρακτώδη βροχή και τις άσχημες καιρικές συνθήκες οργανώθηκε μεγάλη και μαχητική πορεία εργαζομένων με κύριο σύνθημα «Σταθερή δουλειά και όχι μαθητεία, τα stage είναι μια κοροϊδία».
Σήμερα κι αφού ενημερωθήκαμε από τη Συντονιστική Επιτροπή ότι τα λεωφορεία για Αθήνα έχουν γεμίσει, βάλαμε και έξτρα λεωφορείο απ’ την Πλ. Τριών Συμμάχων, με χρήματα του Συνδικάτου οικοδόμων και του ΠΑΜΕ, για να διευκολύνουμε την μετακίνηση εργαζομένων για τη διαδήλωση.
Παράλληλα στις 11 το πρωί θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων και του ΠΑΜΕ στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, όπου λήγει η σύμβαση 3 συναδέλφων με stage. Αμέσως μετά θα γίνει διαμαρτυρία και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γιατί την ώρα που τα νοσοκομεία χρειάζονται προσωπικό, η κυβέρνηση αντί να μονιμοποιήσει τους συναδέλφους, τους απολύει.
Το ίδιο ισχύει σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες. Χρειάζονται προσλήψεις με σταθερή δουλειά, με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα και όχι απολύσεις και ελαστικές μορφές ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας.
Αύριο οργανώνουμε νέα εξόρμηση για την ενημέρωση και την κινητοποίηση όλων των εργαζομένων.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΧΓΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗ ΖΩΗ.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΠΑΜΕ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Συλλαλητήριο για stage

4.11.09

Η πικετοφορία που είχε προγραμματιστεί να γίνει την Τρίτη το απόγευμα από το ΠΑΜΕ, παρά την καταρακτώδη βροχή εξελίχθηκε σε μαζική κινητοποίηση στους δρόμους της Πάτρας. Για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι με “stage”, οι μουσικοί του Δήμου Πάτρας, οι απολυμένοι της εφημερίδας «ΗΜΕΡΑ», εργατικά σωματεία, επιτροπές αγώνα από τα ΑΕΙ-ΤΕΙ και εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Συνεχίζουμε την επόμενη Τρίτη 10/11 στις 6.30μμ στην πλ. Γεωργίου
με πανεργατικό συλλαλητήριο και συναυλία διαμμαρτυρίας.



Υπόμνημα της Τ.Α.Σ. προς τον πρόεδρο του Ε.Κ.Π.

2.11.09
Είναι γνωστό ότι ο επιχειρηματίας Καμπέρος χρωστάει εδώ και 4 μήνες, τα δεδουλευμένα και τις εισφορές που πρέπει να καταβάλλει προς τα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στην εφημερίδα «Ημέρα».
Επίσης είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετές ημέρες έχει προχωρήσει σε παράνομο Λοκ άουτ στην εφημερίδα. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, η Επιθεώρηση εργασίας κλείνει τα μάτια.
Τα μέλη της Τ. Α. Σ. στην διοίκηση του ΕΚ θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση, έκτακτη συνεδρίαση της και την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων στις επιχειρήσεις του Ομίλου, έτσι ώστε να πιεστεί ο επιχειρηματίας και να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις με βάση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Σε διαφορετική περίπτωση επωμίζεστε ιστορικές ευθύνες σε βάρος των εργαζομένων που υποτίθεται ότι είστε ταγμένοι να υπηρετείται. Σας υπενθυμίζουμε ότι η συνεχιζόμενη άρνηση συνδικαλιστικής κάλυψης εργαζομένων, παύει να αποτελεί σύμπτωση και «λάθος» χειρισμός. Σας καλούμε να συναισθανθείτε-έστω και τώρα-τις ευθύνες που σας αναλογούν ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της πόλης μας.
Ελπίζουμε αυτή η έκκληση να εισακουστεί και να πράξετε το ελάχιστο-αναλογιζόμενοι πλέον και τις ευθύνες σας ως συνδικαλιστές-κηρύσσοντας απεργιακές κινητοποιήσεις στις επιχειρήσεις του Ομίλου Καμπέρου.
Πιστεύουμε ότι όλοι μπορούν να κατανοήσουν την ευρύτερη σημασία αυτής της εκβιαστικής κίνησης του επιχειρηματία, τα μηνύματα που μεταφέρει με την πράξη του στην κοινωνία και συνολικά στην εργατική τάξη της περιοχής μας.
Τα συμφέροντα κεφαλαιοκρατών και εργαζομένων ποτέ δεν ταυτίζονταν.
Ο καθένας τοποθετείται. Συγκεκριμένα. Με τις πράξεις και την δράση του.
Ή με το κεφάλαιο, ή με τους εργάτες.


Τα μέλη της Ταξικής Αγωνιστικής Συνεργασίας:
Ζαρουντιάδης Κυριάκος
Κατσικαρώνης Φώτης
Παπαστεφανόπουλος Θανάσης
Ταβουλάρης Αντώνης
Τσαντής Χρήστος